Network Menu

Porträtt av Kersti Winblad von Walter

Kersti Winblad von Walter, SWEA Mallorca, är regionordförande för VEMA. Här svarar hon på 10 frågor som ställdes av Ingrid Maria Ericsson.

Kersti Winblad von Walter

Kersti Winblad von Walter

Hur länge och var har du bott utomlands?
Jag har bott på Mallorca i sexton år.

Vilka är fördelarna/nackdelarna med att bo utomlands?
Ser bara fördelar, framförallt med vädret, men vi har en båt i Sverige så vi utnyttjar den svenska skärgården som vi har svårt att leva utan.

Vilken är den största förändringen?
Den största förändringen är språket. Jag har varit dålig på att lära mig spanska och det gör ju inte det hela bättre att man här använder en variant av katalan.

Hur ser din vardag ut?
Min vardag är rätt angenäm. Jag gör min morgongympa tillsammans med morgonprogrammet i Sveriges Television. På förmiddagen är jag ute och går med en grannhund och på eftermiddagen en promenad med mina katter. Jag sitter rätt mycket framför datorn. Som regionordförande och framförallt medlem i SWEA Internationals styrelse så är mailskörden rätt stor och tre gånger i månaden har vi telefonmöten. En gång med min region och två gånger med internationella styrelsen.

Vad gör du helst på fritiden?
Jag arbetar gärna i min trädgård och vi har stort umgänge genom SWEA och kyrkan, som arbetar mycket ihop med SWEA. Vi har tillsammans filmvisningar en gång i månaden och gemensam Valborgs- och midsommarfest. Vi har bott här så länge att vi har många vänner och vi umgås ungefär som i Sverige med god mat och ett glas vin. Vi dricker väldigt sällan kaffe när vi träffas.

Vad är du bäst på?
Jag är bäst på att vara glad och leva i nuet, som är så modernt nu.

När blev du SWEA?
Jag blev SWEA för femton år sedan och har sedan dess arbetat inom SWEA i tio år så egentligen förstår jag nu var min tid tar vägen.

Vad har SWEA betytt för Dig?
Genom SWEA har jag fått de flesta av våra nya vänner.

Berätta om ditt roligaste SWEA-minne.
Det är svårt att säga att jag har något roligaste SWEA-minne eftersom jag tycker att allt är roligt till och med möten.

Vem, nu levande eller i världshistorien, skulle du helst vilja bjuda till ett SWEA-möte?
Jag är så tråkig att jag, som många andra, skulle vilja bjuda in Nelson Mandela.

Tack Kersti!