Network Menu

Bouroncle: Historien om barnamörderskan (20 oktober 2020)

Delta i efterhand:


Det kom för mig i en hast — historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson” — med författaren Maria Bouroncle

“Telefonen ringer på Nordiska Investeringsbanken i Helsingfors där jag arbetar sedan några år tillbaka.” “Det är en varm sommardag 1999 och min dotter har hunnit fylla fyra månader.” ”Visste du att moster Ingeborg dränkte sina tre barn?” frågar min kusin när jag lyfter på luren.

Berättelsen om Ingeborg Andersson, och vad som hände den där dagen 1929, hade tidigare varit en väl förborgad hemlighet. Det tragiska familjeödet återberättas nu av Ingeborg Anderssons systers barnbarn, Maria Bouroncle.

Nu blir jag så tagen av hennes öde att jag måste få ned berättelsen på papper. Jag vill förstå hur en kvinna jag känt så väl och som var så god kunde begå ett så ohyggligt brott. Resultatet blev en bok om sorg, skuld och skam. Men också om förståelse, förlåtelse och försoning.

När Saga Egmont förlag i december 2018 publicerade Det kom för mig i en hast: Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson sa jag upp mig från mitt arbete på InterAmerican Development Bank i Washington DC. Efter 25 år utomlands flyttade jag tillbaka till min hemstad Göteborg för att bli författare på heltid. Historien om Ingeborg förändrade mitt liv.*

Maria kommer att berätta om sitt författande och om boken och vi kommer även att få ta del av Marias erfarenheter av skrivarprocessen.

Ur boken:

”Plötsligt slår det honom att fönstren inte immat igen som de brukar när hon hänger tvätt inomhus om vintern. Det luktar surt och är förunderligt tyst i huset.

’Var håller ungarna hus?’ frågar han men får inget svar.

När Artur öppnar dörren till kammaren får han syn på den stora, runda kopparkitteln som står någon meter från tröskeln. Den är till hälften fylld av vatten, resten har runnit ut över golvet. Vattnet i den stora pannan är uppblandat med spyor. ”Det är en kall påsk, våren 1929. Artur lämnar sin fru och sina tre barn i några timmar för att bege sig ut och hämta ved. När han kommer tillbaka har hans liv slagits i spillror.

Detta är ett webbinarium för Sweor som är betalande medlemmar.

Maria Bouroncle

Det_Kom_For_Mig_I_En_Hast_Ebok-2

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>