Network Menu

Mi på spaning efter vinkningar

Här fortsätter Mi Karlsson Bergkvist sina reflektioner över hur det är att flytta mellan olika världsdelar.

Läs Mis andra betraktelser >>>

(Författarens klausul: Inledningsvis vill jag framhålla att mina betraktelser, oavsett land, inte vill kritisera varken landet eller personerna jag beskriver. Det hela handlar om att se hur det fungerar i olika länder och återge detta utan att lägga några värderingar i detta.)

På spaning efter de vinkningar som flytt

Text och Foto: Mi Karlsson Bergkvist, SWEA Mellanöstern

Precis som Brunei är Förenade Arabemiraten också ett bilarnas förlovade land. Kanske har det att göra med att båda nationerna är oljeländer, och att värmen gör att de flesta inte vistas utomhus, i alla fall inte under sommarperioderna. När min familj kom till Abu Dhabi var jag glad över att ha körerfarenhet från Brunei. Där var det en slags försmak av det som komma skulle här i Förenade Arabemiraten.

Bruneisarna är som jag har nämnt vid tidigare tillfällen det mest vänliga och trevliga folk jag har mött. Däremot körde de som vettvillingar. De stannade mitt i rondeller för att ringa till en kompis, blinkade åt höger när de skulle av till väster och gjorde tecken till vänster när de skulle svänga till höger. Ibland blinkade de inte alls, men svängde ändå. Det fanns alla möjliga varianter.

När en bruneisare körde på motorvägen kunde de plötsligt komma på att de var nära att missa en avfart just när de var alldeles i jämnhöjd med den. Bruneisarna tyckte det gick alldeles förträffligt att göra en tvär gir över ett par filer, och sedan köra över den fett målade markrefugen så att det skakade redigt i hela bilen. Råkade de missa motorvägsavfarten, var det inga problem att stanna och sedan backa hastigt. Sedan kunde de köra in på vägen som de skulle till. Inga problem.

Bruneisarna tyckte att enkelriktat bara var för amatörer. Mötte man en brunesisare som körde mot enkelriktat, kunde man vara säker på att någon snart tittade fram i rutan. Därefter såg man ett strålande leende riktat mot en, och som den slutgiltiga avväpnaren, kom det en hand upp som vinkade entusiastiskt till hälsning. Detta tyckte brunesiarna var en fullkomligt naturlig lösning på något som de för övrigt inte alls såg som någon felaktighet. Vem kan motstå en sådan oförblommerad trafikaningslöshet utan att smälta en smula?

Förutom det glatt vinkande inslaget finns de flesta komponenterna även här i UAE-trafiken. Jag var glad när familjen flyttade hit till Abu Dhabi eftersom det är högertrafik här, till skillnad från Brunei. Däremot är tempot häftigare och mera uppskruvat. Det finns ett stort mått av obönhörlighet i körstilen. Här gäller det att ha tungan rätt i mun och ha ögon och öron i ständigt påslaget radarläge.

Ligger någon i den innersta av tre filer i en rondell och har bestämt att de ska ut ur rondellen vid just den där utfarten, så är det den personens rättighet att köra ut mitt framför de andra två rondellfilerna. Fattar inte bilarna i de andra två filerna innerförarens belägenhet, så tutas det ilsket så att den kan köra framför de andra och fortsätta resan i sin riktning.

Mottot är att det omöjliga är fullkomligt möjligt när det gäller vad som kan inträffa i UAE´s trafik. Kanske beror det mycket på att befolkningen är så blandad och att många länders trafikkultur ska samsas på de breda vägarna. UAE består av tio procent emirater och resten är utlänningar av en mängd olika nationaliteter. Naturligtvis har alla sin egen speciella körstil.

Hos oss i Abu Dhabi är det lite mera hillbilliestil på vagnparken, om man jämför med Dubai. Här rullar det en försvarlig mängd Nissan Patrol, GMC och Fordar av de största storlekarna, gärna med V8-motorer och fyrhjulsdrift som är grundläggande för ökenkörning. På vägen mellan Abu Dhabi och Al Ain är hastigheten 160 km/h. och blir man omkörd av en Ford Raptor på högsta speed, så blåser man nästan av vägen på grund av vinddraget.

På vägarna rullar det pikanta trafikinslaget som vi hemmavid kallar Crouching Indians. Det är antingen indier eller pakistanier som kör Nissan Sunny eller Toyota Corolla. De tuffar omkring sina bilar i makliga 80km/h. oavsett om hastigheten är 120km/h. eller 140km/h. och ibland måste man göra kraftiga inbromsningar för att inte köra in i dessa ekipage. Inte heller har förarna gått blinkkursen. De blinkar aldrig, oavsett om de ska svänga eller ej. I Kina var det många bilar som inte satte på ljusen på kvällstid. Det gick åt så mycket ström då, sa de. Kanske våra crouching indier har någon liknande teori med blinkersljusen. Varför kallar vi dem crouching indier då? När man passerar dem och kikar in i kupén, sitter föraren och håller ett febrilt grepp om ratten med båda händerna och lutar sig framåt med pannan klistrad mot framrutan. Vi har försökt att lista ut varför de sitter på det där viset. Kanske tror de att om de ser körbanan riktigt ordentligt blir risken för olyckor mindre. Kanske vill de undvika att bli varma om ryggen. Jag undrar om vi får en förklaring på fenomenet innan vi flyttar härifrån.

En annan kategori är hantverkare och byggnadsarbetare. De kör gärna vita Toyota Highlux med flaken fyllda av stegar och allsköns byggmaterial. Tack och lov ser de flesta flak för det allra mesta ut att vara omsorgsfullt surrade. Hittills har vi inte sett något som flugit av ett Highluxflak elle fått en påse cement genom framrutan. Däremot kör de lika långsamt som våra crouching indier och kastar sig gärna skoningslöst mellan filerna så att det gungar i bilarna.

Lyxbilarna är många och det känns som Porsche är lika vanliga här som Volvo på svenska vägar. En svensk vän här i Abu Dhabi frågade mig när sonen Simon började i skolan om han gick i samma klass som en flicka vars namn jag inte minns. Jag sa att jag inte visste vem hon var.

– Det är hon med mamman som lämnar på mornarna, antingen i Ferrarin eller Lamborghinin. Hon har också en rosa Bentley och tar hon budgetbilen, svänger hon upp på skolan i sin Porsche Cayenne.

Det är spännande att köra bil i UAE. Allt kan hända på vägarna. Jag har inte någon kritik mot trafiken eller systemet i UAE. Det är vad det är och det är bara att anpassa sig. Möjligen skulle jag önska att en crouching indier för ett ögonblick kunde släppa sitt krampaktiga tag om ratten och vinka lite glatt åt mig när jag kör förbi honom i normal hastighet på vägen.

Temperaturen i bilen

På vägarna i UAE

På vägarna i UAE

På vägarna i UAE

På vägarna i UAE

På vägarna i UAE