Network Menu

Intervju med Agneta Melin, SWEA Stockholm

Fem nya AOs kommer igång >>>
Intervju med Agneta Melin, SWEA Stockholm
Intervju med Anna Seefeldt, SWEA Singapore >>>
Intervju med Ariane Heffernan, SWEA Chicago >>>
Intervju med Cecilia Ogvall, SWEA London >>>
Intervju med Kristin Adelgren Hackenbroch, SWEA Köln/Bonn >>>


Agneta Melin, VM2017; Foto: Tina O'Malley

Agneta Melin, VM2017; Foto: Tina O’Malley

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
Jag ser fram emot att få lära känna den nya styrelsen och hoppas att vi blir ett riktigt sammansvetsat gäng som tillsammans kan leda arbetet i SWEA Stockholm framåt i modern och positiv anda.

Finns det något du är lite tveksam inför?
Jag har som mål att försöka vara med på de flesta programaktiviteter i Stockholm med omnejd. Jag bor i Uppsala så det blir m.a.o. många resor!

Vad skulle du vilja tillföra som ordförande?
Är det något nytt som du vill göra som du kan dela med dig?

Jag vill gärna lägga kraft på att våga hitta på nya, roliga idéer. Jag är trött på att höra ”så där brukar vi inte göra”, ”så där har vi aldrig gjort förut” etc.

Har du/ni tänkt att utbilda den nya styrelsen?
Ja, vi är redan på gång att lära oss mer om Gmail, Drive osv. Vi ska bli duktiga på att använda de funktioner och verktyg som finns i Google; mail, kalender, anmälningsrutiner, arkivering av dokument i Drive etc.

Har ni ett särskilt program för första styrelsemötet, eg brainstorming?
Nej, inget särskilt program men en typ av ”brainstorming” blir det när alla i den nya styrelsen presenterar sig och berättar vad hon förväntar sig och vad hon kan och vill bidra med.

Har du några funderingar på hur du helst vill hålla kontakt med medlemmarna?
Först och främst vill jag vara fysiskt närvarande på möten och aktiviteter för att träffa medlemmarna. Sedan finns mail och telefon, hemsidan, facebook-gruppen och SWEA-bladet.

Det gäller att synas lite överallt och vara anträffbar!

Vad gör ni Sweor i Stockholm som du tror är helt unikt för just er avdelning?
Vi är en sk. hemvändaravdelning och jag är stolt över att vi är så många medlemmar, ca 400.

Vi har många temagrupper och flera uppskattade programaktiviteter per månad. Sweor som kommer ”hem” efter år utomlands blir glada när de får reda på att SWEAs fantastiska nätverk finns även här hemma!

Berätta lite om dig själv.
Varifrån i Sverige kommer du och hur länge har du bott i Stockholm?
Har du bott på andra platser utanför Sverige?
Sedan januari 2014, bor min man och jag i Uppsala — vår studentstad sedan 70-talet. Vi har tre vuxna barn och 4,5 barnbarn. Det är tack vare min mans arbete som vi fått chans att bo på många olika ställen, både i Sverige och utomlands. USA (5 år), Spanien (4 år) och Japan (9 år).

Jag är utbildad sekreterare och ekonomiföreståndare. Jag har arbetat som ekonomissa, dagbarnvårdare, anhörigkonsulent och projektledare i Örebro kommun och på Länsstyrelsen i Uppsala. Jag har varit egen företagare och har alltid varit en ”aktiv medföljare” som haft lätt att anpassa mig och trivas på olika platser.

Hur länge har du varit med i SWEA och vilka andra roller har du haft inom organisationen?
Jag har varit medlem i SWEA i 15 år. På Alla hjärtans dag 2003 bodde vi i Barcelona och då var jag med och drog igång SWEA Barcelona. När vi bodde i Tokyo var jag ordförande i SWEA Japan 2012–2014. Nu har jag suttit som vice ordförande i SWEA Stockholms styrelse i tre år.

Vad uppskattar du mest med att vara en Swea?
SWEA betyder oerhört mycket för mig. Jag är glad och tacksam över alla Sweor som jag mött under årens lopp och som jag har kontakt med på olika sätt. Jag har haft glädjen att vara med på flera region- och världsmöten — oförglömliga minnen! Då inser man vilket imponerande, globalt nätverk SWEA är.

Sist men inte minst, har du pluggat på stadgarna?:)
Inte direkt pluggat kanske men läst….

stockholm-1824368_1280

Public domain via Pixabay