Network Menu

VAME regionmöte i San Francisco

Över 140 SWEA VAME-medlemmar strålade samman i San Francisco den 9-12 oktober 2014 till VAMEs regionmöte.

VAME regionmöte i San Francisco, oktober 2014 Foto: Ia DüboisTänk att första anblicken av SWEAs registreringsbord i hotellobbyn alltid är lika spännande! I år hade SWEA San Francisco, under Inger Skogströms ledarskap, planerat mötet på Hilton San Francisco Financial District. Det var ett underbart val, hotellet fungerade perfekt och vi kunde gå till intressanta restauranger och kaféer som låg bara några kvarter därifrån.

Redan första kvällen promenerade vi alla till en mysig italiensk restaurang om hörnet och gladdes åt återseenden och introduktioner av nya deltagare som vi inte träffat förr. Så följde intensiva mötesdagar för VAMEs styrelse med förmötet på fredagen och det officiella årsmötet på lördagen. Vi gladdes också över att Annette Åsberg kom och deltog i våra möten. Annete är f.d. RO för VAME och numer vice ordförande i SWEA International. På regionmötet presenterade hon SWEA Internationals budget så alla fick en insikt i hur medlemsavgifterna används och varför de behövs så väl.

VAME regionmöte i San Francisco, oktober 2014; Foto: Ia DüboisFörutom de stadgeenliga punkterna på agendan fokuserades våra diskussioner i år på temat om SWEAs framtid som introducerades på Världsmötet i Bologna 2013. Regionens avdelningar berättade om vad de ser som sin styrka och vad de vill förbättra. SWEA-avdelningar är ju lika på många sätt, men det finns skillnader. T.ex. antal medlemmar där Hawaii har 27 och San Francisco 428. Tack vare de stora avdelningarna i Kalifornien kan vi i regionen skryta med att vi är bäst inom SWEA International på att dela ut stipendier och donera till till svenskrelaterade organisationer. En eloge sänder jag därför varmt till avdelningarna inom VAME som arbetat hårt för dessa slantar! TACK alla!

VAME regionmöte i San Francisco, oktober 2014Naturligtvis arbetade vi inte bara. Varje dag avslutades med underbara middagar och samkväm på intressanta platser, bl. a. en intressant båtutflykt till Tiburon eller en delikat middag i honnärkonsul Barbro Oshers magnifika hem. På lördagskvällen serverades banquetmiddagen på St Francis Yacht Club. Våra iPhone-kameror klickade frenetiskt under den vidunderliga solnedgången över San Francisco Bay. Tack SWEA San Francisco Programgrupp för underhållningen och den otroligt välplanerade kvällen.

VAME regionmöte i San Francisco, oktober 2014; Foto: Suzanne SouthardDe Sweor som inte deltog i dagsmötena hade många spännande utflykter att delta i. Jag hade verkligen velat vara med på utflykten till Silcon Valley med rundvandring på Google. Andra deltog i stadsvandring och besök på konstgallerier. Själv stannade jag kvar på söndagen och njöt av ett efterbesök på West Wine Winery i Dry Creek Valley. SWEA-medlemmen Katharina Bonde öppnade sitt hem för ett busslass Sweor som provsmakade familjens viner och beundrade utsikten från hennes hem under lunchen. Tack Katharina för vårt besök.

Vi höll alla med om att vi upplevt ett absolut toppenmöte. Nu ser vi fram emot att ses igen på Världsmötet i Arizona, den 15-18 oktober 2015. Vi ses där!!!

Text: Ia Dübois, VAME Regionordförande

VAME regionmöte i San Francisco, oktober 2014; Foto: Ia DüboisVAME regionmöte i San Francisco, oktober 2014; Foto: Ia Dübois