Network Menu

Emanuel Ippolito, Sigrid Paskell-stipendiat 2021

Delta i efterhand:


Emanuel Ippolito, Sigrid Paskell-stipendiat 2021

SWEA_Stipendium_Paskell_2021

Varmt välkommen till ett webbinarium med även en kortare dansuppvisning av dansaren Emanuel Ippolito, som vid SWEA Internationals årsmöte 2021 utsågs till årets Sigrid Paskell-stipendiat. Sigrid Paskells stipendium i scenkonsterna tilldelas unga lovande svenska män och kvinnor i början av sin karriär. Emanuel erhåller 10 000 USD för sin begåvning och talang i dans.

Det var en mycket förvånad men glad Emanuel Ippolito som nåddes av nyheten att han blivit utsedd till årets Sigrid Paskell stipendiat.

– Wow, stort innerligt tack. Jag är oerhört hedrad. Det betyder fantastiskt mycket för mig, säger Emanuel Ippolito.

Juryns motivering lyder: Emanuel Ippolito är en mycket begåvad ung dansare som visar upp en dansteknik med en harmonisk rörelsekvalitet — som fortsättningsvis är i utveckling. Med sin ambitiösa inställning och målmedvetenhet har Emanuel de allra största förutsättningar att nå sina högt ställda mål. Juryn ser fram emot att följa hans framtida utveckling.

Emanuel har länge haft siktet inställt på att bli en professionell dansare. Redan som nioåring kom han in på svenska balettskolan i Göteborg och fastnade direkt för dansen. Vid 12 års ålder erhöll han stipendium till den prestigefyllda skolan American Ballet Theatre i New York. Nu går han sista året på kandidatutbildningen i klassisk balett vid Konsthögskolan i Oslo.

– Emanuels begåvning och glädje av att få stå på scen är fascinerande. Jag skulle inte bli förvånad om han en dag kommer att ta över världsscenerna. Vi ser alla fram emot att fortsätta följa hans danskarriär, säger SWEA Internationals ordförande, Suzanne Langeland Southard.

Emanuel Ippolito, Sigrid Paskell-stipendiat 2021; Foto: Jorg Wiesner

Foto: Jorg Wiesner

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>