Network Menu

Om Forum

Forum är en tidning från SWEA International som skickas ut två gånger om året till våra ca 7 000 medlemmar samt till svenska konsulat och ambassader världen över.

I Forum kan ni bland annat läsa om olika aktiviteter och projekt inom SWEA, om ny forskning runt tvåspråkighet, om våra stipendiater och om hur SWEA-medlemmar tillsammans arbetar för att stödja varandra professionellt.

Vi har ofta ett tema i tidningen där vi tittar närmare på ämnen som kan intressera utlandssvenska kvinnor och deras familjer. Några av våra teman har varit: att bo i utomlands med barn, att flytta tillbaka till Sverige och att göra karriär utomlands.

Vi har tre sidor med ytterligare information:

Kerstin Dahl, Redaktör SWEA Forum

Redaktör för SWEA Forum är Kerstin Dahl som bor i Jakarta, Indonesien.

Har ni artikelidéer eller förslag på ämnen ni vill läsa om i Forum kontakta gärna Kerstin på editor(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org


Forum nr 2/2019

Läsa tidningen:

  • Om du läser tidningen på en dator: använd blädder-versionen nedan. Om du klickar på de tre prickarna (…) längst ner till höger och därefter klickar på pil-ikonen till vänster, så förstoras tidningen så att den fyller hela skärmen. Klicka på ESC-knappen när du är färdig för att komma tillbaka till detta inlägg.
  • Om du är på mobiltelefonen är tidningen mer lättläst om du om du laddar hem den som PDF (58 sidor, 18 Mb)


Ansvarig utgivare: Christina Hallmert
Redaktör: Kerstin Dahl

La Grande Finale för vår 40-åring! I detta nummer av Forum läser du om:

  • Vårt Världsmöte i Dubai och hur vår jubilar blev firad i guld och vitt under Galakvällen.
  • Vilka författartalanger som finns inom SWEA! 12 skrivälskande kvinnor berättar för oss om sitt stora intresse – författande.
  • Allt om Sverigemiddagen i Stockholm och årets stipendiater.
  • Stolta vänner på Irland som fick stötta värdskapet vid kungligt besök.

Hoppas detta och mycket mer ger er en fin stund med vår medlemstidning!

Enbart digitalt format

Detta nummer av SWEA Forum kommer inte skickas ut till medlemmarna i tryckt format, då distributionskostnaderna fördubblades under 2019. Det var ett svårt beslut för SWEA Internationals styrelse och man letar efter en bättre lösning för framtida nummer.

Läs styrelsens brev om detta här (PDF).