Network Menu

Om Forum

Forum är en tryckt tidning från SWEA International som skickas ut två gånger per år till närmare 7 000 medlemmar samt till svenska konsulat och ambassader världen över.

I Forum kan ni bland annat läsa om olika aktiviteter och projekt inom SWEA, om ny forskning runt tvåspråkighet, om våra stipendiater och om hur SWEA-medlemmar tillsammans arbetar för att stödja varandra professionellt.

Vi har ofta ett tema i tidningen där vi tittar närmare på ämnen som kan intressera utlandssvenska kvinnor och deras familjer. Några av våra teman har varit: att bo i utomlands med barn, att flytta tillbaka till Sverige och att göra karriär utomlands.

Vi har tre sidor med ytterligare information:

Deadlines:

  • 1 Mars för sommarnumret
  • 1 Oktober för vinternumret

Elsa MarechalRedaktör för SWEA Forum är Elsa Maréchal som delvis bor i Bohuslän och i Provence.

Har ni artikelidéer eller förslag på ämnen ni vill läsa om i Forum kontakta gärna Elsa på editor(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Elsa Maréchal
Redaktör, SWEA Forum

Forum nr 2/2017

SWEA-Forum-2017-2-omslagLadda hem tidningen (48 sidor, PDF, 4,2 Mb)

Ansvarig utgivare: Christina Hallmert

Redaktör: Elsa Maréchal

Innehåll:

I SWEA Forum 2/2017 kan du bl.a. läsa en rad artiklar om kvinnor som på ett eller annat sätt utmärker sig. T.ex. om Nikoo Bazsefidpay, Årets Svenska Kvinna och om Elin Marakatt, vår interkulturella stipendiat. Från VM i Perth kommer, förutom ett bildreportage, intervjuer med starka och inspirerande kvinnor. Swean Jessika Klingspor, som dragit igång SWEA professional i Barcelona, berättar om hur det gick till och varför klubben är viktig. I år har SWEA fått många nya medlemmar världen över. Mita Zell i Lissabon förklarar hur de gör för att locka till sig nya medlemmar.