Network Menu

SWEA-jubileum i Slottskyrkan

SWEA-jubileum i Stockholms Slottskyrka Foto: Kerstin AlmI anslutning till högtidlighållandet av SWEAs 35-årsjubileum, kan vi i år även fira att vi i tio års tid haft den stora äran att få överlämna Sigrid Paskells stipendium i scenkonsterna till talangfulla stipendiater. Vid en ceremoni i Slottskyrkan i Stockholm kunde Sweor från när och fjärran njuta av vacker musik och sång framfört av tidigare års stipendiater.

I närvaro av SWEA Internationals hedersordförande, Prinsessan Christina Fru Magnuson, Stockholms landshövding Chris Heister och Sveriges USA ambassadör Björn Lyrvall med hustru kunde vi år överlämna Sigrid Paskell-stipendiet till en lovande ung skådespelare, Olof Mårtensson.

Programmet bjöd även på intressanta tal av bl. a pastorn i Kungl. Hovförsamlingen, Michael Bjerkhagen som talade om Slottskyrkans historia och konst. Prinsessan Christina Fru Magnuson berättade om sin roll som ordförande i Slottsförsamlingen och kyrkans betydelse för den kungliga familjen. Vi fick även lyssna till SWEAs grundare Agneta Nilsson som gav oss en kort resa i SWEAs historia. Sist men inte minst höll Barbro Osher, Sveriges generalkonsul i San Francisco, ett bejublat tal till alla Sweor. SWEA-jubileum i Stockholms Slottskyrka Foto: Kerstin Alm

Musik och sång framfördes av violinisten Hugo Ticciati, klarinettisten Markus Forss, pianisten Melissa Jacobson och sopranen Sanna Gibbs.

SWEA Internationals ordförande, Margaret Sikkens Ahlquist tackade gäster, arrangörer och alla Sweor för en minnesvärd stund i den vackra Slottskyrkan.

Till sist fick vi njuta aven smattrande trumpetfanfar av Ellinor Bengtson, Laura Jonstoij Berg, Sigrid Bengtsson, Hedda Simonsson, Adam Hofvander elever från Lilla Akademien.

Firandet tog inte slut med detta utan fortsatte på andra sidan Slottsbacken i Tessinska palatset hos landshövdingen, Chris Heister. Där serverades vin och snittar i den vackra barockträdgården. Möjliget gavs även för Sweorna att gå på en guidad tur i det vackra 1700-talspalatset. Ett trevligt avslut på vårt 35-års jubileum.

Text: Ingrid Westin
Foto: Kerstin Alm


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.