Network Menu

SWEA Forum arkiv

Härifrån kommer man åt tidigare nummer av Forum.

Forum nr 4/2021

I detta nummer av vår medlemstidning SWEA Forum kan du bland annat läsa om SWEA-podden, Utlandssvenskarnas parlament och Årets svensk i världen, nya avdelningen SWEA Algarve, regionmöten hos MAME och MEMA, den internationella bokklubben EMA samt julpyssel. Trevlig läsning!

Forum nr 3/2021

Välkommen till vår digitala medlemstidning SWEA Forum! I det här numret av Forum kan du bland annat läsa om SWEA Internationals stipendieutdelning, donationsprojektet Amitié, årets BUSa Anna Brännström, en konsert för Ingrid Bergman, intressegrupperna SWEA Skriver och SWEA Art, den svenska bokhösten och mycket mer.

Forum nr 2/2021

I det här numret av Forum kan du bland annat läsa om SWEA Internationals årsmöte och stipendiater, Årets Svenska Kvinna samt vår hedersordförande Prinsessan Christina, Fru Magnuson. Numret innehåller också bokrecensioner, hälsotips, trendspaning, svensk matkultur samt artiklar om hur olika SWEA avdelningar och Svenska Skolan runt om i världen hållit sig aktiva under pandemin.

Forum nr 1/2021

Välkommen till vår digitala medlemstidning SWEA Forum! I detta nummer läser du om: hur det går för SWEA-forskaren Nevra Biltekin; ur arbetar Produktkommittén; Forums medarbetare och deras ideella arbete; aktiva Pia Wennerth som vi tar pulsen på. Hoppas detta och mycket mer ger er en fin stund med vår medlemstidning.

Forum nr 2/2020

I detta nummer läser du bl a om hur Corona-tiden upplevs av våra SWEA-vänner i världen, våra regionmöten via Zoom, hur det går för den nya avdelningen SWEA SAC efter ett år och ett smakprov av hur det kan bli att få resa igen när Eva i Hong Kong lockar oss till Nya Zeeland.

Forum nr 1/2020

I detta nummer läser du bl a om: 2020 års ÅSKa, Pia Sundhage; SWEAs duktiga stipendiater 2020 och deras intressanta arbeten, SWEAs fem nya regionordföranden, samt mingelbilder från Agneta Nilssons 80-årsuppvaktning.

Forum nr 2/2019

Detta nummer av Forum är La Grande Finale för SWEAs 40-årsjubileum. Här kan du läsa om SWEAs Världsmöte i Dubai och hur vår jubilar blev firad i guld och vitt under Galakvällen, vilka författartalanger som finns inom SWEA, Sverige-middagen och årets stipendiater, samt kungligt besök i Irland.

Forum nr 1/2019

Denna gång är Forum större än någonsin! Bilder från vår Vackra – Vita – Världsvida Fest. En olöst gåta inbäddad i andra världskriget. Fyra Sweors hem. Livet i vår VM-stad Dubai. SWEA BUS och första BUSa, samt fem svenska skolor på olika platser i världen. Detta och mycket, mycket mer.

Forum nr 2/2018

Nummer 2-2018 av Forum blev tjockare än vanligt!Sverigemiddagen i Västerås med vår stipendieutdelning och utnämnandet av Årets Svenska Kvinna … Vår äldsta Swea … Fantastiska konstnärer inom SWEA … Ett uppslag inför vårt 40-årsfirande 2019 … Trevlig läsning!

Forum nr 1/2018

Lakritsfest i Boston, historien om Swedish American Hall i San Francisco och intervjun med vår svenske kardinal i Rom är några av de spännande artiklar du kan läsa i det senaste numret av Forum! Eller varför inte reportaget om de fem svenska SWEA-avdelningarna och SWEA Jorden runt? Det och mycket mer kan du läsa om i Forum 1/2018.

