Network Menu

Porträtt av Marita Wallström-Löfdahl

Marita Wallström-Löfdahl är regionordförande för Asien. Här svarar hon på 10 frågor som ställdes av Ingrid Maria Ericsson.

Marita Wallström-Löfdahl

Marita Wallström-Löfdahl

Hur länge och var har du bott utomlands?
Två år i Montreal 1992-1993, sedan 2004 i Asien först 10 år i Beijing, sedan jan 2014 Taipei på Taiwan.

Vilka är fördelarna/nackdelarna med att bo utomlands?
Fördelar med att bo utomlands är att man får uppleva och lära känna olika kulturer samt att bygga upp kontaktnät med nya människor.

Nackdelen är att jag är att saknar barnen, släktingar och vänner hemma i Sverige. Samt vår katt som inte får komma in i Taiwan förrän vid årsskiftet. Han flyttar hem till Stockholm.

Vilken är den största förändringen?
Den största förändringen för mig var att från att ha arbetat heltid till att inte arbeta. Jag engagerade mig snabbt i SWEA Beijing och fick då något vettigt att syssla med.

Hur ser din vardag ut?
Jag och min man, är så nyinflyttade här i Taipei att jag inte riktigt kommit igång med min vardag men jag har börjat forma dagen med att gå igenom email på morgonen,om ngt måste svaras på direkt. Sedan tränar jag, träffar ngn till lunch. Jobbar med SWEA på eftermiddagen eller har någon aktivitet. Jag har blivit medlem i en internationell club där man har olika aktiviteter. Min förhoppning är att få ett lika aktivt liv här som i Beijing där jag hikade, spelade golf bl a.

Vad gör du helst på fritiden?
Jag tränar, spelar golf, hikar, läser, ser film, uppleva kultur t ex att gå på ett museibesök.

Vad är du bäst på?
Min styrka är att planera, organisera och att skapa nya kontakter.

När blev du SWEA?
Januari 2004

Vad har SWEA betytt för Dig?
Mycket! Dels när jag kom ny till Beijing fick jag ett uppdrag att arbeta med, har fått se mig omkring i världen och fått vänner. Den lokala avdelningen har en viktig uppgift både när man kommer som ny till en ort och för en fortsatt gemenskap.

Berätta om ditt roligaste SWEA-minne.
Det finns så många fina minnen med SWEA och det är svårt att peka ut något särskilt. Våra regionmöten i Asien har varit mycket intressanta och trevliga där nya kontakter skapats och vi fått uppleva mycket av kulturen, likaså världsmöten. Jag fick en god vän under världsmötet i New Orleans 2005 på andra sidan jorden.

Vem, nu levande eller i världshistorien, skulle du helst vilja bjuda till ett SWEA-möte?
Jag skulle vilja bjuda in en kvinnlig företagare, som kan visa på hur man bygger upp ett internationellt företag ur kvinnlig synvinkel.

Tack Marita!