Network Menu

Ordförandens rader

… från SWEA-Nytt

Entusiasm och kreativitet i SWEA

Från SWEA-Nytt, Årgång 14, Nummer 1, februari 2016

Christina Hallmert, SWEA-Nytt 20161Kära Sweor,

Det sjuder av entusiasm och kreativitet i SWEA så här års!

Jag har själv blivit smittad av denna ”åkomma” och kastar mig över min dator på morgonen för att se om några SWEA-mejl har trillat in under natten. Vilket det ofta har gjort, något av det fantastiska med SWEA är ju att vi finns över hela jorden där alltid någon är vaken.

Jag försöker läsa allt och hålla mig à jour genom att läsa avdelningarnas årsmötesrapporter, verksamhetsberättelser och webbsidor.En ny värld öppnar sig och det är helt fantastiskt!

Med årsmöten följer nya styrelser och nya projekt. Att ta steget ut och gå med i styrelsen är så utvecklande och roligt! Allt från planeringen och gemenskapen till det mer formella, hur en styrelse fungerar. Jag vill hälsa er alla varmt välkomna till ett nytt år och önska era avdelningar lycka till!

Till dig som tycker att det är bra att någon annan tar hand om styrelsearbetet och nöjer dig med att gå på aktiviteter, resa på möten, läsa Forum och på annat sätt ta del av vårt stora nätverk vill jag önska ett riktigt trevligt och givande år med SWEA!

Christina Hallmert
Ordförande SWEA International


Jul, jul, strålande jul …

Margaret Sikkens Ahlquist, SWEA-Nytt 20136Från SWEA-Nytt, Årgång 11, Nummer 6, december 2013

Det är en av de sånger som rinner upp i mitt huvud så här i mitten av december. Jag tycker om att lyssna på svensk julmusik, och gör det samtidigt som jag hänger upp julstjärnan, ställer elljusstakarna i fönstren och plockar fram de juldekorationer som är nödvändiga just för mig. Våra svenska julseder är nog bland de viktigaste traditioner vi har. Via webbsidan och Facebook har jag kunnat följa avdelningarnas aktiviteter under december månad och där dominerar klart Lucia och julmarknader.

Låt oss njuta av julafton och de övriga dagar som hör julen till. Där snön inte ligger vit så kan vi i alla fall med våra juldekorationer tänka oss tillbaka till den jul vi upplevde i Sverige. Den var ju alltid kall, snöig och helt underbar. Vi åkte kälke eller pulka i branta backar, skridskor på blanka isar och skidor i fina, tysta spår. Eller hur?

Minnen kan ingen ta ifrån oss och ibland får vi frisera dem en aning.

Jag önskar er alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.

margaret-signatur

Tid för SWEA

Från SWEA-Nytt, Årgång 11, Nummer 5, november 2013Margaret_SN_5_2013

Nu har flera veckor gått sedan vårt världsmöte i Bologna, men den härligt, positiva SWEA-andan som jag kände då, lever sig kvar lika stark idag. Ett jättestort tack till SWEA Rimini, en av SWEAs allra minsta avdelningar, som välkomnade oss – nära 400 Sweor – till detta fantastiska, rekordstora möte.

Vi förundras alla över hur ni hann med allt, för alla känner vi väl lite då och då att tiden inte räcker till. Det är mycket som ska hinnas med i vardagen och det krävs både organisation och framförhållning, för att vi ska känna oss nöjda vid dagens slut. Vi som har valt att vara med i SWEA vill ägna en del av vår tid till detta. Beroende på hur mycket vi är engagerade tar det olika mycket tid i anspråk

För vissa räcker det med att vara medlem och medverka vid olika programpunkter, medan andra väljer att vara med i en styrelse eller kommitté. Vi gör det som passar oss bäst och det vi känner att vi har tid och lust med. Självklart blir en tidskrävande uppgift lättare, om fler delar på arbetet och det är ingen tvekan om att det blir roligare också. Och roligt har vi! SWEA ger oss många goda skratt och en unik vänskap. Detta ska vi värna om, då det väl uppväger den tid vi avsatt.

