Network Menu

Senaste SWEA Forum

SWEA Forum nr 2/2016

I SWEA Forum 2/2016 kan du bl.a. läsa om Lisa Laskaridis Sarmientos, SWEA New York, och hennes arbete med Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd. Men också om att få barn i Nederländerna, om höstens regionmöten, om Sveriges nya helgon och om medföljande på gott och ont. Dessutom spännande läsning om årets ÅSKa Maria Strömme och Agnetas porträtt till Nationalmuseum. Men framförallt många sidor om det kommande Världsmötet i Perth i oktober 2017.

SWEA Forum nr 1/2016

I SWEA Forum 1/2016 kan du bl.a. läsa om Årets Svenska Kvinna 2016 och årets stipendiater, en intervju med Margaret Sikkens Ahlquist, äldreomsorgen för våra föräldrar i Sverige, populära barnböcker (en rapport från BUS-projektet), en presentation av SWEA Internationals nya ordförande Christina Hallmert, distansstudier vid svenska universitet, Repatriation Blues och mycket mer.

SWEA Forum nr 2/2015

I SWEA Forum 2/2015 kan du bl.a. läsa om Sverigemiddagen, där Årets Svenska Kvinna, Petra Wadström, och våra stipendiater hyllades; en workshop om hemvändare som Sveriges största resurs för framtiden; Mona Mellegård, grundare av SWEA Arizona och delaktig i planering och genomförandet av världsmötet i Arizona; och 2015 års sommarresa till Jämtland.

SWEA Forum nr 1/2015

I SWEA Forum 1/2015 kan du bl.a. läsa en rapport om SWEAs årsmöte i Helsingborg; om hur Agneta Nilsson firade sin 75-års-dag; om tre svenska kvinnor som utvandrade till Arizona på 1800-talet, 1940-talet, resp. 1990-talet; om TISUS (Test i svenska för universitets- och högskolestudier); och om en SWEA Professional träff i San Francisco.

SWEA Forum nr 2/2014

I SWEA Forum 2/2014 kan du bl.a. läsa om hur SWEA firade sitt 35-årsjubileum under sommaren, inklusive med en ståtlig Sverigemiddag och ett bejublat evenemang i Slottskyrkan. Vidare en rapport från Sveriges nationaldag då kungen tilldelade SWEA en svensk fana. Tidningen bjuder också på artiklar om barn/skola/språk, kultur, litteratur och aktiviteter i olika avdelningar. Slutligen så skriver Marina Hedin, tidigare SWEA Singapore, om hur det är att ”flytta hem” efter fem år i Singapore.

SWEA Forum 1/2014

I SWEA Forum 1/2014 kan du bl.a. läsa om Nina Stemma, Årets Svenska Kvinna och våra tre stipendiater, Emma Lundgren Jörum, Olof Mårtensson och David Persson. Du hittar också en rapport från SWEA Intl årsmöte 2014 och sen blickar Agneta Nilsson tillbaks på de 35 år som SWEA funnits till.