Network Menu

Om Forum

Forum är en tryckt tidning från SWEA International som skickas ut två gånger om året till våra ca 7 000 medlemmar samt till svenska konsulat och ambassader världen över.

I Forum kan ni bland annat läsa om olika aktiviteter och projekt inom SWEA, om ny forskning runt tvåspråkighet, om våra stipendiater och om hur SWEA-medlemmar tillsammans arbetar för att stödja varandra professionellt.

Vi har ofta ett tema i tidningen där vi tittar närmare på ämnen som kan intressera utlandssvenska kvinnor och deras familjer. Några av våra teman har varit: att bo i utomlands med barn, att flytta tillbaka till Sverige och att göra karriär utomlands.

Vi har tre sidor med ytterligare information:

Deadlines:

  • 1 april för sommarnumret
  • 1 oktober för vinternumret
Kerstin Dahl, Redaktör SWEA Forum

Kerstin Dahl, Redaktör SWEA Forum

Redaktör för SWEA Forum är Kerstin Dahl som bor i Jakarta, Indonesien.

Har ni artikelidéer eller förslag på ämnen ni vill läsa om i Forum kontakta gärna Kerstin på editor(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Nya medarbetare för SWEA Forum

Tillbaka till ingressen
Introduktion av SWEA Forums nya redaktör >>>
Introduktion av SWEA Forums nya layoutansvariga >>>


Carina Johasson och Kerstin Dahl

Carina och Kerstin vid ankomst till Siem Reap, Kambodja i samband med efterresan vid RM i Singapore i oktober 2016

Det är ingen nyhet att SWEA förenar kvinnor. Ibland lite mer, ibland lite mindre. För vår nya redaktör och nya layoutansvariga var det definitivt lite mer. Kerstin och Carina träffades i Singapore där de båda var medlemmar i SWEA Singapore. De fick mycket med varandra att göra under arbetet med den prisbelönta medlemstidningen SWEA Magazine Singapore. Nu har båda lämnat Singapore men fortsätter att arbeta tillsammans med SWEA Forum!

Läs mer om Kerstin och Carina: