Network Menu

En bred blandning av Sweor

MEMA RM 2018 i Milano, 4-7 oktober

Text: Anna Grind, SWEA Rom

Tillbaka till listan över RM rapporter för 2018 >>>

Dag 1: På eftermiddagen den 4 oktober tog jag tåget från Rom upp till Milano och från första stund när jag klev in på hotellet och blev varmt välkomnad av Milano-Sweorna kände jag SWEA-andan. Den anda som är så tydlig och full av positiv energi om man upplevt ett RM eller VM men samtidigt svår att sätta ord på. Regionmötet började med ett mingel på det mycket trevliga hotellet Enterprise där det bjöds på många läckra italienska delikatesser. Det var en mycket trevlig stämning med en bred blandning av Sweor, både geografiskt och åldersmässigt. Vi var cirka 40 personer och det var ett mycket uppskattat startskott för evenemanget.

Dag 2: På fredagen stod förmöte inför RM på programmet för hela regionstyrelsen under ledning av MEMAs ordförande Eva Gram Toft. Detta år deltog också två vice ordförande som kommit med som förberedelse inför kommande ansvar som ordförande, vilket alla var överens om är något att uppmuntra inom avdelningarna, om det finns resurser. Det var en intensiv dag där alla avdelningar delade med sig av erfarenheter, aktiviteter och utmaningar som ledde till givande diskussioner. Christina Hallmert, SWEA Internationals ordförande, var också på plats och talade mycket motiverande om hur vår förening kan utvecklas, växa och inspirera.

De Sweor som var på plats men inte deltog i förmötet hade flera valmöjligheter på mycket välorganiserade aktiviteter, bland annat guidad stadstur, guidad tur på Armani Silos, besök på kulturstiftelsen Fondazione Prada och guidad tur i Milanos domkyrka.

Middagen intogs på Taverna dei Golosi, en fiskrestaurang. Det var mycket god mat och vin som stod på menyn. Detta i kombination med sällskapet av trevliga Sweor och fina lotterifriser gjorde kvällen till en succé.

Dag 3: På lördag var det dags för det officiella årsmötet där 30 åhörare var närvarande. Mötet löpte smidigt med redovisning av rapporter som växlades med frågor och funderingar. Personligen tyckte jag det var mycket intressant, och styrkan i det globala nätverket blev ännu tydligare i och med intresset från åhörarna och all information som jag fick med mig från de andra avdelningarna.

Galamiddagen gick av stapeln på Le Robine Golf Club med Sofia Solfors som konferencier och hon gjorde ett strålande jobb. SWEA Milanos styrelse med ordförande Anna Spjut i spetsen hade perfekt organiserat även denna kväll och några höjdpunkter var bordsplaceringen som utfördes genom ord från sånger med italiensk anknytning som tillsammans bildade en mening som sedan framfördes av borden, info om SWEAs 40-årsfirande och lotteridragning.

Dag 4: På söndagen var det avresa för många men en grupp stannade kvar och fick njuta av en heldag på Nils Liedholms vingård i regionen Piemonte.

Det jag tar med mig som erfarenhet från detta regionmöte i Milano är vetskapen om det oerhörda värde som SWEA har genom sina medlemmar och den starka viljan att dela med sig av erfarenhet och kunskap inom nätverket. Detta är något jag känner mig mycket motiverad till att förmedla och utveckla inom ”min” avdelning.

MEMA RM 2018 i Milano

Foto: Sofia Solfors

MEMA RM 2018 i Milano

Foto: Anna Spjut

MEMA RM 2018 i Milano

Foto: Anna Spjut