Network Menu

MAMEs och OAMEs regionmöte i Dallas

MAME och OAME RM 2018 i Dallas, 27-30 september

Text: Anna Bergström, Ordförande för region MAME och medlem i SWEA Denver

Tillbaka till listan över RM rapporter för 2018 >>>

Det sorlar. Det stimmar. Energinivån ökar ju närmare rummet jag kommer. Annat pågår också på hotellet men jag vet vart jag är på väg. Det är ofelaktigt SWEAs rum på Hotel Magnolia jag dras till. Det är speciellt när Sweor i alla åldrar träffas “live”. Det är regionmöte och vi börjar med mingel och träffa nya och gamla vänner samt dem som vi endast träffat digitalt eller via Skype. Förväntan över de kommande dagarna känns i luften. Jag blir välkomnad med en gång, tilfrågad om jag vill ha mat och dryck innan det försvinner för jag är sen från flyget. Jag blir introducerad för nya Sweor och erbjuden att köpa lotter till de fina vinsterna varje avdelning har skänkt! Får en namnlapp och välkomstpåse, program och ett otroligt varmt bemötande. Vet att de andra som redan är där har haft samma fina erfarenhet inklusive de som gick på stadsvandringen innan.

Fredag är det dags för nya äventyr. Det finns inte mindre än tre utflyktsalternativ att välja på! Reunion Tower, Sixth Floor museum, Museum of Modern Art m.m. Välj och vraka — Sweor vill alltid se och lära sig något nytt! Den fjärde aktiviteten för regionstyrelserna är förmöte hela dagen då det dryftas massor med SWEA frågor, alla peppar varandra, löser problem och bygger ett stöd för det kommande året. Sent på eftermiddagen är det årsmöten med åhörare som snabbt klaras av. Sedan dags för middag på Wild Salsa, mexikansk restaurang på gångavstånd. Där äter vi gott samt njuter av att lyssna på Swedish Voices, Dallas talangfulla mixade kör med flera sjungande Sweor.

Jag stupar i säng efter den intensiva dagen för att ladda batterierna för en lika fullspäckad lördag. Vi är nästan 50 som knökar in oss i ett mötesrum med runda bord och lyssnar på föredrag om Extended Disc Assessment som alla deltagare har gjort i förväg. Cindy Mitchell är en erfaren konsult från Dallas och berättar för oss hur vi är “hard wired” från barndomen att bete oss på vissa sätt när vi jobbar och kommunicerar med andra. Hon ger oss många tips och exempel på hur vi bättre kan jobba tillsammans och energin i rummet ökar. Vi få individuella rapporter och vi läser, jämför och diskuterar. Ett konkret verktyg att använda i våra styrelser, på jobbet och med familj o vänner. Sedan byter vi spår och en av våra egna, Lisa Laskaridis från SWEA New York, berättar gripande och humoristiskt om sin resa till Sveriges delegation I FNs Säkerhetsråd och om Sveriges viktiga roll där. Jag och andra får tårar i ögonen av stolhet över att Sverige gör vad som är rätt i denna värld personifierat av denna Swea. Sedan skiftar vi igen till en spännande lotteridragning där många glada vinnare tar en eller flera fina vinster i väskan hem! Efter lunch delar vi upp oss i diskussionsgrupper med några ledande frågor om hur vi jobbar bäst ihop, SWEAs syften och roll och mycket annat.

På kvällen blir det WesternFest med BBQ på Billy Bobs och rodeo på Ft. Worth stockyards. Som vanligt slog vi klackarna, dvs cowgirlstövlarna, i taket!

Närmare 70 Sweor från MAME och OAME kom och nätverkade, och träffade nya och gamla vänner. Stort tack till planeringskommittén och till de fantastiska Dallas Sweorna!

Dallas cityview

Dallas cityview

DeepinTheHeartofTexas_RM2018

Deep in the Heart of Texas

Magnolia Hotell; Foto: Edilia Bern

Magnolia Hotell; Foto: Edilia Bern