Network Menu

Svenska språket (25 maj 2020)

Delta i efterhand:


Svenska språket — med Anna Brännström

Anna Brännström”Mitt främsta mål i min undervisning är att svenskan ska vara rolig” hälsar Anna Brännström, som kommer att hjälpa oss att fräscha upp våra svenskakunskaper. Välkommen till ett webbinarium i det svenska språkets förtrollande värld!

Vi vill alla använda vårt fina svenska språk på ett korrekt sätt även om det var ett tag sedan vi gick i skolan. Du kommer att få lära dig skrivregler såsom styckeindelning, de/dem, hans/hennes/sin med mera som kan förbättra din kommunikation på svenska.

Hur är det med din svenska efter alla dessa år? Känner du att du är ute och promenerar på fotleden ibland, eller influeras du av andras åsikter? Det är klart att vårt språk påverkas av att många av oss bor ute i världen och omges av ett lokalt språk och det kan vi väl ta med en klackspark och skratta åt när våra svenska vänner och släktingar påpekar våra små grodor.

När vi däremot sitter i styrelser och ska skriva — allt från protokoll och rapporter till kommunikationer och inbjudningar — eller korrespondens på svenska inom jobbet, kan det vara bra att ha koll på de svenska skrivreglerna. Kan du stycke-indela på rätt sätt? Hur är det med särskrivningarna?

Anna kommer också att ta upp kuriosa om vissa talspråks-fenomen från 2000 och framåt i svenskan.

Anna Brännström är universitetslärare vid Università degli Studi di Milano sedan 2002. Anna fortbildar utländska svensklärare, dvs som inte har svenska som modersmål, för Svenska institutet sedan 2010. Hon är också grundare av och skolledare för Svenska skolan i Milano och har ett eget kulturinstitut — Istituto Culturale Nordico — med språkkurser i nordiska språk i Italien.

Anna är vice ordförande i SWEA Milano samt sammankallande i Stipendiekommittén för SWEA Internationals stipendium i interkulturella relationer.

Resurser som Anna rekommenderar:

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>