Jag har just omvalts för ytterligare en tvåårsperiod och jag känner både glädje och ödmjukhet inför den uppgiften. Att vara ordförande för SWEA International är lite som att åka berg- och dalbana. Det börjar med en ganska lång uppförsbacke för att sen följas av branta nerförsbackar, tvära kurvor och sedan lite mindre uppförsbackar. När man så närmar sig slutet är det en härlig utförslöpa för att sen bromsas upp till stillastående. I uppförsbackarna kan det kännas motigt och man undrar ibland vad det är man gett sig in i. Nedförsbackarna är positiva upplevelser då allt bara känns bra, men hoppsan, då och då kommer där tvära kast som man inte alls är beredd på. Så når man den sista branten och ser målet hägra där nedanför. Vid den inbromsningen känner man sig ganska nöjd.

Så var mina två första år som ordförande. När jag nu stod inför att stiga av berg- och dalbanan ställde jag mig frågan: En gång till? Ok, ett åk till. Gärna!

margaret

Margaret Sikkens Ahlquist
Ordförande SWEA International

När blir det höst?

vasteras_04Från SWEA-Nytt, Årgång 11, Nummer 4, september 2013

Vad vi säkert vet är att alla SWEA-avdelningar runt om i världen startar ny säsong i september och överallt erbjuds intressanta, roliga och spännande arrangemang där vi som Sweor kan delta. Sättet att informera medlemmar om vad som erbjuds varierar. Sociala media utvecklas hela tiden och från att avdelningarna tidigare kopierat, adresserat, kuverterat och slickat frimärken kan vi nu snabbt och effektivt få ut samma information via webbsidan, facebook och twitter. Det är en utveckling som SWEA välkomnar. Däremot ska vi inte glömma bort att vi har medlemmar som inte har tillgång till detta och som uppskattar att få sitt program i handen.

Sommaren 2013 är över men många SWEA-minnen lever kvar. Vid sommarmiddagen i Västerås mottog Janica Nordström och Kristina Henricson Briggs sina stipendier och berättade sen på ett utmärkt sätt om sina studier och hur stipendiet kommer att användas. Vid samma tillfälle erhöll Mona Henning utmärkelsen Årets Svenska Kvinna och även Mona fängslade oss med sin presentation om hur hon arbetar med översättningar av framför allt barnböcker från svenska till arabiska.

Vi hade i år förmånen att få dela ut stipendiet i scenkonsterna på Confidencen i Stockholm. Balettdansösen Emelie Slawski mottog stipendiet och även hon berättade hur hon planerar att använda sitt stipendium. Efter detta kunde vi alla njuta av operaföreställningen Figaros Bröllop.

Maude Vännmann och Margaret Sikkens Ahlquist

Maude Vännmann och Margaret Sikkens Ahlquist

Ett varmt tack till alla Sweor som på ett eller annat sätt varit engagerade i arrangemangen i Västerås och på Confidencen.

Nu ser jag fram emot att träffa många av er i Bologna där vårt Världsmöte arrangeras av SWEA Rimini i oktober. Till dess tillönskar jag er fina höstdagar!

mag_sig
Margaret Sikkens Ahlquist
Ordförande SWEA International

Svensk sommar i våra minnen … och i verkligheten

Margaret Sikkens Ahlquist, SWEA-Nytt 20133Från SWEA-Nytt, Årsgång 11, Nummer 3, juni 2013

Kära Sweor!

Äntligen! Ljusa sommarnätter, jordgubbar, mygg, barfota, doften av en sommaräng, varm sol, ljumt sommarregn och en bra bok. Vi kan göra listan lång med våra förväntningar och minnen av den svenska sommaren. Oavsett var i världen vi än befinner oss så har vi alla en bild av hur vår sommar ser ut. En bild där vi lyckligt glömt kyliga ylletröjskvällar, tredagars klafsande i ihållande regn och 15-gradigt badvatten, burr! Bor vi inte alltför långt bort kanske vi kan få uppleva ett par veckor i Sverige, men för långväga Sweor blir det nog mer sällan.

