Network Menu

Transatlantiska drömmar (15 april 2020)

Delta i efterhand:


Transatlantiska drömmar — Svenskamerikanska relationer under 150 år

Dag Blanck; Foto. Mikael Wallerstedt

Foto. Mikael Wallerstedt

Hur har Sverige och USA förhållit sig till varandra sedan 1850 kulturellt, socialt och politiskt? Är Sverige amerikaniserat? Hur har den svenska amerikabilden sett ut? Och hur har Sverige diskuterats i USA?

Dessa och många fler frågor kommer att presenteras och diskuteras av Dag Blanck, Professor i Nordamerika-studeir under webbinariet onsdagen den 15 april.

Självklart kommer vi att ge tillfälle både att ställa frågor och diskutera med Dag under webbinariet.

Dag Blanck är professor i Nordamerikastudier och föreståndare för Svenska Institutet för Nordamerikastudier (SINAS) vid Uppsala universitet.

Han delar sin tid mellan Uppsala universitet och USA, där han är föreståndare för Swenson Swedish Immigration Research Center vid Augustana College i Rock Island, Illinois. Swenson Center är ett nationellt arkiv och forskningsinstitut för svensk-amerikansk historia och svensk-amerikanska relationer och har ett speciellt förhållande till SWEA genom att Centret förvarar och bevarar SWEA:s arkiv.

Dag Blanck forskar om amerikansk historia, med tonvikt på invandring och minoriteter, men är också intresserad av svensk-amerikanska relationer, den svenska amerikabilden och huruvida Sverige är amerikaniserat. Han har därtill skrivit och redigerat ett halvt dussin böcker och ett stort antal artiklar inom dessa områden.

Detta är ett webbinarium för Sweor som är betalande medlemmar.

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>