Network Menu

Ny Regionordförande i MEMA!

Sweor i världen rör på sig, det vet vi. Region MEMA, Mellersta Europa/Mellanöstern/Afrika, har fått en ny regionordförande och styrelsemedlem i SWEA International. Vi välkomnar Pia Lassmann Menniti till styrelsen!

Region MEMA består av 13 avdelningar:
Belgium, Berlin, Frankfurt, Israel, Köln-Bonn, Luxemburg, Malmö, Milano, Paris, Rimini, Rivieran, Rom, Örestad (Nordvästra Skåne)

Vi bad Pia berätta lite mer om sig själv.

Pia Lassmann Menniti

Pia Lassmann Menniti
Foto: Privat

Jag bor i Rom sedan drygt 28 år. Redan innan jag hittade min man hade jag starka band till Italien. Jag är gotländska i grunden men uppvuxen i Stockholmsområdet. Jag är fortfarande gift med samma man och har två vuxna söner. Jag älskar att resa och tar alla tillfällen att utforska nya platser.

Som vanlig medlem har jag varit med i SWEA i över 20 år men först under VM i Arizona, som jag blev medsläpad till, fick jag upp ögonen för vad SWEA innebär. Jag önskar att alla Sweor skulle ha möjlighet att vara med på ett RM eller VM för den känslan är obeskrivbar.

Jag har suttit med i produktkommittén i drygt fyra härliga år, varit vice ordförande i Rom i ett år och ett kort gästspel som avdelningsordförande i Rom innan jag fick hoppa in som regionordförande efter Petra Cato. Det är stora skor att fylla men jag hoppas kunna bidra på bästa sätt.

Jag brinner för det internationella samarbetet inom SWEA. Samtidigt som vi arbetar för spridning av svensk kultur och det svenska språket får vi som bonus massor av härliga väninnor över hela världen. Kan det bli bättre?