Network Menu

SWEAs layout-grupp

SWEA Internationals kommunikationskommitté

Idag presenterar vi området visuell identitet som vi i dagligt tal kallar layout-gruppen.

Layout-gruppen ansvarar för att ta fram alla original för SWEA och sätter också samman SWEAs varumärkesmanual. I manualen beskrivs vilka regler som gäller för SWEAs varumärke och hur vi använder vår logotyp och symbol samt visar också exempel på olika original som finns att beställa eller ladda ner. Här hittar du allt från broschyrer, banners för sociala medier eller hur en mejladress kan se ut. Manualen är precis uppdaterad, en rykande färsk upplaga att inspireras av.

Du når oss på layout(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org när du vill beställa original.

Så vilka är layout-gruppen? Vi passade på att ställa några frågor till Nina, Sara och Karin x 2 och bad dem presentera sig.


Nina Cuneo

Var bor du? Var är du medlem? Jag bor i Milano och är medlem där sedan flera år tillbaka.

En kort beskrivning av dig själv: Jag är född och uppvuxen i Milano, mamma Bodil är svensk och pappa Gianfilippo är italiensk. Jag har egentligen aldrig bott i Sverige men mamma Bodil har alltid pratat svenska med oss och hållit liv i svenska traditioner. Vi hade också au pair flickor från Sverige när min bror och jag var små, så det hjälpte massor med språket. Tillsammans med Fabio har jag tre pojkar: Tommaso, Lorenzo och Francesco. Alla tre pratar svenska och älskar att resa till Sverige för vår årliga vistelse (som vi fick hoppa över förra året, men återkommer i år!). Vi har också hund, katt, fiskar och just nu stick-insekter (!). Ganska fullt hus!

Jag är illustratör och grafisk formgivare. Jag arbetar hemifrån eller i min studio som jag delar med andra illustratörer. Det är bra att kunna jobba hemifrån, men det är kul att träffa andra än bara ens egen familj hela dagen.

Varför antog du utmaningen att ingå i layout-gruppen? Vad är det bästa med det? Hmm, vet du, jag kommer inte riktigt ihåg hur det började! Men jag tror att Karin Högman kontaktade mig för att hjälpa till med nya varumärkesmanualen när den nya symbolen lanserades. Det behövdes hjälp med att formge varumärkesmanualen och det var något jag kunde göra. Så vi började med den och sen blev det fler och fler saker att göra och sen kom två nya medlemmar in i layout-gruppen, Sara och Karin och det var så kul!! Att arbeta tillsammans även om på distans, med två andra grafiska formgivare var så skönt. Det känns mycket lugnare nu när jag har andra som man kan bolla idéer med och som jag kan lära mig av. Plus, vi arbetar väldigt bra med varandra, med Karin Högman som styr oss på det snällaste och trevligaste sättet man kan tänka sig!

Vad är det bästa med att med att bo där du gör? Något bra tips för någon som besöker? Jag bor i centrala Milano och jag skulle inte vilja bo någon annanstans i Italien tror jag. Jag går och cyklar överallt, skolor och affärer ligger väldigt nära. Vi har en liten park, och massor med restauranger och “aperitivo” ställen i vårt kvarter. Med bil tar det mindre än två timmar om man vill åka till bergen eller havet, så det är lätt att sticka iväg under veckosluten.

För dom som skulle vilja besöka Milano, det finns massor att göra och se!! Bra shopping, fina museer, många olika stadsdelar och så klart italiensk mat och vin! Det finns mycket man kan tipsa om, men kanske ett bra tips kan vara: ät INTE på ställen där menyn står framme vid ingången och har bilder på rätterna! Då är det en turistfälla, helt säkert.

En skön söndag vad gör du då? Detta har varierat mycket under åren men just nu så skulle jag säga: På morgonen går jag upp tidigt, kaffe och croissant i baren, sen går jag med min hund och andra hundvänner till ett stort naturreservat som ligger bara en halvtimme hemifrån till fots. Där kan hundarna springa lösa och vi kan snacka och promenera. Sen blir det fika under träden och sen hem till lunch. På eftermiddagen passar jag på och vilar lite, efter det blir det kanske aperitivo på något trevligt ställe eller så bjuder vi hem vänner till oss för en lätt middag.

Nina Cueno

Nina med sin familj


Sara Forsberg

Sara Forsberg

Var bor du? Var är du medlem? Jag flyttade till Wettingen, 2 mil utanför Zürich, förra sommaren och är med i SWEA Zürich.

En kort beskrivning av dig själv: Jag är designer utbildad på HDK i Göteborg och har sedan dess jobbat som Grafisk designer, Illustratör och innan jag flyttade hit från Danmark jobbade jag 5 år som surface designer på Søstrene Grene. Nu frilansar jag och har precis gjort en kurs i illustration. Men min passion är att göra skulpturer i papiér mache.

Varför antog du utmaningen att ingå i layout-gruppen? Vad är det bästa med det? Jag kände mig lite ensam här i Coronatider, i ett nytt land och utan vänner eller ett jobb att gå till, så jag tänkte att det kunde vara fint att ingå i ett sammanhang. Och SWEAs Layout-grupp har gett mig det!