För dem som inte reser till Sverige så ger samvaron med SWEA en möjlighet till att få fira midsommar tillsammans. En del avdelningar håller igång året om medan andra tar en paus under sommarmånaderna.

Om ni är i Sverige under sommaren så uppmanar jag er att komma med på Sverigemiddagen i Västerås den 8 augusti och sen till Confidencen i Stockholm den 18 augusti. Kom och träffa en härlig samling Sweor från hela världen!

Jag hoppas vi ses!

mag_sig
Margaret Sikkens Ahlquist
Ordförande SWEA International

Vi ska synas, höras och märkas!

SWEA-Nytt, Årgång 11, Nummer 2, maj 2013Margaret Sikkens Ahlquist, SWEA-Nytt 20132

Kära Sweor!

Var än i världen vi Sweor bor, så inger oss månaden maj känslan av att den svenska sommaren är i antågande.

Det är en av de saker vi kan glädjas åt. Vi kan också glädjas åt att vi även i år kan presentera Årets Svenska Kvinna och tre duktiga stipendiater. Det är en fröjd att läsa om dessa kvinnor och ännu trevligare blir det att få träffa dem i augusti. Jag hoppas många av er kan vara med vid Sverigemiddagen i Västerås eller vid stipendieutdelningen på Confidencen i Stockholm. Att få mottaga – men också att få förära – dessa utmärkelser är värdefullt. Jag hoppas vi ska lyckas sprida den informationen via medierna för att visa en av SWEAs många betydelsefulla insatser.

SWEA International har haft sitt årsmöte och om ni läser om det på webbsidan, kan ni se styrelsen i våra fina SWEA-jackor. PR-kommittén har tagit fram en jacka som alla Sweor kan beställa via respektive avdelning. Jackorna kommer att distribueras vid Världsmötet i Bologna i oktober 2013.

Vi ska synas, höras och märkas!

Varma hälsningar,

margaret-signatur
Margaret Sikkens Ahlquist
Ordförande SWEA International


Åsa Lena har ordet (SN 2010-4)

Från SWEA-Nytt, Årgång 8, Nummer 4, oktober 2010Åsa-Lena Lööf, SWEA-Nytt 20101

Kära Sweor!

En sommar går så fort förbi. Vi som varit i Sverige kan vi väl bara konstatera att det varit en fantastisk sommar med strålande sol och värme.

Först vi fick bevittna Kronprinsessparets vackra och innerliga bröllop, en fest för hela svenska folket.

Sedan följde många SWEA evenemang; en resa till Hälsingland, luncher och middagar på sommarfagra platser runt om i Sverige. Sverigedagen, eller bör jag säga, Sverigedagarna ägde i år rum i Malmö. Ett minutiöst planerat och väl genomfört program, där våra stipendiater Sabine Stölting och Zahra Bayati fick möjlighet att på en lunch i Kunskapens Hus lite mer ingående berätta om sina respektive forskningsområden, vilket var mycket givande, intressant och stundtals även gripande. Själva stipendieceremonin ägde rum i Malmö Börshus och avnjöts förutom av Sweor också av Honoratiores och press. Där utdelades förutom stipendierna även utmärkelsen Årets Svenska Kvinna, som i år gick till Kjerstin Dellert, en härlig dame som verkligen bjuder på sig själv. Middag följde med utsökt förtäring både för kropp och själ.

Läs mer om Malmödagarna 2010 >>

Ni minns nog vårens askmoln som lade hinder i vägen för deltagarnas resa till SWEAs årsmöte i Stockholm. I samband med årsmötet hade den internationella styrelsen planerat ett arbetsmöte, men på grund av den decimerade skaran i Stockholm flyttades i stället arbetsmötet till Malmö i samband med Sverigedagen. Ett konstruktivt och trevligt arbetsmöte hemma hos vår silverros Monica Hallworth fick inleda höstterminen. Nästan hela styrelsen var närvarande, vilket bådar gott inför framtiden.
I sann SWEA-anda ordnade Monica inkvarteringen i huset och hos grannar. Varmt tack!

