Network Menu

Om Forum

Forum är en tryckt tidning från SWEA International som skickas ut två gånger om året till våra ca 7 000 medlemmar samt till svenska konsulat och ambassader världen över.

I Forum kan ni bland annat läsa om olika aktiviteter och projekt inom SWEA, om ny forskning runt tvåspråkighet, om våra stipendiater och om hur SWEA-medlemmar tillsammans arbetar för att stödja varandra professionellt.

Vi har ofta ett tema i tidningen där vi tittar närmare på ämnen som kan intressera utlandssvenska kvinnor och deras familjer. Några av våra teman har varit: att bo i utomlands med barn, att flytta tillbaka till Sverige och att göra karriär utomlands.

Vi har tre sidor med ytterligare information:

Kerstin Dahl, Redaktör SWEA Forum

Kerstin Dahl, Redaktör SWEA Forum

Redaktör för SWEA Forum är Kerstin Dahl som bor i Jakarta, Indonesien.

Har ni artikelidéer eller förslag på ämnen ni vill läsa om i Forum kontakta gärna Kerstin på editor(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Forum nr 1/2018

SWEA Forum 1-2018 omslagLadda hem tidningen (52 sidor, PDF, 4 Mb)

Ansvarig utgivare: Christina Hallmert

Redaktör: Kerstin Dahl

Innehåll:

Välkomna till nya SWEA Forum! Med ny redaktion och nytt utseende.

Lakritsfest i Boston, historien om Swedish American Hall i San Francisco och intervjun med vår svenske kardinal i Rom är några av de spännande artiklar du kan läsa i det senaste numret av Forum! Eller varför inte reportaget om de fem svenska SWEA-avdelningarna och SWEA Jorden runt — 10 avdelningar berättar om sina populäraste aktiviteter? Det och mycket mer kan du läsa om i Forum 1/2018.