Network Menu

Rapport från årsmötet i Bangkok

SWEA Internationals styrelse hade sitt årsmöte i Bangkok den 30 mars 2019. Under ett par intensiva dagar sammanträdde styrelsen med rådgivare från morgon till kväll och ägnade sin tid både åt diskussioner kring viktiga ämnen som kommit upp i våra avdelningar och regioner under året, samt mer globala frågor som rör hela vår organisation och framtid. Naturligtvis förberedde vi också vårt årsmöte, där agendan innehöll 31 punkter detta år.

Någon dag före årsmötet besökte några av oss Sveriges Ambassad, där vi blev mycket vänligt mottagna av Ambassadör Staffan Herrström och Anna Lambert, kanslichef. De berättade om ambassadens arbete i regionen och lite om situationen i Thailand, där det helt nyligen varit val. Det var mycket intressant och informativt och till på köpet fick vi kaffe och kanelbullar.

Det är långa och stora förberedelser inför våra årsmöten. Alla våra sju regionordförande skickar in en rapport och det gör även våra tio kommittéer och valberedning.

SWEA International har en styrelse som består av ordförande, vice ordförande och sju regionordförande som samtliga är valda till sina poster. Vid sin sida har styrelsen sekreterare och skattmästare som ej valts till sina poster, utan utsetts av styrelsen och därför saknar rösträtt. Vi hade också vår administrativa chef med oss och vår juridiska rådgivare, samt representanter från valberedningen och SWEA Forum.

Vi bodde centralt på samma hotell där regionen Asien hade sitt Regionmöte några månader tidigare. Så här års är det mycket varmt och fuktigt i Bangkok och trots att tiden var knapp för annat än jobb, fick vi uppleva lite typiska asiatiska dofter och smaker kring hotellet. En kväll var vi bjudna på middag hem till Agneta De Bekassy, SWEA Bangkok, som ingår i valberedningen som representant från Asien. Vi hade en fantastiskt trevlig kväll och fick en så god middag som vi tackar Agneta så mycket för!

Vi hade också glädjen att träffa flera medlemmar från SWEA Bangkok under dagarna och lära känna dem lite bättre. Det är förstås anledningen till att SWEA Internationals årsmöte traditionellt roterar bland SWEAs avdelningar.

Höjdpunkten på årsmötet var naturligtvis annonseringen av Årets Svenska Kvinna och våra tre stipendiater. Vid detta årsmöte invigde vi också officiellt SWEAs 40-årsjubileum. Det var dessutom möjligt att följa mötet i direktsändning via Internet.

Det är mycket viktigt för vår styrelse att fysiskt träffas i samband med årsmötet. Under året har styrelsen månatliga möten genom digitala verktyg, flera timmar långa, och kontinuerlig kontakt däremellan. Att träffas fysiskt är förstås något helt annat, och vi har harmoniskt och ansvarsfullt kunnat arbeta tillsammans för SWEAs framtid.

”Det stora engagemang och ansvarstagande som styrelsen så klart och tydligt visar måste värdesättas och understrykas”, menade Gîta Paterson, SWEA Internationals juridiska rådgivare, efter mötet. Den fina stämningen i styrelsen noterades också av andra deltagare, vilket uppskattades av alla styrelseledamöter.

iam2019-40ballong-alla1

iam2019-styrelsen1

iam2019-alla-staende

iam2019-alla-trappsteg