Network Menu

Evelina Nolin, Interkulturella stipendiaten 2021

Delta i efterhand:


Evelina Nolin, Interkulturella stipendiaten 2021

SWEA_Stipendium_Interkulturella_2021_RGB

Varmt välkommen till ett webbinarium där du får träffa bildkonstnären Evelina Nolin, mottagare av SWEA Internationals Agneta och Gunnar Nilssons stipendium för studier av interkulturella relationer. Evelina Nolin tilldelas 10 000 USD för att hon genom sina skulpturer återger fenomen i omgivningen mot en historisk bakgrund från hennes egen släkt och dess relationer till USA.

Efter avslutad utbildning på Konstfack i Stockholm har Evelina Nolin blivit antagen till Mastersprogrammet i Fine Arts på Parsons School of Design i New York, en internationellt mycket högt rankad konst- och designskola.

I intagningsnämndens utlåtande framhåller Professor Andrea Geyer bland annat att ”Känslan av historisk kunskap materialiseras i Evelinas verk, liksom känslan för sociala och geologiska villkor”. Evelina hoppas att inom ramen för den mångsidiga och internationella utbildningen på Parsons kunna visa sina verk internationellt och öppna upp för interkulturella möten under sin framtida karriär.

– Det känns faktiskt som magi. Tack vare SWEAs stipendium blir det möjligt för mig att studera vidare i USA. Jag är oerhört stolt och ärad över att SWEAs jury tror på mig. Det är ovärderligt – Evelina Nolin.

– Det är verkligen roligt att Evelina har blivit antagen till en så välrenommerad amerikansk konst- och designskola. SWEA grundades just i USA för 42 år sedan av Agneta Nilsson, och än idag bor Agneta kvar. Så vi är många Sweor här i USA och runt om i världen som ser mycket fram emot att fortsätta följa Evelinas interkulturella konstskapande – Suzanne Langeland Southard, SWEA Internationals ordförande.

Evelina Nolin; Foto: Privat-webb2

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>