Network Menu

Intervju med Anna Seefeldt, SWEA Singapore

Fem nya AOs kommer igång >>>
Intervju med Agneta Melin, SWEA Stockholm >>>
Intervju med Anna Seefeldt, SWEA Singapore
Intervju med Ariane Heffernan, SWEA Chicago >>>
Intervju med Cecilia Ogvall, SWEA London >>>
Intervju med Kristin Adelgren Hackenbroch, SWEA Köln/Bonn >>>


Anna Seefeldt; Foto: Privat

Anna Seefeldt; Foto: Privat

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
Jag har ju erfarenhet från en avdelning där många har bott länge och flera medlemmar själva jobbat inom organisationen. Det ska det bli kul att skapa något långsiktigt här där många flyttar in och ut ofta och därför behöver underlag som är lätta att plocka upp för nya engagerade Sweor. Försöka underlätta så det inte blir för mycket administration utan enkla vägar att ge plats åt nya idéer.

Finns det något du är lite tveksam inför?
Nummer 1 är tiden. Jag har många idéer vad jag privat vill åstadkomma också. Jag hoppas jag hinner med allt men litar på en bra styrelsen och arbetsgrupp inom olika område.

Jag skulle gärna också se SWEAs varumärke uppdateras och bli lite mer modern och ”svensk” som passar bättre med vår lite mer minimalistiska nordiska stil. Den känns lite tung att arbeta med. Jag förstår att det är en tuff punkt att genomföra och skulle gärna se att vi fick hjälp från en svensk byrå som förstår ett modernt Sverige. Det är ibland svårt att ”sälja in” SWEA som en modern organisation som hänger med i tiden framförallt till yngre medlemmar.

Vad skulle du vilja tillföra som ordförande?
Är det något nytt som du vill göra som du kan dela med dig?

Jag vill att fler ska känna sig bekväma med informationsteknik och kommunikationen via ny media. Inte vara rädda för att man inte kan utan snarare vara nyfiken och beredd att lära sig. Jag vill ge Singapore ett bättre varumärke där vi syns bättre och har fler samarbete med industrin. Vi försöker också bygga ut medlemsförmåner lokalt vilket vi hoppas gör att medlemmarna känner att dom får något extra tillbaks.

Har du/ni tänkt att utbilda den nya styrelsen?
IT, kommunikation och marknadsföring är de ämnen som ligger mig varmt och hjärtat så det blir nog en del inom dessa område. Många sitter kvar just i år så det behövs inte mycket ny kunskap.

Har ni ett särskilt program för första styrelsemötet, eg brainstorming?
Vi kommer har en kick off under en dag där vi lära känna varandra och jobbar igenom en del stående frågor, SWEAs varumärke och syfte samt vad vi vill åstadkomma inför kommande året.

Har du några funderingar på hur du helst vill hålla kontakt med medlemmarna?
Jag har redan satt upp ett nytt nyhetsbrev som går ut 2 ggr i månaden via Mailchimp vilket är gratis. Vi kommer öka vår kommunikation via facebook både internt och externt och har påbörjat ett tätare samarbete med handelskammaren för att förbättra utbudet för arbetande Sweor.

Vad gör ni Sweor i Singapore som du tror är helt unikt för just er avdelning?
Hittills vill jag säga att vi nog fortfarande har SWEAs bästa tidning. Vad som mer kommer framöver får vi se.

Berätta lite om dig själv.
Jag är en idéspruta som vill göra mycket. Har ofta många grejer på gång samtidigt. Fyllde 40 förra året men verkar ha överlevt och mår prima tack och lov. Två små barn, varav en är i skolan. Gift med en Amerikan som jag träffade i London för alldeles för många år sen. Jag försöker starta företag här i Singapore vilket har visat sig lite stökigt med regler som konstant ändrar sig men jag ger mig inte. Jag har tidigare jobbat inom reklam och marknadsföring, affärsutveckling och finans.

Varifrån i Sverige kommer du och hur länge har du bott i Singapore?
Har du bott på andra platser utanför Sverige?

Född och uppvuxen i Helsingborg, flyttade 1999 till London där jag blev medlem första gången i SWEA 2006 (tror jag det var). Flyttade till Zürich 2008 och till Singapore 2014 i ett halvår och därefter tillbaks igen 2016.

Hur länge har du varit med i SWEA och vilka andra roller har du haft inom organisationen?
2006 blev jag redaktör och layoutare har jag för mig. I Zürich blev det web, information / PR, annonsansvarig och senare ordförande och till slut IT support.

Vad uppskattar du mest med att vara en Swea?
Att hålla mitt svenska språk levande så jag kan föra det vidare till mina barn. Jag pratar mest engelska hemma annars. Mitt kontaktnät är mest utanför Sveriges gränser och de flesta av mina vänner är inte svenskar. Det är också härligt att ha ett globalt nätverk med många goda råd genom åren. Att finnas till för nya Svenska tjejer som kommer utomlands känns också bra. Att hjälpas åt helt enkelt. Det är inte alltid lätt att flytta när man har etablerat sig.

Sist men inte minst, har du pluggat på stadgarna?:)
Jodå, en liten paragrafryttare är jag nog innerst inne så det har jag gjort.

garden-by-the-bay-503897_1280

Public domain via Pixabay