Network Menu

Asiens regionmöte i Melbourne

Marita Wallström Löfdahl, RO Asien och Jennie Nilsson, AO i Melbourne utanför Svenska kyrkan i Melbourne. Fotograf Catarina Hansson

Regionmötet för Asien hölls detta år redan i mars och värd var den nybildade avdelningen i Melbourne.

Ett väl genomarbetat program gav oss fina minnen och nya vänner. Vi startade med välkomstmiddag på en skandinavisk restaurang och hälsades välkomna av den svenska ambassadören, Sven-Olof Petersson, från huvudstaden Canberra. Han berättade och beskrev hur arbetat kan vara på ambassaden i Australien.

Upp tidigt nästa morgon och en heldagstur till djurpark, två olika vinprovningar och slutligen ett besök på en chokladfabrik där vi inte kunde motså att ta med hem en stor påse med blandad choklad. Middag intogs på en spårvagn i Melbourne, omgjord till restaurang. Där åt vi god mat samtidigt som vi njöt av vacker utsikt över Melbourne. Det var en lyckad dag med nya bekantskaper eftersom vi hela tiden bytte plats för att lära känna varandra.

Gruppbild från utflykt till en vingård. Fotograf är guiden

SWEA Melbourne har ett bra samarbete med prästparet i Svenska kyrkan som upplåter sina lokaler till SWEAs sammankomster. Man blir glad av att komma till Svenska kyrkan i Melbourne och att få uppleva den fina stämning som finns där och se att de lyckats skapa en bra samlingspunkt för både svenskar och australiensare.

I SWEA Asiens styrelse är det fyra nya avdelningsordföranden av sammanlagt nio. Vi höll vårt första styrelsemöte samt årsmöte enligt dagordning och avslutade med att avtacka vår internationella vice ordförande Ann-Marie Gustafson, SWEA Perth, efter avslutad mandatperiod i SWEA International. Ann-Marie är ett stort stöd för oss i Asien med sin breda SWEA kompetens.

Avgående vice IO Ann-Marie Gustafson Fotograf Catarina Hansson

Avslutningsmiddagen gick i glittrets tecken med god middag, fin stämning och underhållning av kyrkokören som sjöng ABBA sånger.

Vi som valde att åka på efterresan klev upp tidigt nästa morgon för att flyga till Sydney. Ombytta och klara redan från Melbourne gick vi på operan och fick avnjuta föreställningen, Carmen. Till kvällens middag var ett antal damer från organisationen ”Svenskar i Sydney” inbjudna. Mycket trevligt att få utbyta tankar, idéer och erfarenheter med medlemmar från ett annat etablerat nätverk. Dag två var vi ute på olika aktiviteter där fem av oss valde att klättra upp för Harbor Bridge. Lunch intogs gemensamt och vi fick då tillfälle att lyssna till SWEA Internationals litteraturstipendiat 2013, Janica Nordström, som berättade om sin forskning och sin doktorsavhandling, “Negotiation of identities in online learning environments: Studying Swedish online in a K-12 community language school”. Det var ett engagerande och intressant föredrag och för många av oss är ämnet mycket aktuellt. Efterresans avslutningsmiddag intogs högt upp i ett hus i en spektakulär roterande restaurang.

Ett stort tack till SWEA Melbourne som med bravur genomfört detta välorganiserade regionmöte!

Text: Marita Wallström Löfdahl, RO Asien

Region Asiens styrelse på trappan till Svenska kyrkan. Nedre raden från vänster: Marita Wallström Löfdahl RO Asien, Jennie Nilsson AO Melbourne, Maggan Stampe Kullberg AO Singapore, Ulrika Mollberg VAO Hong Kong. Rad 2; Anna Sofia Renman AO Beijing, Helen Hurtig VAO i Kuala Lumpur, Hedvig Lunden Welden AO Seoul. Bakre raden: Amie Kronblad AO Japan, Ulrika Cederberg VAO Beijing, Catarina Hansson AO Perth, Maria Mellblom AO Bangkok Fotograf Anna Axerup