Network Menu

Linda, redaktör för SWEAs nyhetsbrev

Linda McConnellVi hälsar Linda Sahlin McConnell, SWEA Irland, välkommen till kommunikationskommittén och som ny redaktör för SWEA Internationals nyhetsbrev.

Linda förstärker teamet för nyhetsbrevet, som också består av Ylva Kelly, SWEA Milano, och Lena Olsson, SWEA Bangkok.

Vi är säkert många som är nyfikna på Linda så vi passade på att ställa några frågor.

Vart kommer du ursprungligen ifrån?
Jag är född i Eskilstuna men uppvuxen i Båstad. När jag åker hem till Sverige åker jag till Skåne: Båstad och Helsingborg.

Hur hamnade du på Irland?
När jag var 18 år åkte jag till Turkiet på semester och träffade en irländare! Året efter tog jag studenten och flyttade till Dublin.

Familj?
Min man Paul (ja, samma irländare!), tre barn och två hundar.

Linda McConnellTidigare uppdrag i SWEA?
Jag har varit AO för SWEA Irland i fyra år och även varit med i styrelsen och olika kommittéer i flera omgångar. Jag är med i vår lokala kommunikationskommitté och SWEA Professional också.

Vad jobbar du med?
Jag är Team Manager på ett irländskt FinTech företag som heter CurrencyFair. Som många andra leder jag just nu mitt team på distans — det har sina utmaningar!

Bästa med SWEA?
Innan jag själv blev medlem besökte jag SWEAs julmarknad i Dublin och det var så härligt att få prata svenska, uppleva svenska traditioner (Lucia!) och att få handla svenska varor. Jag blev nyfiken på SWEA och när jag sen blev medlem kom jag direkt in i deras fina gemenskap. Det var jätteskönt att kunna umgås med andra svenska mammor när jag fick barn. Det här med världsvid vänskap är så sant. Jag har fått många vänner genom SWEA, både här på ”den gröna ön” och i olika delar av världen. SWEAs regionmöten och världsmöten är fantastiska, tack vare dem har jag fått uppleva platser jag säkert inte åkt till annars — som Perth och Dubai! SWEA är ett unikt nätverk.

Favoritställe i Dublin?
Jag gillar att vara uppe i Dublin Mountains — som inte är särskilt höga berg om man jämför mot resten av Europa, men som har superfin utsikt över Dublin och kusten. I Dublin city är mitt favoritställe Olympia Theatre. Innan Corona-tider gick jag ofta på konserter och jag saknar verkligen spelningarna på Olympia.

Vad gör du en ledig söndag?
En ledig söndag tar jag sovmorgon, springer en runda i parken och tar en fika med min syster, som också bor i Irland.

Senaste boken du läst?
Jag läser mycket, både på svenska och engelska. Senaste böckerna jag läste ut var Allt Jag Inte Minns av Jonas Hassen Khemiri och American Dirt av Jeanine Cummins. Just nu läser jag I am Pilgrim av Terry Hayes och Cissi Wallins Allt Som Var Mitt.

Karin Högman
SMK i kommunikationskommittén