Network Menu

Hantera stress, oro, ångest (23 april 2020)

Delta i efterhand:


Hur kan vi hantera stress, oro och ångest? — med Elvira Ciganda, psykiater och psykoterapeut

Elvira-CigandaI den här föreläsningen får vi lära oss mer om stressbiologi och stressreaktioner vid kriser samt strategier för stresshantering.

Varför reagerar vi som vi gör vid stress och svåra situationer liknande den vi är i nu med Corona? Vilka uttryck kan oro och stress ta sig i kroppen?

Vad kan man göra åt ångest, oro och panik? Hur ska vi kunna ta oss igenom dessa besvärliga tider? Hur kan vi vända våra svåra känslor till hopp och glädje? Hur hittar man en vardag i allt detta svåra?

Du kommer att få tips på hur du kan hantera isolering svåra tider via att fokusera på aktiviteter som påverkar oss positivt i vardagen. Acceptans av att situationen, fysisk aktivitet, struktur i vardagen och till och med försöka känna tacksamhet mitt i allt detta är strategier som Elvira kommer att tala mer om för att ta oss igenom allt detta.

Elvira Ciganda är psykiater (läkare) och psykoterapeut och har arbetat inom psykiatrin i Örebro län och därefter under många år inom företagshälsovården med stresshantering. Elvira kom till Sverige 1976 från Uruguay i Sydamerika och bodde därefter i Sverige med sin familj under drygt fyrtio år.

Sedan ett år tillbaka har hon och familjen flyttat till Barcelona och hon är numer medlem i SWEA Barcelona. Elvira arbetar fortsätter att arbeta som terapeut och coach och kan nås på email: elviraciganda(Replace this parenthesis with the @ sign)mac.com

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>