Network Menu

Om Forum

Forum är en tryckt tidning från SWEA International som skickas ut två gånger per år till närmare 7 000 medlemmar samt till svenska konsulat och ambassader världen över.

I Forum kan ni bland annat läsa om olika aktiviteter och projekt inom SWEA, om ny forskning runt tvåspråkighet, om våra stipendiater och om hur SWEA-medlemmar tillsammans arbetar för att stödja varandra professionellt.

Vi har ofta ett tema i tidningen där vi tittar närmare på ämnen som kan intressera utlandssvenska kvinnor och deras familjer. Några av våra teman har varit: att bo i utomlands med barn, att flytta tillbaka till Sverige och att göra karriär utomlands.

Redaktör för SWEA Forum är Elsa Maréchal som delvis bor i Bohuslän och i Provence.

Har ni artikelidéer eller förslag på ämnen ni vill läsa om i Forum kontakta gärna Elsa på editor(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Vi har tre sidor med ytterligare information:

Nästa deadline: 1 mars 2017

Elsa MarechalElsa Maréchal
Redaktör, SWEA Forum

SWEA Forum nr 2/2016

SWEA Forum 2/2016 OmslagLadda hem tidningen (48 sidor, PDF, 13.7 Mb)

Ansvarig utgivare: Christina Hallmert

Redaktör: Elsa Maréchal

I SWEA Forum 2/2016 kan du bl.a. läsa om Lisa Laskaridis Sarmientos, SWEA New York, och hennes arbete med Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd. Men också om att få barn i Nederländerna, om höstens regionmöten, om Sveriges nya helgon och om medföljande på gott och ont. Dessutom spännande läsning om årets ÅSKa Maria Strömme och Agnetas porträtt till Nationalmuseum. Men framförallt många sidor om det kommande Världsmötet i Perth i oktober 2017.