Vad är det bästa med att med att bo där du gör? Något bra tips för någon som besöker? Det bästa med Schweiz är att det är så fint här, naturen är underbar och väldigt lättillgänglig med stigar och vandringsstråk över allt.

En skön söndag vad gör du då? På söndagar i Schweiz är allt stängt. Och vi har säkert åkt till en pumptrack nånstans, min son cyklar och jag försöker underhålla valpen Larsson.


Karin Ödin Barnett

Var bor du? Var är du medlem? Jag bor i Beaconsfield i Buckinghamshire, England. Flyttade hit med min engelska man och våra 2 barn (5 och 8 år) från London för fyra år sedan och det var först då jag blev medlem i SWEA London.

En kort beskrivning av dig själv: Jag är uppvuxen i Visby på Gotland och åkte till London för över 25 år sedan för att jobba som au pair och förbättra min engelska. Och så blev jag kvar! Jag halkade in på en BA Graphic and Media Design-utbildning och gjorde sedan en MA Communications Design på Central Saint Martins.

Sedan jobbade jag i flera år på olika designbyråer i London, men även i Dubai och Sydney.
Trycksaker är min specialitet och tycker det är jättespännande med olika papper, boktryck, bindningar mm. Men de senaste 10 åren har jag jobbat mest med ‘Wayfinding’. Kartor och skyltar! Vilket också är väldigt roligt!

Varför antog du utmaningen att ingå i layout-gruppen? Jag fick ett stipendium när jag skulle göra mitt examensarbete 2002 och jag tror att det var från SWEA London. Så när jag såg annonsen i nyhetsbrevet där man sökte personer till layout-gruppen så kände jag att det klart att jag ska ställa upp och ge något tillbaka.

Vad är det bästa med layout-arbetet? Byta erfarenheter och hjälpa varandra både med SWEA uppdrag och jobb utanför. Vi har olika bakgrund inom designvärlden och det gör det så intressant att ‘träffas’ och prata (via zoom). Intressant också att lära känna Sweor över hela världen genom att hjälpa dem med design.

Vad är det bästa med att med att bo där du gör? Otroligt vacker natur men också närheten till London. 30 min med tåget och så är man mitt inne i London som har SÅ mycket att erbjuda.

Något bra tips för någon som besöker? Det finns en ‘Model village’ som heter ‘Bekonscot’ här i Beaconsfield. Väldigt roligt för både stora och små. Full med humor och överraskningar. Beaconsfield har även en av de äldsta pubarna i landet som är värt ett besök.

En skön söndag vad gör du då? Då blir det nog en lång hundpromenad (helst i solsken) med familj och vänner som avslutas med en god och trevlig publunch.

Karin Ödin Barnett Karin Ödin Barnett med hunden


Karin Högman

Karin Högman

Karin Högman, 20180112 Göteborg; Foto: Anna Rehnberg

Foto: Anna Rehnberg

Var bor du? Var är du medlem? Jag bor numer på Algarvekusten i Portugal och är medlem i SWEA Algarve.

En kort beskrivning av dig själv: Marknadsförare med fokus på driva marknad- och varumärkesfrågor och har en lång erfarenhet, närmare 25 år från att arbeta med marknadsföring. Har bott i USA och England innan jag för ett år sedan flyttade med maken till solen i Portugal. Jag är uppvuxen i Göteborg och min professionella karriär har mestadels varit i Sverige (läs NK:s marknadsavdelning) men har haft möjlighet att arbeta som konsult när vi bott utomlands i mitt egna bolag. Jag har uppdraget att vara ansvarig för visuell identitet (layout) och är samtidigt sammankallande för kommunikationskommittén för SWEA International.  Numer arbetar jag otroligt intensivt med SWEAs kommunikationskommitté där det är full fart hela tiden.

Varför antog du utmaningen att ingå i layout-gruppen? Jag brinner för all kommunikation och vet hur viktigt det är att ett varumärke hålls ihop och att upplevelsen är densamma oavsett vilken plattform man är på. Vi påbörjade en varumärkesresa för snart fyra år tillsammans med SWEA Internationals styrelse och kommunikationskommittén. Vi började med den grafiska profilen och på den vägen är det. Vi är fortfarande på en resa som är så spännande.

Vad är det bästa med layout-arbetet? Att se hur saker växer fram och att vara del av ett superproffsigt och glatt team som arbetar tillsammans med olika kompetenser. Att bli berörd och stolt av allt fint som skapas. Att känna att man kan bidra och att få göra skillnad, det är fantastiskt!

Vad är det bästa med att med att bo där du gör? Havet, solen, den goda maten och alla vänliga portugiser.

Något bra tips för någon som besöker? De flesta tänker nog på alla fantastiska stränder som Portugal har men jag vill slå ett slag för att besöka någon av alla de små vingårdar som Portugal har överallt. Ofta för små för att nå den svenska marknaden men här finns allt för alla smaker.

En skön söndag vad gör du då? Den startar alltid med en lång frukost och SVD digitalt. Sen blir det ofta något som ska utforskas. En ny restaurang, en strand eller en liten by någonstans. Älskar känslan av att upptäcka och lära mig nya saker.