Därefter var det dags för vår samarbetspartner SVIV att hålla sitt årsmöte och sin temadag, i år med fokus på USA.

Läs mer om Annika Sörenstam Årets Svensk på SVIVs USA-konferens 19 augusti >>

Nästa stora SWEAevenemang ägde rum på Confidencen då Kulturminister Lena Liljeroth Adelsohn delade ut SWEAs Sigrid Paskellstipendium 2010 till Shima Niavarani. Kjerstin Dellert hyllades nu också på sin hemmascen och efter mingel följde operaföreställningen Orfeus och Eurydike. En nåd att stilla bedja om, som en Swea uttryckte det. Mitt varma tack till Malin Philipson för hennes stora engagemang under många år som sammankallande i kommittén för Sigrid Paskells Stipendium i Scenkonsterna.

Här vill jag nämna att jag tycker att SWEAs fantastiska stipendier på sina
$10 000 vardera inte riktigt får den uppmärksamhet som de förtjänar i media. Därför vädjar jag nu till er alla: ”Låt oss hjälpas åt att göra dem mer kända.”
Vi kan verkligen vara stolta över dem och även över våra kunniga och talangfulla stipendiater.

Nu är det snart tid för höstens regionmöten i Marbella, Como, New York, Hong Kong, Seattle, Istanbul och Florida. Mycket arbete har lagts ner i värd-avdelningarna och vi ser fram emot innehållsrika och kreativa möten som ska bidra till SWEAs fortsatta utveckling. Naturligtvis kommer även nätverkandet att blomma – som det alltid gör när Sweor träffas. Spektakulära utflykter finns för de Sweor som inte sitter i möten. Jag önskar alla mötesdeltagare, gäster och arrangörer ”god tur”.

Som ni säkert vet söker SWEA nu en administratör. Ansökningstiden gick ut den 15 september. Vi har mottagit ett flertal intressanta ansökningar som vi nu efter ansökningstidens slut kommer att behandla.
I dagarna lanseras SWEAs nya medlemsregister till alla avdelningars medlemsansvariga. Det nya registret är helt svenskt och lätt att använda.

Från och med nu kommer alla medlemmar att ha tillgång till registret med alla dess möjligheter. Vi är säkra på att ni kommer att ha stor glädje av det både som medlem, medlemsansvarig och styrelse. För att kunna erbjuda så snabb och bra hjälp som möjligt i starten för de medlemsansvariga, har vi utsett tre s.k. Superusers. De finns på tre platser i världen. Anki Cederkvist är Superuser för Asien, Cecilia Westling för Europa och Ann-Sofie Allen för Amerikas.

Sist men inte minst vill jag påminna om SWEAs Världsmöte i Kuala Lumpur i mars 2011 med tema Asien.

Det kommer att bli första gången som SWEA prövar på ett kombinerat region- och världsmöte. Tänk er alla regioner och alla avdelningar tillsammans i flera dagar. Vilka oändliga möjligheter det ger oss att få diskutera och dryfta gemensamma frågor. Och att dessutom få tillfälle att göra det på en så intressant plats! Mer om programmet kommer inför anmälningsstarten den 15 september.

Så vill jag önska Er alla en god start på en ny givande SWEA-säsong.

Åsa Lena

Åsa Lena har ordet (SN 2010-2)

Från SWEA-Nytt, Årgång 8, Nummer 2, maj 2010Åsa-Lena Lööf, SWEA-Nytt 20101

Kära Sweor!

SWEAs arbets- och årsmöte 2010 i Stockholm var noga planerat och väl förberett. Vi såg alla fram emot att få träffas på samma ställe, i samma tidszon, att få lära känna varandra och kunna samtala utan den telefon och e-post, som annars är vår vardag.

