Network Menu

Tolken av Jenny Runesson (3 maj 2020)

Delta i efterhand:


Tolken — med författare Jenny Runesson

En natt blir den svenska tolken Elsa inkallad för att hjälpa polisen att förhöra en ung svenska som hittat sin pojkvän död i en fåtölj. Vid obduktionen upptäcks ett nålstick i mannens högra hand och Elsa är snart indragen i en omskakande mordutredning. Spåren leder polisen till en av Luxemburgs smutsigaste bordeller där mannen spenderat en stor summa pengar kvällen innan. Mordet visar sig vara del av ett betydligt större och farligare spel och Elsa inser snart att hennes egen familjs trygga tillvaro är hotad.

Jenny Runesson är Swea i Luxemburg, civilekonom och arbetar på EU-kommissionen. Hon är gift med en spanjor och vi har fyra barn. Jennys debutroman, Tolken utspelar sig i Luxemburg, Europas gröna hjärta och hennes hemland sedan över tjugo år tillbaka.

Under detta webbinarium kommer du att få träffa Jenny och hon kommer att berätta om sitt skrivande och livet i Luxemburg. Jenny vill helst ha ett interaktivt möte, så du som anmäler dig får gärna ställa frågor både nedan i anmälan men också under tiden.

Jennys debutroman, ”Tolken” är framför allt en spänningsroman men handlar också om livet som utlandssvensk, i ett ganska unikt land där runt hälften av invånarna är från andra länder och luxemburgarna är i minoritet i sin egen huvudstad. Det var spännande att skriva berättelsen ur en tolks perspektiv, eftersom de har en ovanlig insyn i polisutredningar och brottsfall. En tolk måste vara oberoende och opartisk, men det kan vara svårt att kombinera med viljan att vara medmänniska och samtidigt göra det rätta.

Jenny Runesson

Omslag: Tolken

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>