Network Menu

World Art Day 2020

World Art Day – ett initiativ i SWEA Arts Facebookgrupp

SWEA Art, ett nätverk av kreativa och konstnärliga Sweor, påverkas som alla andra av coronakrisen. Konstnärligt utbyte, kurser och utställningar är inställda. Å andra sidan har många Art-Sweor mer tid än vanligt att ägna sig åt konsten.

Internationella World Art Day firas sedan 2012 på Leonardo da Vincis födelsedag den 15 april. Initiativtagare är International Association of Art (IAA/AIAP, iaa-usa.org/worldartday), som är en av UNESCO erkänd NGO. Vi i SWEA Arts koordineringsgrupp bestämde oss för att aktivera alla Art-Sweor inför World Art Day och lanserade ett upprop att lägga in bidrag på tema ”Våren” i SWEA Arts Facebookgrupp den 15 april.

Uppropet blev en härlig succé. Inte mindre än 46 bidrag från lika många Art-Sweor i hela världen lades upp på Facebook: färgsprakande, vårglada och fantasifulla konstverk. Det är akvareller, teckningar, olje- och akrylmålningar eller textilkonst. Motiven är blommor förstås, grönskande träd, ängar och skogar, fjärilar och andra vårtecken. Samt några abstrakta bilder i vårens färger. Ett vårligt smycke eller en virkad tekannevärmare med vårblommor är speciellt originella bidrag!

Vi är särskilt glada för att SWEA Arts Facebookgrupp har fått så mycket uppmärksamhet, så många bidrag har vi inte haft på hela året. Gruppen riktar sig framförallt till konstnärligt aktiva Sweor men är givetvis öppen för alla medlemmar som är intresserade. De senaste tre veckorna har vi fått in 15 nya medlemmar! Vill ni komma med, besök SWEA Art här: facebook.com/groups/swea.art/

Vi hoppas att alla kreativa Sweor fortsätter att dela med sig av sin konst på Facebooksidan. Och, när det äntligen blir tillåtet igen, även deltar i aktiviteter i SWEA Arts lokala grupper, utställningar och andra aktiviteter.

SWEA Art International hade planerat en workshop i Bretagne i maj, den är naturligtvis inställd. Nu hoppas vi kunna organisera en workshop i Torredembarra i närheten av Barcelona i september. Annars får vi vänta till nästa år, då planeras flera workshops och andra aktiviteter, bl.a. i samband med Världsmötet i South Florida.

Men kanske det snart dyker upp en ny SWEA Art-aktion på Facebook eller i andra digitala medier.

Har ni idéer så hör gärna av er till koordinationsgruppen!

Margareta Nilson för SWEA Art koordinationsgrupp
margareta.nilson(Replace this parenthesis with the @ sign)gmx.net

Mer information om SWEA Art