Network Menu

Tvåspråkighet (Interkulturella stipendiat 2020)

Delta i efterhand:


Tvåspråkighet med Kristoffer Lieng, Interkulturella stipendiaten 2020

symbol-interkult-stipendium-hela-2020

Kristoffer-Lieng-av-Alexander-Uggla-webbVarmt välkommen till ett webbinarium med SWEA Internationals Interkulturella stipendiat 2020, forskaren, författaren, journalisten och universitetsläraren Kristoffer Lieng.

Kristoffer är mottagare av 2020 års Interkulturella Stipendium. Han tilldelas 10 000 USD för sin forskning i tvåspråkighet. Bland de personer han intervjuar finns svenskar som lever i Frankrike och fransmän som lever i Sverige.

Kristoffer frågar sig vad som ligger bakom att ett språk lever vidare i nästa generation i vissa familjer, medan det upphör att användas i andra. Finns det några skillnader vad gäller attityderna till ’det andra språket’ beroende på var man bor?

Kristoffer har tillbringat halva sitt liv i och med Ryssland. Till yrket är han författare, journalist och universitetslärare. Han har varit reporter på Sveriges Radio, Svenska YLE, Radio Rysslands röst och Russia Today, samt undervisat på universiteten i Lund, Moskva och Caen i Frankrike. Han har också roat sig med att guida turister i Thailand, Turkiet och Ryssland, förstås. När livet blev för ryskt flydde han till Frankrike. Under 2020 har Kristoffer utkommit med en skönlitterär bok, Sill i päls, om livet i Ryssland.

Detta är ett webbinarium för Sweor som är betalande medlemmar.

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>