Network Menu

Förbättra relationen med din partner (12 maj 2020)

Delta i efterhand:


Förbättra relationen med din partner — med Mia Logie

Att bygga tillit, ömhet och begär i en orolig tid

Nej det är inte bara du. Vi som spenderar nästan all vaken tid tillsammans börjar gå varandra på nerverna nu. Även om vi skulle kunna komma bort och ut så är det mycket spänning och oro som vi måste hantera. Sådant gör att våra behov av närhet och trygghet ökar.

Lär dig om demon-dialoger och hur man bryter dem, hur den icke-verbala kommunikationen är central i relationer och vad den består av, varför sårbarhet är en nödvändighet i nära förtroende-baserade relationer. Vikten av att ha en uppriktig relation med sig själv och lite om biologin kring våra anknytningsbehov samt att det faktiskt är nyttigt att tala om sina behov i relationen. Hur kan man jobba på att förlåta och förlåtas för det som känns oförlåtligt? Hur man kan hitta gnistan igen genom att lyssna på och leka med varann? Hur visar sig våra relationsmönster i sovrummet?

Mia Logie (PhD, RTC) är en relationsterapeut baserad i Vancouver Kanada. Hon har bott i Canada i 18 år och har två barn som är 9 och 11 år gamla. Sedan COVID jobbar hon terapeutiskt online med individer och relationer och välkomnar klienter från alla delar av världen.

Om vi inte hittar utrymmen där vi kan vila från vår oro kan vi bli ”klängiga” eller stridslystna, eller ta över och dominera relationen. Vi kan också t.ex. hantera vår ängslan genom att försöka dämpa den med mer eller mindre dåliga vanor som kan leda till missbruk (alkohol, droger, mat, sex, ponrografi). Somliga söker tröst utanför relationen genom att prata illa om andra, eller i form av otrohet. Ofta leder våra reaktioner till att vi stöter bort eller sårar de vi älskar.

Men det finns sätt att bygga relationen så att vi är en resurs för varandra. Just nu när vi har tid att känna efter vart maskineriet rosslar finns en möjlighet att renovera relationen.

”Dansa med mig genom paniken tills jag är trygg igen” ~Leonard Cohen

Vad kan man göra om relationen är fast i konflikt och dåliga mönster? Emotionally Focused Therapy (EFT) är en relationsterapi som baseras på anknytningsteori. Även som vuxna har vi behov av trygghet och bekräftelse, och parrelationen är en perfekt grogrund för detta. EFT har visat hög grad av effektivitet, och kan bygga upp relationer även när det känns som att allt hopp är förlorat. Så länge båda parter är villiga att investera känslomässigt i relationen och det finns möjlighet att bygga den sorts förtroende som behövs för att kunna visa sina mest sårbara sidor. Det är där vi kan möta varann och bygga tillit, ömhet och begär.

Mia Logie (PhD, RTC) är en relationsterapeut baserad i Vancouver Kanada. Hon har bott i Canada i 18 år och har två barn som är 9 och 11 år gamla. Sedan COVID jobbar hon terapeutiskt online med individer och relationer och välkomnar klienter från alla delar av världen.

Mia Logie

Mia Logie relationer

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>