Network Menu

Tid för SWEA

Från SWEA-Nytt, Årgång 11, Nummer 5, november 2013Margaret_SN_5_2013

Nu har flera veckor gått sedan vårt världsmöte i Bologna, men den härligt, positiva SWEA-andan som jag kände då, lever sig kvar lika stark idag. Ett jättestort tack till SWEA Rimini, en av SWEAs allra minsta avdelningar, som välkomnade oss – nära 400 Sweor – till detta fantastiska, rekordstora möte.

Vi förundras alla över hur ni hann med allt, för alla känner vi väl lite då och då att tiden inte räcker till. Det är mycket som ska hinnas med i vardagen och det krävs både organisation och framförhållning, för att vi ska känna oss nöjda vid dagens slut. Vi som har valt att vara med i SWEA vill ägna en del av vår tid till detta. Beroende på hur mycket vi är engagerade tar det olika mycket tid i anspråk

För vissa räcker det med att vara medlem och medverka vid olika programpunkter, medan andra väljer att vara med i en styrelse eller kommitté. Vi gör det som passar oss bäst och det vi känner att vi har tid och lust med. Självklart blir en tidskrävande uppgift lättare, om fler delar på arbetet och det är ingen tvekan om att det blir roligare också. Och roligt har vi! SWEA ger oss många goda skratt och en unik vänskap. Detta ska vi värna om, då det väl uppväger den tid vi avsatt.

Jag har just omvalts för ytterligare en tvåårsperiod och jag känner både glädje och ödmjukhet inför den uppgiften. Att vara ordförande för SWEA International är lite som att åka berg- och dalbana. Det börjar med en ganska lång uppförsbacke för att sen följas av branta nerförsbackar, tvära kurvor och sedan lite mindre uppförsbackar. När man så närmar sig slutet är det en härlig utförslöpa för att sen bromsas upp till stillastående. I uppförsbackarna kan det kännas motigt och man undrar ibland vad det är man gett sig in i. Nedförsbackarna är positiva upplevelser då allt bara känns bra, men hoppsan, då och då kommer där tvära kast som man inte alls är beredd på. Så når man den sista branten och ser målet hägra där nedanför. Vid den inbromsningen känner man sig ganska nöjd.

Så var mina två första år som ordförande. När jag nu stod inför att stiga av berg- och dalbanan ställde jag mig frågan: En gång till? Ok, ett åk till. Gärna!

margaret

Margaret Sikkens Ahlquist
Ordförande SWEA International