Network Menu

Porträtt av Barbro Westin

Barbro Westin, SWEA Toronto, är regionordförande för MAME. Här svarar hon på 10 frågor som ställdes av Ingrid Maria Ericsson.

Barbro Westin

Barbro Westin

Hur länge och var har du bott utomlands?
34 år (29 år i Kanada och 5 år i USA)

Vilka är fördelarna/nackdelarna med att bo utomlands?
Min man fick erbjudandet att jobba på Astra i Kanada på tre år. Vi flyttade hit med våra två barn 1980 och att vi fortfarande bor utomlands och trivs är den största fördelen. Även om det var en viss nackdel att lämna släkt och vänner i Sverige så var fördelen att de fick en möjlighet att komma och hälsa på. Många kom hit och resorna till Niagarafallen blev många, speciellt i början. När man sen upptäckte vingårdarna var det ett dragplåster även för oss….

Vilken är den största förändringen?
Prata engelska med vänner. Kanada är så likt Sverige att vi kände oss genast som hemma i landet.

Hur ser din vardag ut?
Sen jag slutade arbeta, delar jag min tid mellan familj, SWEA och min barbershopkör, Sugartones, som min man dirigerar.

Vad gör du helst på fritiden?
Läser och spelar kort.

Vad är du bäst på?
Lite av varje.

När blev du SWEA?
1983

Vad har SWEA betytt för Dig?
Enormt mycket, speciellt sen jag blev aktiv i Torontos styrelse och var tvungen att leda t ex årsmöten. Utmaningen var att göra det på svenska och inte engelska, som är mitt arbetsspråk. Det gav mig också mer vana att prata i offentliga sammanhang och det ledde till att jag startade en kursverksamhet inom jobbet, vilket uppskattades.

Värdefullt är också alla aktiviteter inom SWEA, där man pratar svenska. Jag är med i en bokklubb, där vi bara läser svenska böcker, vilket är ett bra sätt att behålla det skrivna svenska språket. Vänskapen med svenska väninnor icke att förglömma förstås!

Berätta om ditt roligaste SWEA-minne.
När jag blev avtackad som ordförande i SWEA Toronto hade styrelsen klätt ut sig till pingviner och jag fick ett pingvin nattlinne. De visste att jag sparar på pingviner och när jag sen blev avtackad efter att ha varit ansvarig för julmarknaden i 10 år kom pingvin-Sweorna tillbaka….

Vem, nu levande eller i världshistorien, skulle du helst vilja bjuda till ett SWEA-möte?
Min mamma som är 91 år.

Tack Barbro!