Network Menu

OEMA regionmöte i Grekland

OEMAs regionmöte hölls den 24 – 28 september i Grekland, först i Aten och sedan på ön Aegina.

OEMA Regionmöte 2014 i GreklandAllt började med en härlig guidning av vår ypperliga svenska guide Christina Tziovaridou på det relativt nya och mycket vackra Akropolismuseet. Vi hann också med en rundvandring i Plaka, Atens gamla stad och naturligtvis på Akropolis. På torsdagskvällen blev vi hälsade välkomna av Greklands ambassadör Charlotte Wrangberg och alla avdelningsordförande presenterade sig själva och sin avdelning för de inbjudna Aten Sweorna.

OEMA Regionmöte 2014 i GreklandSedan började allvaret! Fredagsmorgon åkte vi till ön Aegina som ligger ca en timmes båtfärd från Aten och blev inkvarterade på Villa Vithania, en gammal patriciervilla, byggd på 20-talet och helt nyrenoverad som Lalli Costoulas Svedling så generöst satt till vårt förfogande. Vi hade möten då vi pratade SWEA, om svenska språket, om traditioner, om nätverkande, om nätverk, om SWEA Världen, om SWEAs hemsida, om tvåspråkighet, om hur vi hjälper våra barn och naturligtvis blandades allt med erfarenheter om livet utomlands och livet i allmänhet. Vi lärde känna varandra.

OEMA Regionmöte 2014 i GreklandI de små pauserna vi tog hann vi med både att njuta av god grekisk mat på små restauranger nära havet eller på vår fantastiska veranda, att mingla hembjudna till Lallis vackra hus och eftersom vi inte hade någon inbjuden artist blev vi tvungna att stå för underhållningen själva så det blev svenska sånger från förr och nu.

OEMA Regionmöte 2014 i GreklandDet var egentligen ingen som hade lust att åka hem igen men vi kände oss alla laddade och fyllda med härliga SWEA erfarenheter och vi skickar ett stort tack till Aten Sweorna som gjorde det hela möjligt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA