Network Menu

När blir det höst?

vasteras_04Från SWEA-Nytt, Årgång 11, Nummer 4, september 2013

Vad vi säkert vet är att alla SWEA-avdelningar runt om i världen startar ny säsong i september och överallt erbjuds intressanta, roliga och spännande arrangemang där vi som Sweor kan delta. Sättet att informera medlemmar om vad som erbjuds varierar. Sociala media utvecklas hela tiden och från att avdelningarna tidigare kopierat, adresserat, kuverterat och slickat frimärken kan vi nu snabbt och effektivt få ut samma information via webbsidan, facebook och twitter. Det är en utveckling som SWEA välkomnar. Däremot ska vi inte glömma bort att vi har medlemmar som inte har tillgång till detta och som uppskattar att få sitt program i handen.

Sommaren 2013 är över men många SWEA-minnen lever kvar. Vid sommarmiddagen i Västerås mottog Janica Nordström och Kristina Henricson Briggs sina stipendier och berättade sen på ett utmärkt sätt om sina studier och hur stipendiet kommer att användas. Vid samma tillfälle erhöll Mona Henning utmärkelsen Årets Svenska Kvinna och även Mona fängslade oss med sin presentation om hur hon arbetar med översättningar av framför allt barnböcker från svenska till arabiska.

Vi hade i år förmånen att få dela ut stipendiet i scenkonsterna på Confidencen i Stockholm. Balettdansösen Emelie Slawski mottog stipendiet och även hon berättade hur hon planerar att använda sitt stipendium. Efter detta kunde vi alla njuta av operaföreställningen Figaros Bröllop.

Maude Vännmann och Margaret Sikkens Ahlquist

Maude Vännmann och Margaret Sikkens Ahlquist

Ett varmt tack till alla Sweor som på ett eller annat sätt varit engagerade i arrangemangen i Västerås och på Confidencen.

Nu ser jag fram emot att träffa många av er i Bologna där vårt Världsmöte arrangeras av SWEA Rimini i oktober. Till dess tillönskar jag er fina höstdagar!

mag_sig
Margaret Sikkens Ahlquist
Ordförande SWEA International