Network Menu

Omgiven av idioter (8 mars 2021)

Delta i efterhand:


Omgiven av idioter — med Thomas Erikson

Thomas EriksonNu får du möjligheten att träffa mannen, myten legenden, Thomas Erikson, författaren till den populära men även omdiskuterade boken ”Omgiven av idioter”.

”En del hävdar på fullaste allvar att de är omgivna av idioter. Somliga mer än andra, och visst kan det vara ett problem att komma överens med andra ibland. Har du till exempel någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du sannerligen inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig fatta vad du säger – hur tydlig du än är.”

Thomas Erikson är inspiratör, författare och föreläsare som sedan mitten av 1990-talet tränat omkring 15 000 individer i kommunikation, varav ca 6 000 personer i ledande befattning. Han fungerar som rådgivare för ett flertal ledningsgrupper inom europeiskt näringsliv. I vanliga fall ger han omkring 150 föreläsningar per år på teman som kommunikation, ledarskap, konflikthantering mm.

Hur man förstår dem som inte går att förstå
Grunden i att öka sin förståelse för andra är att utveckla sin egen självinsikt. Majoriteten av oss tror nog att vi har en väldigt hög kunskap om oss själva, men studier visar att bara 10-15 procent av alla egentligen har riktigt god självinsikt.

Boken Omgiven av idioter beskriver en av världens mest använda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Den behandlar DISA-profilen, med färgsystemet rött, gult, grönt och blått. Den är skriven med glimten i ögat, men den är samtidigt mycket konkret. Fokus ligger på användbarhet och metoderna som beskrivs fungerar varje gång du möter en annan person.

Människor är ingen exakt vetenskap, men med hjälp av baskunskap om mänskligt beteende kan många onödiga missförstånd undvikas. Boken håller sig på en populärvetenskaplig nivå, men beskriver konkreta kommunikationsstilar följt av handfasta råd hur du på bästa sätt bemöter var och en av dem.

Systemet som beskrivs i Omgiven av idioter är DISA-modellen som finns över hela världen. D står för Dominans, I för Inspiration; S står för Stabilitet och A står för Analys.

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>