Network Menu

Västerås våravslutning

SWEA Västerås våravslutning 3 juni 2014

SWEA Västerås våravslutning 3 juni 2014
Foto: Gull Tynnvall

Den 3 juni besökte 16 Sweor BelinArt, som är konstnären Marion Belins ateljé i Västerås. Vi fick höra Marion Belin berätta om sin konst, skoltiden i Västerås, Stockholmstiden och vistelserna på Gotland hos brodern.

Marion berättade att hon sitter och målar vid ett skrivbord till skillnad från andra konstnärer som oftast står upp vid ett staffli när de målar. Hon berättade också att hon sätter en blomma på träramen för att senare kunna se att det är ursprungsramen som följer med tavlan. Hon plockar idéer från naturen och de miljöer som hon upplever.

Hennes konst är lätt att förstå och lätt att ta till sig. Tavlorna är fulla av liv, färger, kurviga mjuka kvinnor, blommor och blad. Man blir glad av att se hennes tavlor.

Efter besöket hos BelinArt gick vi vidare till Djäknebergs restaurang och åt en härlig vårmiddag. Som vanligt när Sweor är samlade hördes många skratt och ljudnivån var hög. Två kvinnor som bor i San Antonio, TX, USA, båda hemma på besök, hängde med — och det visar sig att en av dem var skolkamrat med Marion Belin. Världen är allt bra liten!

Text och bilder: Gull Tynnvall, SWEA Västerås