Network Menu

Sveriges Ambassadör i USA (22 mars 2020)

Delta i efterhand:


Sveriges Ambassadör i USA — Karin Olofsdotter

Under denna föreläsning träffar vi Karin Olofsdotter, Sveriges första kvinnliga ambassadör i USA.

2017 blev Karin utsedd till Sveriges ambassadör i USA. Karin har en lång diplomatisk karriär inom Utrikesdepartementet. Hon har tidigare varit ambassadör i Ungern samt tjänstgjort vid ambassaden i Moskva, NATO-delegationen och EU-representationen i Bryssel. Karin har också varit enhetschef för UD:s ministerkansli samt chef för UD:s enhet för främjande och hållbart företagande.

Karin berättar om sin resa från Halmstad till posten som första svenska kvinnliga ambassadör i USA. Hur är arbetsklimatet i Washington efter det dramatiska presidentvalet? Hur är det att vara en av relativt få kvinnliga ambassadörer i Washington?

Tack till SWEA Washington DC, som kom med idén och hjälpte SWEA International organisera detta event.

Om ambassaden

Sveriges ambassad i Washington är en av Sveriges största utlandsmyndigheter med drygt femtio anställda. Ambassaden är sedan 2006 belägen i byggnaden House of Sweden vid Potomacfloden i stadsdelen Georgetown. Den prisbelönta byggnaden är ritad av arkitekterna Gert Wingårdh och Tomas Hansen. Ambassadör sedan september 2017 är Karin Olofsdotter.

Ambassaden i Washington har sedan invigningen av House of Sweden 2006 arbetat med offentlig diplomati för att främja Sverige, svenska ideér samt svensk export av varor och tjänster. Ambassadens programverksamhet har bas i program-teman med ett holistiskt tänkande baserat på fyra grundpelare — politik, handel, kultur och forskning. I den utåtriktade verksamheten ingår seminarier, utställningar, workshops och kulturella evenemang.

Ambassadör Karin Olofsdotter

Ambassadör Karin Olofsdotter
Foto: Joy Asico/Asico Photo

 

House of Sweden

House of Sweden, Washington DC
[License: CC BY-NC-SA 2.0 via Flickr]

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>