Forum nr 2/2017

I SWEA Forum 2/2017 kan du bl.a. läsa en rad artiklar om kvinnor som på ett eller annat sätt utmärker sig. Du kan bland annat läsa om Nikoo Bazsefidpay, Årets Svenska Kvinna och om Elin Marakatt, vår interkulturella stipendiat. Från VM i Perth kommer, förutom ett bildreportage, intervjuer med starka och inspirerande kvinnor. Swean Jessika Klingspor, som dragit igång SWEA professional i Barcelona, berättar om hur det gick till och varför klubben är viktig. I år har SWEA fått många nya medlemmar världen över. Mita Zell i Lissabon förklarar hur de gör för att locka till sig nya medlemmar.

Forum nr 1/2017

I SWEA Forum 1/2017 kan du bl.a. läsa om Årets Svenska Kvinna 2017 och årets stipendiater, en artikel från BUS projektet om en skala som kan mäta en persons språkfärdighet i ett språk annat än modersmålt, en intervju med SWEA Vancouvers ordförande, en artikel från SWEAs webbredaktör om att hitta runt på SWEAs webbplatser, flera intressanta artiklar inspirerat av kommande VM 2017 i Perth och mycket mer.

SWEA Forum nr 2/2016

I SWEA Forum 2/2016 kan du bl.a. läsa om Lisa Laskaridis Sarmientos, SWEA New York, och hennes arbete med Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd. Men också om att få barn i Nederländerna, om höstens regionmöten, om Sveriges nya helgon och om medföljande på gott och ont. Dessutom spännande läsning om årets ÅSKa Maria Strömme och Agnetas porträtt till Nationalmuseum. Men framförallt många sidor om det kommande Världsmötet i Perth i oktober 2017.

SWEA Forum nr 1/2016

I SWEA Forum 1/2016 kan du bl.a. läsa om Årets Svenska Kvinna 2016 och årets stipendiater, en intervju med Margaret Sikkens Ahlquist, äldreomsorgen för våra föräldrar i Sverige, populära barnböcker (en rapport från BUS-projektet), en presentation av SWEA Internationals nya ordförande Christina Hallmert, distansstudier vid svenska universitet, Repatriation Blues och mycket mer.

SWEA Forum nr 2/2015

I SWEA Forum 2/2015 kan du bl.a. läsa om Sverigemiddagen, där Årets Svenska Kvinna, Petra Wadström, och våra stipendiater hyllades; en workshop om hemvändare som Sveriges största resurs för framtiden; Mona Mellegård, grundare av SWEA Arizona och delaktig i planering och genomförandet av världsmötet i Arizona; och 2015 års sommarresa till Jämtland.

SWEA Forum nr 1/2015

I SWEA Forum 1/2015 kan du bl.a. läsa en rapport om SWEAs årsmöte i Helsingborg; om hur Agneta Nilsson firade sin 75-års-dag; om tre svenska kvinnor som utvandrade till Arizona på 1800-talet, 1940-talet, resp. 1990-talet; om TISUS (Test i svenska för universitets- och högskolestudier); och om en SWEA Professional träff i San Francisco.

SWEA Forum nr 2/2014

I SWEA Forum 2/2014 kan du bl.a. läsa om hur SWEA firade sitt 35-årsjubileum under sommaren, inklusive med en ståtlig Sverigemiddag och ett bejublat evenemang i Slottskyrkan. Vidare en rapport från Sveriges nationaldag då kungen tilldelade SWEA en svensk fana. Tidningen bjuder också på artiklar om barn/skola/språk, kultur, litteratur och aktiviteter i olika avdelningar. Slutligen så skriver Marina Hedin, tidigare SWEA Singapore, om hur det är att ”flytta hem” efter fem år i Singapore.

