Network Menu

Planering hos fyra avdelningar

Planering hos fyra avdelningar

En förhandstitt på planeringen inför fyra avdelningars 40-årsfirande

Världens största 40-årsfest går av stapeln helgen 10-12 maj. Det är SWEA som fyller 40 år och alla Sweor är inbjudna att delta på de olika jubileumsfester som arrangeras av SWEA-avdelningar jorden runt. Nyfiken på vilka festligheter som planeras? Här kan du smygtitta på fyra olika avdelningars planer.

SWEA Göteborg | SWEA Singapore | SWEA Denver | SWEA Washington DC

Och här hittar du instruktioner om hur just din avdelning kan göra egen videohälsning, som ska samlas med alla andra avdelningars videohälsningar från deras evenemang!

 

En gammal spårvagn

En gammal spårvagn
[från Göteborgs Spårvägar, goteborgssparvagar.se/kul-tur/ringlinien/]

1280px-Swedish_Sea_Rescue_Society / Långedrags Värdshus

Långedrags Värdshus
Foto: Udo Schröter [CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons]

SWEA Göteborgs färd med spårvagn

I Göteborg har vi inför 40-årsjubileet gjort något för första gången, vi har nämligen gett medlemmarna möjlighet att direkt påverka hur vi skulle fira genom en liten minienkät på vår webbplats. Vi fick många svar och en överlägsen vinnare, och det beror förmodligen på att vi lyckades få till ett alternativ som är riktigt typiskt för Göteborg, vilket uppenbarligen föll medlemmarna väl på läggen. Det vinnande alternativet är en kombination av färd med gammal spårvagn och lunch vid havet.

Vi kommer att samlas inne i centrala stan för gemensam färd ut till Långedrag med en chartrad spårvagn från 1950-talet, ombord kommer vi serveras ett glas bubbel och hurra för SWEAs 40 år. Efter en halvtimmes färd är vi framme i Långedrag, där promenerar vi ett par hundra meter till Långedrags Värdshus som ligger precis vid havet och är granne med GKSS’ klassiska båthamn. Självklart är det en fisklunch som vi skall avnjuta.

Vi hoppas på strålande sol, blå himmel och blått hav som inramning till en stor grupp vitklädda damer! Idag är vi 188 medlemmar i Göteborg och vi är väldigt glada och stolta över att vi redan, när det återstår en hel månad av anmälningstiden, har hela 45 anmälda Sweor!

Paula F Hasselgren, Ordförande SWEA GöteborgSWEA Singapores beachfest

I Singapore firar SWEA’s 40-års jubileum med en härlig beachfest på Sentosa! Vi garanterar gott sällskap och mycket dans under kvällen. Med Singapores varma och fuktiga klimat kommer havsbrisen att svalka, tillsammans med god dryck och mat. Kan tänkas att det blir en och annan överraskning under kvällen också! Vi kan avslöja så mycket som att de fyra elementen kommer att ha en särskild innebörd.

Vi är sammanlagt åtta tjejer som har arbetat med planeringen av detta sedan början av årsskiftet. Det var tidigt självklart att vi ville ha ett avslappnat event vid stranden, med fokus på att umgås och ha roligt. I Singapore reser man gärna iväg för att få uppleva just havet och stranden, därför vill vi utnyttja att vi har den möjligheten här också.

Vi ser så mycket fram emot att hänga med de drygt 100 gäster som har anmält sig till denna kväll, dansa under klar stjärnhimmel till toner av vågor och livemusik!

Emelie Jansson, Projektledare Event, SWEA Singapore

SWEA Singapore inbjudan 40-årsfestSWEA Denvers dubbelt jubileum

I Denver firar vi dubbelt jubileum i år. Vi som avdelning fyller 30 år och så det världsomspännande jubileet för SWEA 40 år. Vårt firande gör vi genom en jubileumsmiddag den 11 maj. Vi planerar för en härlig kväll med uppträdanden, sång och härliga anekdoter från de år som gått. Vi håller middagen på Denver University där vi har tillgång till en vacker lokal och en takterrass. I början på maj i Denver är det antingen varmt och runt 25C eller snöstorm så vi hoppas att vi har vädergudarna med oss på lördagskvällen.

Under kvällen blir det också en silent auction där gästerna har möjlighet att bjuda på så som konst, smycken och annat spännande. Inom vår avdelning har vi många talangfulla Sweor så det blir förhoppningsvis några specialskrivna sånger och en härlig allsång under middagen.

Lisa Jonsson, Ordförande SWEA Denver

SWEA Washington DCs vårlunch

Washington DC inbjudan 40-årsfest

SWEA Washington DC kommer att fira SWEAs 40års jubileum på Svenska Ambassadörens residens i Washington den 11 maj.

Det blir en Svensk vårlunch, planerad av Svenska Ambassadens privata Chef Frida.

Speciellt inbjudna är talare med fokus på ”Kvinna Idag”. Hedersgäster som är inbjudna är t.ex. Kate Novak, som bildade SVEA Washington DC, som senare år 2000 ombildades till SWEA för att ingå i SWEA International, och många speciella Washington Sweor som varit med från början är inbjudna!

Donerade vinster lottas ut och naturligtvis lite fyrverkeri att toppa av jubileet!

Mari Norberg, SWEA Washington DC

House of Sweden

House of Sweden
Photo: lespilles [CC BY 3.0 via Wikimedia Commons]

A tasting of Nordic food

A tasting of Nordic food arranged by the Danish chef/food writer Trine Hahnemann and the Swedish chef Frida Johansson, private Chef to the Ambassador of Sweden
[CC BY-SA 2.0 via Flickr]