Network Menu

Webbprojektet i hamn

En grupp SWEA-medlemmar runt om i världen har under en lång tid, envist och oavbrutet, arbetat med att få fram SWEAs uppdaterade närvaro på nätet.

Välkomna till SWEAs nya roliga webbvärld. Surfa runt, upptäck, läs och se SWEA i ny skepnad.

SWEAs webbprojektgrupp

Webbprojektgruppen (rad 1, v till h): Vicki Almstrum (Austin), Cecilia Wettstam (Moskva), Li Thornton (Washington DC), Ingrid Maria Ericsson (Los Angeles), Elin Rennerfelt (Denver); (rad 2, v till h): Lena Nilsson (Rivieran), Anna Orsini (Rom), Susanna Wilkinson (Los Angeles), Annica Ljung-Göbel (Köln-Bonn), Jessica Sköld (Atlanta), Malin Melin (Houston)

Att skapa något nytt är inte lätt, att förändra något redan existerande kan vara ännu svårare. SWEA har funnits i ett antal decennier, en del medlemmar är kvar sedan starten, andra har kommit och gått, och nya strömmar hela tiden till. För att tillgodose alla medlemmars intresse krävs det ibland lite större förändringar i en organisation. Vissa vill ha det som det alltid varit medan andra vill att det ska hända nya saker.

Då vi nu befinner oss i en ny värld av teknikens under tar vi till oss det bästa av det mesta. Vår hemsida behövde ses över och bli mer lätthanterlig och lättläst. Många avdelningar har numera dessutom valt att publicera sitt material enbart digitalt vilket gör att det ska vara enkelt och smidigt att hitta de artiklar och bilder man är intresserad av, som tidigare i fysisk tidningsform damp ner i våra brevlådor.

Under ledning av SWEAs IT-expert, Vicki Almstrum i Austin, har gruppen haft detta som övergripande mål när nya swea.org skapades:

  • Förenkla SWEAs webbplats för våra besökare. Nuvarande och potentiella SWEA-medlemmar liksom allmänheten över lag, dvs våra så kallade målgrupper, ska kunna navigera ett bekant spår som är genomgående i alla avdelningar. Vi har följt denna princip i möjligaste mån i vår nya webblösning, medan vi samtidigt velat att de olika avdelningarna skall ha frihet att skapa egna “ansikten”.
  • Ett annat mycket viktigt mål har varit att göra livet enklare för SWEAs webbredaktörer, som alla har mycket varierande kunskaper i att bygga webbplatser. Vi har strävat efter att få fram en “bygglåda” med relativt enkla instruktioner att brukas av redaktörerna.
  • En tredje målsättning har varit att städa och organisera det enorma publiceringsmaterial SWEA råder över.

Medarbetare i webbprojektgruppen har träffats mest via Skype under nästan 3 års tid. Några av oss möttes, för första gången, i Bologna och stod bakom Vicki som under VM presenterade den nya webbplatsen. Den har byggts upp via WordPress Multisite, ofta versaliserat WordPress. Detta blogg- och innehållshanteringssystem är ett av de populäraste publiceringssystemen på marknaden och är bas till tusentals webbplatser. Konsultföretaget Tipit i Austin har byggt grundstenarna för swea.org. Resten på våra nya webbplatser för avdelningar, kommittéer och övriga underwebbplatser har masserats, bearbetats och skapats av duktiga webbredaktörer ute i SWEA-land.

Klicka runt på vår nya webbplats. I menyraden för swea.org hittar du bland annat information om till exempel medlemskap, styrelsen, stipendier m.m. Här i SWEA-land hittar du artiklar, intervjuer, info om SWEA-Nytt, och tidigare nummer av Forum. På avdelningarnas egna sidor kan du hitta events från hösten, se vad som är på gång, och hitta vem du kan ta kontakt med om du har frågor om SWEA eller förslag till program/aktivitet för SWEA. Klicka vidare på menyoptioner och länkar runt om!

Se videopresentationen av Vicki Almstrum >>
Titta på denna video, som inte bara berör SWEAs nya webbplats, utan framförallt vill presentera SWEAs kommunikationssätt.

Tack alla medarbetare i webbprojektgruppen! Vilken resa det varit, lång… och under de sista månaderna i högsta hastighet och med massor av energi. Med sin nya design, layout och navigering hoppas Webbprojektet att det visas starkt och klart vilket fantastiskt nätverk SWEA är.