Network Menu

Kreativt skrivande (14 maj 2020)

Delta i efterhand:


Kreativt skrivande — med författare Helena Thorfinn

Helena Thorfinn, Yangon, Myanmar 2016

Helena Thorfinn, Yangon, Myanmar 2016

Har du funderat på hur man kommer igång med ett mer skönlitterärt sätt att skriva? Har du en berättelse liggande i byrålådan som du vill få liv i? Vill du berätta om ditt liv för släktingar och vänner, men vet inte hur du ska börja?

Helena Thorfinn blev bästsäljande författare (”Innan floden tar oss” med flera böcker) efter en lång karriär som journalist och biståndsexpert, och fick själv hjälp att komma igång med skrivandet genom att gå Lunds Universitets Författarskola. Nu ger hon oss Sweor en timmes inspirations-föreläsning och går igenom lite tips och handgrepp kring skönlitterärt skrivande, samt visar vad en berättelses beståndsdelar behöver vara få andra att vilja läsa.

Kanske kan denna inspirations-föreläsning leda till en mindre skrivarkurs på Zoom, där vi testar att skriva kortare texter och Helena ger respons.

Idag bor Helena i Washington DC, är medlem i SWEA och skriver just nu på en bok som utspelar sig i Burma/Myanmar, där hon också bott i 4 år. Helena Thorfinn har bakgrund som journalist med erfarenhet från SVT, TV4 och Svenska Dagbladet, och har också jobbat med bistånd på SIDA och Rädda Barnen.

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>