Network Menu

SWEAs ROs, 2020-2022

Fem nya och två omvalda regionordförande tar nu sina platser i SWEA Internationals styrelse. Dessa fantastiska kvinnor kommer under de kommande två åren att arbeta tillsammans med Suzanne Southard (SWEA Internationals ordförande) och Eva Kars (vice ordförande) för att föra organisationen vidare in i framtiden. Vilka är de och vad vill de åstadkomma under sina år som regionordförande?

Anna Frummerin, RO Asien

Anna Frummerin

asoc(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org
Region ASOC: Bangkok, Beijing, Hong Kong, Japan, Kuala Lumpur, Melbourne, Perth, Seoul, Singapore (och snart SAC = Sydney, Adelaide, Canberra)

Jag har bott i Bangkok i 4 år med min kära familj, min man och våra två döttrar på 13 respektive 16 år. Jag jobbar som VD och är medgrundare till A New Approach (ANA), ett konsult och coaching-bolag som är baserat här i Bangkok, Thailand. Jag jobbar framförallt med coaching, ledarskap, teamcoaching, utveckling, marknadsföring och försäljning. Jag leder mina klienter och företag i utveckling mot dynamisk förändring och förbättring och jag brinner för att se individer och företag växa och utvecklas genom att göra så att deras visioner och mål blir verklighet.

Vad jag vill fokusera på i första hand i min roll som RO är att bygga ett starkt team som jobbar tillsammans för att ta SWEA in i framtiden.

Anette Rydén, RO OEMA

Anette Rydén

oeme(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org
Region OEMA (östra Europa, Mellanöstern, Afrika): Athens, Austria, Basel, Budapest, Genève, Istanbul, Mellanöstern, Moskva, München, Stockholm, Västerås, Zürich

Jag heter Anette Rydén och påbörjar nu min andra period som regionordförande för OEMA.

Jag är född och uppvuxen i Göteborg och flyttade till Aten med familjen för knappt 25 år sedan. Jag har varit medlem i SWEA Athens sedan starten 2000. I olika omgångar har jag varit engagerad i styrelsearbete på olika poster och 2018 blev jag vald till RO för OEMA, vilket har varit en ny utmaning som varit mycket stimulerande och jag har lärt känna så många nya underbara Sweor.

Under de kommande två åren vill jag arbeta tillsammans med regionens AO med medlemsvård och hitta ett koncept där vi inkluderar alla medlemmar, gamla som unga, arbetande som icke arbetande. SWEA skall vara det självklara alternativet för alla svenskor som bor utomlands och för dem som flyttar tillbaka till Sverige.

Petra Cato, RO MEMA

Petra Cato

mema(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org
Region MEMA (mellersta Europa): Belgium, Berlin, Israel, Köln-Bonn, Luxemburg, Malmö, Milano, Paris, Rimini, Rivieran, Rom, Örestad

Jag heter Petra Cato, är 51 år, född och uppvuxen i Stockholm. Jag bor sedan sju år i Luxemburg med min familj. Jag är väldigt aktiv, jag gillar när det händer saker och jag älskar att spela golf. Jag har varit med i många nätverk och jag gick med i SWEA direkt när vi flyttade till Luxemburg.

När jag tar över rollen som regionordförande i MEMA och som ledamot SWEA Internationals styrelse vill jag inspirera med min erfarenhet både från SWEA och andra nätverk. Jag ser fram emot att bidra till att vi växer både genom att attrahera befintliga och nya målgrupper.

Agnetha Hesselius, RO VEMA

Agnetha Hesselius

vema(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org
Region VEMA (västra Europa): Barcelona, Costa Blanca, Göteborg, Holland, Irland, London, Mallorca, Marbella, Oslo, Portugal

Från huskarantänen i Barcelona är det med optimism jag tänker på framtiden, trots att det just nu ser dystert ut i världen. Därför vill jag arbeta aktivt för att fler Sweor, i alla åldrar, ska känna sig bekväma med att umgås online, även när vi återgår till det ”normala livet”. Vi kan öppna våra hem för varandra genom teknikens värld och hälsa på virtuellt i varandras avdelningar. Jag tror att unga svensktalande kvinnor kan lockas att bli medlemmar, mer än tidigare, när de kommer i kontakt med vår fantastiska förening som är värdefullare än någonsin, och våra värdeord har än starkare betydelse: global kompetens, lokalt stöd och världsvid vänskap.

Barcelona bor jag sedan år 2001 tillsammans med min spanske make och vi har 2 vuxna utflugna barn.

Camilla T. Morch, RO OAME

Camilla T. Morch

oame(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org
Region OAME (östra Amerika): Atlanta, Boston, New Jersey, New York, North Carolina, Philadelphia, Virginia Beach, Washington DC

Jag är en andra generation Swea, min mamma Elisabeth Trier Mörch var med och startade SWEA New Jersey. Jag är advokat och har en liten firma, min man är också advokat och vi träffades i domstolen. Vi har två döttrar, Elisabeth och Gabriella.

Jag har nu blivit omvald som RO för OAME. Under mina kommande två år vill jag jobba med att få avdelningarna närmare den internationella styrelsen. SWEA har satsat mycket på det här och jag tycker att medlemmarna har fått närmare kontakt med internationella styrelsen.

I OAME ger vi mycket pengar till både donationer och scholarships. Det är väldigt viktigt här i USA där staten inte stöttar olika organisationer. Donationer blir då väldigt betydelsefulla. Dessutom så kostar universitet oerhört mycket här och det är kul när vi i SWEA kan hjälpa någon studera ett ämne som har med Sverige att göra.

Tina O'Malley, RO MAME

Tina O’Malley

mame(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org
Region MAME (mellersta Amerika): Austin, Chicago, Dallas, Denver, Houston, Michigan, Minnesota, South Florida, Toronto

En Karlskronit i modellbranschen flyttar till Chicago och gifter sig med Michael. Utbildar sig till interior designer, får två söner och blir aktiv i SWEA 2004, efter tio år i USA.

Vardagen fylls med kreativitet i alla former tillsammans med ett växande intresse för naturlig hälsa samt ett barnsligt behov att få spexa lite då och då.

Flera år i Chicagos styrelse, nio år i SWEA Internationals PR-kommitté och nu får jag representera min region i den internationella styrelsen. Jag hoppas min SWEA-erfarenhet kan vara till nytta för både styrelsen och min regions avdelningar.

Annica Backlund, RO VAME

Annica Backlund

vame(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org
Region VAME (västra Amerika): Arizona, Hawaii, Las Vegas, Los Angeles, Orange County, Portland, San Diego, San Francisco, Santa Barbara, Seattle, Vancouver

Jag har bott med min svenske man och våra tre barn i San Diego i 20 år och varit aktiv inom min avdelning på olika sätt under de åren. Jag är en inbiten promenerare och gillar att simma samt lyssnar/läser mycket, just nu betas böckerna av i faslig fart – både nya och gamla som jag åter plöjt igenom. Som projekt just nu har jag att läsa alla kvinnliga Nobelpristagare.

I min roll som regionordförande vill jag ta vara på den fantastiska “resursbank” vi har bland våra medlemmar och i dessa tider mer än någonsin vårda våra nya som gamla medlemmar, få dem att känna sig del av vår fina gemenskap.