Network Menu

MEMAs nätverksträff

MEMA-regionens första gemensamma nätverksträff

Text och bild: Charlotta Törneling, SWEA Luxemburg

Så häftigt! Hur ska man annars beskriva det som närmare 100 härliga MEMA-Sweor var med om den 17 juni i år? Ett virtuellt nätverksevent där alla SWEA-medlemmar i hela MEMA-regionen hade möjlighet att delta. Definitivt ett steg i riktningen att realisera SWEA som den globala organisation vi faktiskt är — så oerhört inspirerande att få en inblick i all denna erfarenhet och kunskap vi gemensamt besitter! Vi i SWEA Luxemburg hade den stora äran att agera värd, självklart med stort stöd från vår underbara regionordförande Petra.

Allt skedde digitalt via Zoom — även planeringen — och fantastiska Catharina fixade det mesta tekniska. Efter en kort genomgång av det praktiska introducerade regionordföranden eventet. En meny fokuserad på nätverkande dukades upp och som förrätt tog värd-avdelningen ordet, följt av huvudrätten som bestod av tre rundor i ’breakout rooms’ där vi hade möjlighet att prata i mindre grupper bestående av 4-6 Sweor. Mellan varje runda återsamlades vi i det stora rummet, stämde av och gavs lite input till näst runda. Självklart avslutade vi kvällen med gemensamt mingel!

Även om det vissa stunder vart lite spännande lyckades vi genomföra eventet utan stora missöden och återkopplingen i kommentarsfältet var minst sagt hjärtevärmande. Ett sådant oerhört privilegium att vi i Luxemburg fick vara med och ta steget att tända denna eld, med förhoppning om att en taggad avdelning tar över stafettpinnen och håller elden brinnande — det vill säga gör detta till en tradition i regionen. Tills detta inträffar fixar SWEA Luxemburg nu en favorit i repris så vi uppmanar alla MEMA-Sweor att boka torsdag den 17 september för då kör vi igen!

Det skulle ju även vara fantastiskt att inspirera andra regioner till liknande evenemang. Möjligen något positivt som kommit av den här speciella perioden vi är med om — vem vet om vi hade kommit på den här idén om vi inte hade kört igång med virtuella events under våren. Allt är möjligt! Eller i alla fall mycket mer än vi tror!

MEMA-regionens gemensamma nätverksträff

MEMA-regionens gemensamma nätverksträff

MEMA-regionens gemensamma nätverksträff