Till arbetsmötet hade förutom styrelsen och dess medhjälpare också de fyra tillträdande regionordförandena Annette Åsberg, Margaretha Talerman, Ingrid Westin och Ann Winstanley inbjudits för att vi i två dagar skulle arbeta med ämnen rörande SWEAs struktur, ledning, kommunikation och utbildning.

Naturens makter ville dock annorlunda. Det isländska askmoln som täckte norra Europa gjorde att endast nio av de 20 kallade lyckades ta sig till Stockholm och Stureparkens gästvåning. Maude Vännman agerade sambandscentral och tillsammans med Carin Foster bokades rum, konferenslokaler och matställen av och om. Varmt tack till dessa två organiserade, flexibla och kolugna Sweor som gjorde att våra möten kunde genomföras trots de dåliga oddsen på grund av stängda flygplatser och inställda flyg.

Telefonen blev nu åter vårt redskap för att kommunicera med dem som inte lyckats ta sig fram. Även de förberedande mötena fick ske via telefon Vi lyckades, trots de icke helt gynnsamma omständigheterna, avhandla en del viktiga frågor dock ej i den utsträckning och på det djup som vi hade önskat. Planer finns därför på att genomföra resterande program i sommar-Sverige.

Årsmötet hölls som planerat den 24 april, dock flyttat till Gotlandsbolagets konferenslokal och med hjälp av en högtalartelefon. Fem av oss styrelseledamöter samt tre medhjälpare satt runt telefonen. Genom den höll vi kontakt med resterande ledamöter, sekreterare och vår juridisk rådgivare vilka befann sig på platser från Shanghai via Europa till Los Angeles. Vi kunde genomföra hela årsmötet på ett tillfredsställande sätt även om vi var tvungna att vara mycket restriktiva med orden.

Det var mycket glädjande att vi trots dessa omständigheter hade dussinet åhörare som efter avslutat möte tillsammans med oss kunde avnjuta en härlig lunch hos Maude o Lars Vännman. Varmt tack!

Vid årsmötet tillsattes SWEA Internationals kommittéer vilka med sina specialkunskaper bidrar till styrelsens arbete.

Stort och varmt tack till alla avgående ledamöter och hjärtligt välkomna alla nya kommittéer. Tack också till trogna Swean Christina Moliteus som ställer upp för ytterligare ett år som ”Special Advisor for External Affairs”. En av årsmötets höjdpunkter var då vi med stor stolthet kunde tillkännage namnen på SWEAs fantastiska stipendiater och Årets Svenska Kvinna för år 2010. Vi sänder våra varmaste gratulationer till dem alla!

Jag hade den stora glädjen att i Stockholm personligen få gratulera vår ÅSKa Kjerstin Dellert och ser nu fram emot att få träffa dem alla vid sommarens stipendieutdelningar, i år i Malmö och Stockholm. Om dessa intressanta personer kan ni läsa mer>>>

Vid vår avskedsmiddag kunde jag avtacka de två regionordförandena, som fanns på plats, Carin Foster och Monica Hallworth, för lång och trogen tjänst och fästa silverrosen på deras jackor. Britta Armstrong och Ann Hespe, som tyvärr inte kunde närvara, kommer att avtackas vid ett senare tillfälle. Jag hoppas att de alla ska bära sina rosor med stolthet. Vi kommer att sakna dem men hoppas att vi även fortsättningsvis ska få möjlighet att ta del av deras erfarenhet och kunskap . Läs om silverrosen >>>

Jag hade också glädjen att få att tacka Maude Vännman för hennes år som vice ordförande samt Ninni Pettersson Wästberg för hennes år som internationell sekreterare.

