Network Menu

SWEA Världen – SWEA-medlemmars egen grupp på Facebook!

SWEA Glob

SWEA Glob

En av nyheterna som lanserades under Världsmötet i Bologna var den slutna gruppen på Facebook – SWEA Världen.

Numer umgås många på internet via s.k. sociala medier som Facebook, Twitter, LinkedIn etc. I en organisation som SWEA, som sträcker sig runt hela världen med medlemmar på alla de fem kontinenterna, är kommunikation över internet helt överlägsen. En sluten grupp på Facebook innebär att vi som är medlemmar kan ”posta”, d.v.s. skriva inlägg, så att bara de som är med i gruppen ser dem. Nästan 700 SWEA-medlemmar har redan kommit med i gruppen på bara några månader!

Vi som är administratörer och körde i gång det här projektet är Sofia Solfors, SWEA Genève, Anna Gustafson Bril, SWEA Moskva och Fia Burdon, SWEA Toronto. Vi tyckte det behövdes ett forum på Facebook där många SWEA-medlemmar ändå tillbringar mycket tid.

Vad handlar SWEA Världen om?

Innehållet som vi har tänkt oss är ämnen som rör SWEA och Sverige men vi vill också gärna se mer om vad alla SWEAs medlemmar ute i världen har för sig i form av projekt och intressen. Resor, mat och recept, skolor, sjukvård m.m. är också varmt välkommet. Vi vill att det ska vara högt i tak och att mycket ska rymmas i SWEA Världen. Samtidigt kommunicerar vi givetvis som i alla SWEA-sammanhang med värme och respekt för varandra.

Hur går man med?

Först behöver du skaffa ett Facebook-konto. Det gör du enkelt genom att gå in på facebook.com och öppna ett konto. Sedan letar du upp SWEA Världen genom sökfunktionen eller genom att klicka på den här länken: https://www.facebook.com/groups/SWEAvarld/

Vem kan vara med?

Du måste vara aktiv, d.v.s. betalande SWEA-medlem för att bli godkänd som medlem i gruppen.

Läs gärna beskrivningen om SWEA Världen som du ser innan du blivit godkänd. Om du, mot förmodan, tröttnar på att vara med är det busenkelt att gå ur gruppen.

Vi hjälper dig gärna, skicka ett meddelande till någon av oss tre administratörer på Facebook om du behöver hjälp så fixar vi allt snabbt och enkelt!

Varmt välkommen till SWEA Världen hälsar

Anna Gustafson Bril, Sofia Solfors och Fia Burdon