Network Menu

Om Forum

Forum är en tryckt tidning från SWEA International som skickas ut två gånger per år till närmare 7 000 medlemmar samt till svenska konsulat och ambassader världen över.

I Forum kan ni bland annat läsa om olika aktiviteter och projekt inom SWEA, om ny forskning runt tvåspråkighet, om våra stipendiater och om hur SWEA-medlemmar tillsammans arbetar för att stödja varandra professionellt.

Vi har ofta ett tema i tidningen där vi tittar närmare på ämnen som kan intressera utlandssvenska kvinnor och deras familjer. Några av våra teman har varit: att bo i utomlands med barn, att flytta tillbaka till Sverige och att göra karriär utomlands.

Vi har tre sidor med ytterligare information:

Deadlines:

  • 1 Mars för sommarnumret
  • 1 Oktober för vinternumret

Elsa MarechalRedaktör för SWEA Forum är Elsa Maréchal som delvis bor i Bohuslän och i Provence.

Har ni artikelidéer eller förslag på ämnen ni vill läsa om i Forum kontakta gärna Elsa på editor(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Elsa Maréchal
Redaktör, SWEA Forum

Forum nr 1/2017

SWEA Forum nr 1/2017 omslagLadda hem tidningen (48 sidor, PDF, 3,5 Mb)

Ansvarig utgivare: Christina Hallmert

Redaktör: Elsa Maréchal

Innehåll:

I SWEA Forum 1/2017 kan du bl.a. läsa om Årets Svenska Kvinna 2017 och årets stipendiater, en artikel från BUS projektet om en skala som kan mäta en persons språkfärdighet i ett språk annat än modersmålt, en intervju med SWEA Vancouvers ordförande, en artikel från SWEAs webbredaktör om att hitta runt på SWEAs webbplatser, flera intressanta artiklar inspirerat av kommande VM 2017 i Perth och mycket mer.