Network Menu

Bokklubb EMA: Inspelade träffar

Bokklubb EMAs tidigare inspelade bokklubbträffar går att titta på i efterskott.

Alla inspelningar ligger på en lösenordskyddad Vimeo kanal. Man kan få lösenordet från sin AO eller från administrationen, på office(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Klicka på respektive bokklubbträff för mer detaljer.

Till kommande bokklubbträff >>

symbol-bokklubb-ema

Bokklubb EMA: Tullias värld av Kerstin Ekman

Kerstin Ekmans senaste bok, ”Tullias värld”, är en bildningsresa i antikens Rom och en skildring av ett kvinnoöde. Kerstin Ekman är kanske mest känd för sina vackra naturskildringar men debuterade faktiskt som deckarförfattare 1959. Hon var även under många år ledamot av Svenska Akademin där hon satt på stol nummer 15.

Bokklubb EMA: Utan personligt ansvar av Lena Andersson

Lena Anderssons senaste bok, “Utan personligt ansvar”, handlar om Ester Nilsson, som var även huvudprotagonisten i ”Egenmäktigt förfarande”. Lena Andersson är författare, journalist, litteraturkritiker och krönikör som debuterade 1999 på Natur & Kultur med romanen ”Var det bra så?”.

Bokklubb EMA: Silvervägen av Stina Jackson

”Silvervägen” är en stämningsfull psykologisk deckare som utspelar sig i Norrland. Boken valdes till årets bästa svenska kriminalroman (Den gyllene kofoten) 2018, Årets bästa bok 2019 samt Glasnyckeln 2019. ”Silvervägen” är Stina Jacksons debutroman.

Bokklubb EMA: Ännu ett Liv av Theodor Kallifatides

”Ännu ett liv” är en tunn bok med djupa insikter, en filosofisk bok om samtiden och livet. Den handlar om både en livskris och en skaparkris och om hur författaren till slut hittar sitt språk. Theodor Kallifatides är en av Sveriges främsta romanförfattare och skriver inlevelsefullt om filosofi, språk, passion och utanförskap.