SWEAs sju RM i höst

 • VEMA Marbella 30 september-3 oktober. Malaga, Granada Bergsbyar, Marocko, Andalusien runt.
  Anmälan senast 15 juni.
 • MEMA Como 7-10 oktober. Charmig miljö, Otrolig mat, Oerhörd kultur.
  Anmälan senast den 31 juli.
 • OEMA Istanbul 15-17 oktober. Öst möter väst. Bysantinska akvedukter, ottomanska palats. Trendiga butiker och exotiska bazaarer.
  Anmälan senast 15 juni.
 • ÖAME New York City 8-10 oktober. Lunch i FN-delegaternas matsal, Middagskryssning runt Manhattan.
  Anmälan senast 1 juni!
 • VAME Seattle 1-3 oktober. Pompa och ståt och 20-årsfest!
  Anmälan senast 31 augusti.
 • MAME Fort Lauderdale 21-24 oktober. Sagolikt hotell Embassy Suites direkt på stranden.
  Anmälan senast 21 augusti.
 • ASIEN Hong Kong 11-14 oktober. Kontrastfullt och fantastiskt. Efterresa till Guilin, en av de vackraste platserna i Kina med sitt dimhöljda sockertoppsberg.
  Anmälan senast 10 juni.

Jag hoppas att många av er tar tillfället i akt och åker på något eller några av dessa fantastiska och stimulerande regionmöten Det är först vid sådana möten som man verkligen förstår SWEAs storhet. Om de välarrangerade programmen som med stor omsorg anordnats för oss alla, Läs mer>>>

Den första maj tillträdde de fyra nya ROSorna och vi ser fram emot ett gott och givande samarbete.

Filmen om Nationalmuseum som Sweor över hela världen bidragit till genom insamlingen i samband med vårt 30- års jubileum hade premiärvisning den 23 april på Nationalmuseum. Vi som lyckats ta oss till Stockholm hade den stora glädjen att bli inbjudna till en förhandsvisning. Filmen gav en mycket fin inblick i museets samlingar och vi kunde med stolthet konstatera att SWEAs insamlade medel använts på ett förträffligt sätt, helt i enlighet med SWEAs syfte. Filmen kommer att visas i Nationalmuseums Hörsal. Läs mer>>>

Åter igen får vi lyfta på hatten för vår grundare Agneta Nilsson. Nu för medaljen? Ellis Island Medal of Honor? för hennes engagemang och arbete vilket bidragit till att ge Sverige och oss svenskor en plats i den multikulturella mosaik som utgör Amerika. De allra varmaste gratulationer från oss alla Sweor! Läs mer>>>

Vi närmar oss nu sommaren med stormsteg och med den alla sommarprogram som ni hittar på www.swea.org och på de lokala hemsidorna och jag ber att få framföra allas vårt stora SWEA-tack till er alla Sweor som inbjuder oss till dessa fantastiska program.

Sverigemiddagen äger rum i Malmö den 12 augusti, då Litteraturstipendiet och det Interkulturella stipendiet delas ut samt Årets Svenska Kvinna koras.

Den 21 augusti delas Sigrid Paskells stipendium åter ut på Confidencen i Stockholm, och då får vi tillfälle att än en gång hylla årets ÅSKa Kjerstin Dellert i samband med operaföreställningen Orpheus och Eurydike.

Som ni kanske kommer ihåg sändes en enkät ut i augusti 2009 för att undersöka eventuellt intresse för ett seniorboende. Resultatet är nu klart och kan läsas på swea.org/seniorboende. Ni som är intresserade av en eventuell fortsättning ombeds kontakta Agneta Nilsson , som kommer att hålla i projektet, eftersom SWEA inte har möjlighet att driva eller ta ansvar för ett sådant projekt.

Och med det slutar jag med kära hälsningar till er alla

Åsa Lena

Åsa-Lena har ordet (SN 2010-1)

Åsa-Lena Lööf, SWEA-Nytt 20101Från SWEA-Nytt, Årgång 8, Nummer 1, februari 2010

Kära Sweor över hela världen!

