Network Menu

Mat och vin med gastro-sommelier Hannah Bellemare

Delta i efterhand:

Mat och vin kombination med gastro-sommelier Hannah Bellemare

Du kanske har hört talats om sommelierer förut, eller till och med fått hjälp av en sådan under ett restaurangbesök, men har du hört talats om en gastro-sommelier? Vad gör en sådan, och hur skiljer de sig från en “vanlig” sommelier?

Gastro-sommelierer är inte bara experter på vin, utan även på vin och mat i kombination, samt vetenskapen bakom detta såsom varför vissa rätter förädlar smaken på vinet mer än andra, eller tvärtom. Det är ett väldigt ovanligt yrke och det beräknas bara finnas runt 50 gastro-sommelierer i världen idag.

Vid detta webbinarium fick vi träffa en av dem personligen, svenska Hannah Bellemare, och hörde mer om detta spännande ämne. Den som ville vara med och testa hur smaker såsom surt och sött påverkar vinets smak fick komma redo med ett glas Sauvignon blanc (märket spelar ingen roll), 1 citron och 1 marshmallow för ett spännande experiment tillsammans (du kanske vill prova medan du tittar på inspelningen!). Hannah berättade även om sitt företag där hon bokar in privata vinprovningar via webben. Kanske något att testa på nästa SWEA träff eller annan tjejkväll.

Mer om Hannah Bellemare

Hannah Bellemare är en av världens få gastro-sommelierer; experter i kombinering av mat och vin. Hon är utbildad i Sverige med examen i gastronomi (kulinarisk vetenskap) från Umeå Universitet och WSET Advanced Sommeliers Diploma från Restaurangakademien i Stockholm. Hannah bodde i Los Angeles som barn där hennes mamma Ylva var mycket inblandad i SWEA. Hannah bor numera i USA igen och är själv SWEA-medlem. Hon har under de senaste 7 åren bott i Philadelphia, Las Vegas och Denver, men bor nu sedan någon månad tillbaka i Tampa, Florida.

Hannah driver företaget Food and Wine Pairing with Hannah Bellemare, där hon erbjuder webbkurser inom detta ämne. Alla webbinarie-deltagare fick ett specialerbjudande från Hannah om att vara med på en vinprovning.

Hannah har även lanserat flera youtube-videor inom området som kan ses via länkar på hennes hemsida eller på YouTube.

Hannah Bellemare Petit Sirah Barossa

steak tartar
Stora räkor med saffransblomkålspuré

Innehållsförteckning: Inspelade webbinarier

Här ser du en lista över alla ämnen från SWEA Internationals inspelade webbinarier.

Kommande webbinarer >>

Kronologisk lista över inspelade webbinarier >>

Inspelade webbinarier per kategori >>