Network Menu

Annonsera på Facebook (6 maj 2020)

Delta i efterhand:


Annonsera på Facebook och Instagram — med Katarina Rönnlund Wright

Katarina Rönnlund WrightVälkommen till en workshop för dig som har eget företag och vill lära dig mer om Facebooks möjligheter att själv lägga upp annons-kampanjer. Du kommer lära dig grunderna hur du skapar en annons som kan visas både i Facebook flödet och på Instagram.

Målet med det här webbinariet är att hjälpa dig som är egen företagare att komma igång med en enkel, grundläggande annons som ger resultat.

Tillsammans går vi igenom följande moment inom Facebook Ads Manager, dvs vi gör alla stegen för att skapa en annons från början till slut:

  • Välja rätt mål för din annonskampanj
  • Begränsa målgruppen
  • Välj placering för annonsen
  • Genomgång av olika annonsformat
  • Annonsen: text, bild, video
  • Analysera resultatet
  • Överblick av fler avancerade möjligheter

Vi vill gärna använda ett företag som exempel och skapa en annons under webbinariet. För att göra denna workshop så realistisk som möjligt, så villl vi samarbeta med någon av er anmälda som har tänkt att börja annonsera på Facebook. Klicka i om du har ett företag nedan och vill agera som ett exempel under det här webbinariet. (Ett kort förarbete behövs).

Det tar många år att lära sig nyttja Facebook Ads Manager till sitt fullo och vi kommer inte att hinna visa alla möjligheter som finns i denna workshop.

För att göra Facebook annonskampanjer rekommenderar vi att man har en budget kring $500 per månad, eller minst $250 för en 10-dagars kampanj.

Katarina Rönnlund Wright har 20 års erfarenhet av digital marknadsföring. Redan under 2011-12 började hon arbeta med Facebook annons-strategier och har sedan dess bl a hjälpt företag av olika storlekar och industrier med detta. Katarina arbetar som digital marknadsförings-konsult med fokus på företag som säljer hund-relaterade produkter eller tjänster.

Katarina är även medlem i SWEA Internationals Kommunikationskommitté och är ansvarig för organisationens email-utskick samt SWEA-Nytt, SWEA Internationals elektroniska nyhetsbrev.

Flera resurser som Katarina rekommenderar:

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>