Network Menu

Om Forum

Forum är en tryckt tidning från SWEA International som skickas ut två gånger om året till våra ca 7 000 medlemmar samt till svenska konsulat och ambassader världen över.

I Forum kan ni bland annat läsa om olika aktiviteter och projekt inom SWEA, om ny forskning runt tvåspråkighet, om våra stipendiater och om hur SWEA-medlemmar tillsammans arbetar för att stödja varandra professionellt.

Vi har ofta ett tema i tidningen där vi tittar närmare på ämnen som kan intressera utlandssvenska kvinnor och deras familjer. Några av våra teman har varit: att bo i utomlands med barn, att flytta tillbaka till Sverige och att göra karriär utomlands.

Vi har tre sidor med ytterligare information:

Kerstin Dahl, Redaktör SWEA Forum

Kerstin Dahl, Redaktör SWEA Forum

Redaktör för SWEA Forum är Kerstin Dahl som bor i Jakarta, Indonesien.

Har ni artikelidéer eller förslag på ämnen ni vill läsa om i Forum kontakta gärna Kerstin på editor(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Forum nr 1/2019

SWEA-Forum-2019-1-omslagLadda hem tidningen (72 sidor, PDF, 7 Mb)

Ansvarig utgivare: Christina Hallmert

Redaktör: Kerstin Dahl

Innehåll:

Denna gång är Forum större än någonsin! Det bör passa en 40-åring som firas på alla möjliga sätt under 2019. Se ett urval bilder från vår Vackra – Vita – Världsvida Fest. Läs om en olöst gåta inbäddad i andra världskriget. Låt dig inspireras av fyra Sweors hem. Hur är livet i vår VM-stad Dubai? Vad gör vi inom SWEA BUS? Läs om vår första BUSa samt hur fem svenska skolor arbetar på olika platser i världen. Dessutom en viktig artikel inom samma ämne: Vad händer med svenska studier om och när vi återvänder hem? Detta och mycket, mycket mer att läsa finner du här.