SWEA Forum 1/2014

I SWEA Forum 1/2014 kan du bl.a. läsa om Nina Stemma, Årets Svenska Kvinna och våra tre stipendiater, Emma Lundgren Jörum, Olof Mårtensson och David Persson. Du hittar också en rapport från SWEA Intl årsmöte 2014 och sen blickar Agneta Nilsson tillbaks på de 35 år som SWEA funnits till.

SWEA Forum, 1/2013

Artiklar om bl a 2013s ÅSKa Mona Henning och stipendiaterna, plus artiklar med temat Sweor i karriären.

SWEA Forum, 2/2011

Artiklar om bl a Stipendiaterna 2011 och Lars Bäckströms tal till Sweor

SWEA Forum, 1/2011

Artiklar om bl a SWEAs VM i Kuala Lumpur och Christina Lampe-Önnerud, ÅSK:a 2011

SWEA Forum, 2/2010

Tema artiklar om Asien inför Världsmötet 2011 i Kuala Lumpur

SWEA Forum, 1/2010

Artiklar om bl a Ulla Gudmundson, ambassadör Vatikanen, och Cecilia Stråhle Enquist

SWEA Forum, 2/2009

Artiklar om bl a Stipendiater 2009, Karin Ehnbom-Palmquist, och SWEA Zürichs 20-årsjubileum

SWEA Forum, 1/2009

Artiklar om bl a Prinsessan Christina, fru Magnuson; 30 år med SWEA; och Helena Hagström

SWEA Forum, 2/2008

Artiklar om bl a Siri Eliason, Kerstin Alm, och SWEAs webbredaktion

SWEA Forum, 1/2007

Artiklar om bl a Lisa Fuglesang, nya swea.org webbsidan, Åsa-Lena Löof som ny internationell ordförande, och 300-årsjubiléet av Carl von Linnés födelse

SWEA Forum, 1/2006

Artiklar om bl a Riffa Hänninen (SVT Europa), Boel Alkdal, och ÅSK:a och stipendiaterna för 2006

SWEA Forum 2/2005

I detta nummer finns rapportage om Agneta Nilsson, som var tilldelad Great Swedish Heritage Award; bakgrundsartiklar om New Orleans (efter orkanen ”Katrina”; voodoo; plantager); rapporter från regionmötena; och mycker mer

SWEA Forum 1/2005

Under temat ”Kvinnligt ledarskap”: Pappas prinssesor tar plats i toppen (en ny intervjubok med svenska kvinnliga chefer; ”Jag är nog en speciell typ av mamma”, med Louise Julian, som kombinerar toppjobb och många barn; ”The sky is the limit!”, med Åsa och Jessica, som startade eget i Chicago; och en artikel om 1800-talets kvinnliga pionjärer banade vägen samt mycket mer!

SWEA Forum 2/2003

I detta nummer under temat Konsthantverk kan du läser om Mönstrade tyger på löpande band, En resa i guld och ädla stenar om vägen från S:t Petersburg till Stockholm, Smycken för kvinnor med huvudet på skaft, och Efva Attling — smyckedesigner med världen som arbetsfält. Med mera, förstås!

SWEA Forum 1/2003

I detta nummer, under temat Trädgård, kan du läsa om Den svenska pelargonian — en utländsk historia, Rudolf Abelin och Norrvikens trädgårdar, De gamla svenska äppelsorterna!, och Koloniträdgården som ett avskiltrum i den moderna staden, med mera.

SWEA Forum 2/2002

I detta nummer, under temat Litteratur, finns artiklar om Elsa Beskows liv i ny bok, Selma på Mårbacka, hur Internet förenklar köp av svenska böcker från utlandet, och bokklubbar i Dubai, m.m.

SWEA Forum 1/2002

I detta nummer, under temat Hälsa finns artiklar om Navahoindianernas läkekonst, Österländsk läkekonst i västerländsk miljö (Akupunktur), hur att programmera om din hjärna och må bättre, och hur Röda Korset arbetar för att förbättra världshälsan, m.m.