Network Menu

Bokklubb EMA: Inspelade träffar

Bokklubb EMAs tidigare inspelade bokklubbträffar går att titta på i efterskott.

Alla inspelningar ligger på en lösenordskyddad Vimeo kanal. Man kan få lösenordet från sin AO eller från administrationen, på office(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Klicka på respektive bokklubbträff för mer detaljer.

Till kommande bokklubbträff >>

symbol-bokklubb-ema

Bokklubb EMA: ”Je m’appelle Agneta” av Emma Hamberg

Välkommen till Bokklubb EMAs tredje program för hösten där vi kommer att diskutera Emma Hambergs nyutkomna roman ”Je m’appelle Agneta” (Jag heter Agneta). Boken är en rolig, vemodig och rebellisk “feelgood” roman om att ta kontrollen över sitt liv och våga vara den man är efter att i flera decennier ha funnits där för alla andra.

Bokklubb EMA: ”Bränn alla mina brev” av Alex Schulman

Välkommen till Bokklubb EMAs andra program för hösten där vi kommer att diskutera Alex Schulman’s bok ”Bränn alla mina brev”. Med hjälp av autentiska brev och dagboksanteckningar, får vi ta del av en kärlekshistoria med tragiska konsekvenser där författaren väver samman tre perspektiv till en berättelse som överskrider både tid och rum.

Bokklubb EMA: ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö” av Håkan Nesser

Bokklubb EMA inleder sin höstsäsong med en bok av Håkan Nesser, ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö”. Boken är en skönlitterär roman som utspelas i Närke på 60-talet, där ett gäng ungdomar lever, ett till synes, lojt sommarlov med den vackra vikarierande lärarinnan Ewa, tills något fruktansvärt inträffar.

Bokklubb EMA: Tullias värld av Kerstin Ekman

Kerstin Ekmans senaste bok, ”Tullias värld”, är en bildningsresa i antikens Rom och en skildring av ett kvinnoöde. Kerstin Ekman är kanske mest känd för sina vackra naturskildringar men debuterade faktiskt som deckarförfattare 1959. Hon var även under många år ledamot av Svenska Akademin där hon satt på stol nummer 15.

Bokklubb EMA: Utan personligt ansvar av Lena Andersson

Lena Anderssons senaste bok, “Utan personligt ansvar”, handlar om Ester Nilsson, som var även huvudprotagonisten i ”Egenmäktigt förfarande”. Lena Andersson är författare, journalist, litteraturkritiker och krönikör som debuterade 1999 på Natur & Kultur med romanen ”Var det bra så?”.

Bokklubb EMA: Silvervägen av Stina Jackson

”Silvervägen” är en stämningsfull psykologisk deckare som utspelar sig i Norrland. Boken valdes till årets bästa svenska kriminalroman (Den gyllene kofoten) 2018, Årets bästa bok 2019 samt Glasnyckeln 2019. ”Silvervägen” är Stina Jacksons debutroman.

Bokklubb EMA: Ännu ett Liv av Theodor Kallifatides

”Ännu ett liv” är en tunn bok med djupa insikter, en filosofisk bok om samtiden och livet. Den handlar om både en livskris och en skaparkris och om hur författaren till slut hittar sitt språk. Theodor Kallifatides är en av Sveriges främsta romanförfattare och skriver inlevelsefullt om filosofi, språk, passion och utanförskap.