Ett nytt SWEA-år har börjat och flera val och tillsättningar äger fortfarande rum i SWEA-land. Elisabeth Alsheimer (SWEA Malmö), som tillträdde posten som internationell vice ordförande vid årsskiftet är nu i full verksamhet och Maude Vännman fortsätter i samma takt som förr, fast på ny post. Barbro Westin (SWEA Toronto), tidigare vice sekreterare, har axlat posten som internationell sekreterare och Maria Ekman (SWEA New York) har utsetts till vice sekreterare.

Regionordförandevalen avslutades den 31 januari och vi har nu den stora glädjen att hälsa fyra nya ROSor varmt välkomna till SWEA Internationals styrelse: Västra Amerikas Annette Åsberg (SWEA Orange County), Östra Amerikas Margaretha Talerman (SWEA Philadelphia), Östra Europa, Mellanöstern och Afrikas Ingrid Westin (SWEA Stockholm) samt Mellersta Europa, Mellanöstern och Afrikas Ann Winstanley (SWEA Paris). Formellt tillträder de den 1 maj, men de kommer att debutera redan vid styrelsens arbetsmöte i samband med SWEA Internationals Årsmöte i Stockholm i april.

Vi är också mycket glada att kunna presentera och välkomna en ny redaktör för SWEA-Nytt Sonnie Waldemarsson (SWEA Malmö).

Just nu pågår avdelningarnas årsmöten runt om i SWEA-land och jag vill passa på att varmt tacka alla avgående styrelsemedlemmar för nedlagt arbete och engagemang under era mandatperioder. Samtidigt hälsar jag alla nya styrelseledamöter välkomna och önskar lycka till och framgång i ert SWEA-arbete.

Den internationella valberedningen söker kandidater till SWEA Internationals kommittéer. Dessa skall utses vid det internationella årsmötet i Stockholm. Nya medarbetare söks även av webbgruppen. Mer information på hemsidan.

Arbetet och gemenskapen i styrelser och kommittéer är mycket stimulerande och roligt och vi hoppas, att många vill ta aktiv del i det arbete som bidrar till SWEAs fortlevnad och utveckling. Hör av er!

Om SWEAs donation till Nationalmuseum kan ni läsa en rapport från Museets Paula Röhss på annan plats i SWEA-Nytt. Jag kan med stolthet också meddela att den totala och slutliga summan av donationen till Nationalmuseum blev 447.190 kronor. Tack till er alla som bidrog.

SWEA Internationals Årsmöte 2010 äger rum i Stockholm lördagen den 24 april. Alla Sweor hälsas välkomna! Se annons. I samband med årsmötet kommer den internationella styrelsen även att hålla ett arbetsmöte.

Avdelningarna i Sverige förbereder redan nu sommarens evenemang till glädje för besökande och hemvändande Sweor. Den traditionella Sverigemiddagen med stipendieutdelning äger i år rum i Malmö torsdagen den 12 augusti.

Sigrid Paskells stipendium i scenkonsterna kommer återigen att utdelas på Confidencen i Stockholm i samband med en operaföreställning lördagen den 21 augusti 2010.

Plats och tid för höstens regionmöten finns att läsa på annan plats i SWEA-Nytt. Ytterligare information kommer under våren www.swea.org.

Nästa Världsmöte äger rum den 14 – 20 mars 2011 i Kuala Lumpur!

Tack till alla avdelningar som generöst bjuder in oss Sweor till såväl Sverige- arrangemang som regionmöten och Världsmöte.

PR-kommittén utarbetar för närvarande ett nytt PR-material för SWEA. I samband med det utlyses en fototävling och vi hoppas på många bidrag som illustrerar SWEAs många varierande aktiviteter i avdelningarna runt vår värld.

Avslutningsvis vill jag framföra mitt tack till alla medlemmar som entusiastiskt deltar i SWEAs verksamhet världen över och särskilt till alla er engagerade Sweor som utför ett fantastiskt arbete för SWEA lokalt såväl som globalt. Ingen nämnd men heller ingen glömd!
Jag hoppas vi ses under det kommande SWEA-året.

De allra käraste hälsningar

Åsa Lena