Network Menu

Om Forum

Forum är en tryckt tidning från SWEA International som skickas ut två gånger om året till våra ca 7 000 medlemmar samt till svenska konsulat och ambassader världen över.

I Forum kan ni bland annat läsa om olika aktiviteter och projekt inom SWEA, om ny forskning runt tvåspråkighet, om våra stipendiater och om hur SWEA-medlemmar tillsammans arbetar för att stödja varandra professionellt.

Vi har ofta ett tema i tidningen där vi tittar närmare på ämnen som kan intressera utlandssvenska kvinnor och deras familjer. Några av våra teman har varit: att bo i utomlands med barn, att flytta tillbaka till Sverige och att göra karriär utomlands.

Vi har tre sidor med ytterligare information:

Kerstin Dahl, Redaktör SWEA Forum

Kerstin Dahl, Redaktör SWEA Forum

Redaktör för SWEA Forum är Kerstin Dahl som bor i Jakarta, Indonesien.

Har ni artikelidéer eller förslag på ämnen ni vill läsa om i Forum kontakta gärna Kerstin på editor(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Forum nr 2/2018

SWEA-Forum-2018-2-omslagLadda hem tidningen (60 sidor, PDF, 4.9 Mb)

Ansvarig utgivare: Christina Hallmert

Redaktör: Kerstin Dahl

Innehåll:

Nummer 2-2018 av Forum blev tjockare än vanligt! Läs om Sverigemiddagen i Västerås med vår stipendieutdelning och utnämnandet av Årets Svenska Kvinna. Vem är vår äldsta Swea? Henne tar vi pulsen på… Vilka fantastiska konstnärer vi har inom SWEA! Läs och beskåda en del av deras verk. Sist, men inte minst – ett uppslag inför vårt 40-årsfirande 2019 med ett varmt och personligt skrivet brev från vår grundare Agneta Nilsson till SWEA. Samt lite annat smått och gott. Trevlig läsning!