Network Menu

Michaela Forni, Influencer

Delta i efterhand:


Michaela Forni, Influencer

Var med och träffa Michaela Forni, en framgångsrik svensk influencer, entreprenör och författare med nära 100 000 följare på Instagram. Sedan 2004 har Michaela drivit sin blogg som varje vecka når ut till tusentals unga kvinnor, främst i åldrarna 20-35 år. Hon skriver om känslor, vardag, mode/skönhet, inredning, mat/dryck och yoga. Här hittar du djupa, transparenta texter blandat med inspirerande bilder och härliga tips. Men hur blir man influencer egentligen? Michaela kommer att dela sina bästa tips och tricks med oss under en timma.

Mer om Michaela

Michaela är uppvuxen i Nacka och är en svensk bloggare, författare och ”sociala medie”- entreprenör. Hon har sedan 2004 drivit en blogg som främst riktar sig till unga kvinnor i åldrarna 25-35 år. Sedan år 2014 driver hon Michaela Forni AB och 2017 startade hon även livsstilsmagasinet FORNI (tidigare Daily Forni).

Michaela Forni började blogga år 2004 och 2009 gav hon ut sin första bok ”En bok om kärlek” på eget förlag. Det är en modern diktsamling om lycklig och olycklig kärlek. Samma år tog hon även över som moderedaktör på Nöjesguiden.se. Forni medverkade i webb-tv serien Glamourama tillsammans med Petra Tungården och Anna Hibbs. Första avsnittet sändes 2010 och Michaela Forni var med i två säsonger. Under seriens gång fick man följa hennes liv som moderedaktör på Nöjesguiden.se.

I mars 2011 tog Forni över som chefredaktör på Devote.se och året efter blev hon dess vice VD. År 2013 kom bok nummer två, ”Om att älska”, som blev hennes andra diktsamling. Boken innehåller 90 berättelser om hjärta, smärta och allt som hör till. Samma år startade hon välgörenhets tjänsten “Givesom” tillsammans med Lin Kowalska. Året efter blev Forni Profile Manager på Modern Women Media, ett bolag inom koncernen Stampen.

Under 2013–2014 drev hon podcast tillsammans med blogg kollegan och vännen Dasha Girine. Podden var i web-tvformat och hette ”Michaela & Dashas Pod-TV”, och där de intervjuade de några av Sveriges mest kända profiler.

Michaela Fornis tredje bok, ”Jag är inte perfekt, tyvärr”, släpptes 2016 på Lava förlag och är en kombinerad dagbok och självhjälpsbok som beskriver hur krav och perfektionism i dagens samhälle bidrar till en växande stress och oro hos unga kvinnor och vilken del sociala medier har i det hela.

Sedan 2017 har hon haft ett design samarbete med Flattered. Tillsammans designade de en sandal som sedan lanseringen kommit ut i flertalet utföranden.

Michaela Forni driver tillsammans med Michaela Hamilton podcasten ”Forni & Hamilton”. Sedan första avsnittet sändes 2017 släpper de varje söndag ett nytt avsnitt där de talar om kärlek och sorg, hat och lycka, framsteg och snedsteg. Tillsammans har de även skrivit boken ”På andra sidan natten”, som gavs ut i december 2018.

Forni är tillsammans med Damon Foroozesh och i juli 2019 fick de sitt första barn.

Michaela Forni

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>