Network Menu

Hantera stress (EFT tapping) (31 mars 2020)

Delta i efterhand:


Hantera stress — en introduktion till EFT tapping — med Karin Hagelin

Karin HagelinJust nu är vi säkert många som känner oss oroliga, stressade och överväldigade av situationen i världen. Vi är oroliga för våra nära och kära, både hemma i Sverige och på de platser på jorden där vi bor. Hur kan man hantera denna ovisshet? Vad kan man göra för att hjälpa sig själv att slappna av och släppa lite på stressen?

Vi har bjudit in Karin Hagelin för att prata lite om hur du kan hantera stress genom att använda tekniken EFT tapping, eller ”knackning” som det kallas på svenska. EFT tapping är en akupressurteknik som kommer från den traditionella kinesiska medicinen, och har visat sig vara en väldigt effektiv emotionell och fysisk Första Hjälpen.

Vi kommer under webbinariet att ta en titt på EFT-tappning-tekniken genom att visa hur man kan tillämpa den på ett problem som stör dig i ditt liv just nu. EFT står för Emotional Freedom Technique och är ett sätt att genom att knacka på specifika ställen på kroppen påverka sin mentala, känslomässiga och fysiska hälsa.

EFT bygger på teorin att negativa känslor och sjukdomstillstånd beror på stress/blockeringar/störningar i kroppens energisystem och att den upplevda stressen och de negativa känslorna försvinner när man upplöser blockeringarna och tar bort störningarna.

Under det här webbinariet kommer du även att lära dig hur kroppens stressrespons fungerar, varför ditt nervsystem reagerar som det gör, och hur man kan använda EFT för att hantera stress och oro. Vi kommer att gå igenom tekniken grundligt så du kan börja använda dig av den direkt efter webbinaret.

Karin Hagelin är utbildad Handledare i Sorgbearbetning, samt EFT tapping practitioner och arbetar både on-line (Skype/Zoom) och i sin praktik i Zürich, Schweiz. Hon har själv varit med om svåra händelser i sitt liv där hon mist flera närstående under svåra omständigheter, och hon tog därför beslutet att lämna kontorsjobbet för att i stället hjälpa andra läka sin sorg och hitta tillbaks till hopp, glädje och mod att leva ett helhjärtat liv igen.

Karin kommer också att berätta hur man arbetar med en sk. ”Vision board”, ett sätt att arbeta med mål och visioner i bildform. En sorts GPS om vart man vill att livet ska ta vägen. Här kan du se en video om hur man gör en vision-board: https://vimeo.com/151883170

Karin Hagelin är livskris-coach och Swea boende i Zurich, Schweiz.

webbinarium-20200331-hagelin

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>