Network Menu

MEMA regionmöte i Bonn

SWEA MEMAs regionmöte i Bonn den 17 och 18 oktober 2014

MEMA regionmöte i Bonn, oktober 2014MEMAs RM började med en välkomstmiddag vid sittande bord på torsdagkvällen och vi uppskattade att vi inte behövde fundera på hur man stående bäst gör för att balansera tallrik och glas och samtidigt ska försöka äta och hälsa och krama om varandra, när man faktiskt bara har två händer.

Regionens AOs och några vice-AOs samt någon medlemsansvarig och kassör samlades sedan på fredagen till vårt förmöte och vi hade förmånen att ha vår Internationella ordförande Margaret Sikkens Ahlquist närvarande hela dagen. Hon gav oss många fina synpunkter och inblickar i SWEA Internationals arbete. Vi hade ett mycket stimulerande, motiverande och positivt möte tack vare engagerade och intresserade AOs och vår proffsiga och alltid positva regionordförande, Christina Hallmert.

MEMA regionmöte i Bonn, oktober 2014Kvällen avslutades med en trevlig stadspromenad i Bonn med historiekunniga Köln-Bonn Swean Inger Schuberth och därefter en mycket god middag på en mysig restaurang nere vid Rhenfloden. Där erbjöds vi underhållning av De Tokiga Trollen, en jätteduktig tysk sånggrupp som sjunger svenska sånger på svenska.

På lördagförmiddagen hade vi årsmötet, som var snabbt och effektivt, eftersom vi hade förberett oss noga. Medan en del sedan fortsatte med Inger Schuberth till Köln och en sightseeingtur där, måste andra återvända hem. Men gemensamt för oss alla var att vi hade med oss motivation, idéer och optimism i bagaget hem.

Köln-Bonn Sweorna hade organiserat ett jättebra möte och tog hand om oss på allra bästa sätt. Oförglömliga är de läckra hembakade kakorna och den goda, gula och granna MEMA-soppan. Hjärtligt tack till er alla, som gjorde mötet till ett supermöte.

Text: Anita Kasper, SWEA Frankfurt/Heidelberg


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.

MEMA regionmöte i Bonn, oktober 2014