Network Menu

Inspelade webbinarier

SWEA Internationals tidigare inspelade webbinarier går att titta på i efterskott.

Alla inspelningar ligger på en lösenordskyddad Vimeo kanal. Man kan få lösenordet från sin AO eller från administrationen, på office(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Klicka på respektive webbinarium för mer detaljer. Till inspelade webbinarier alfabetisk eller per kategori.

Till kommande webbinarer >>


SWEA-webbinarium

Bokklubb EMA: ”Je m’appelle Agneta” av Emma Hamberg

Välkommen till Bokklubb EMAs tredje program för hösten där vi kommer att diskutera Emma Hambergs nyutkomna roman ”Je m’appelle Agneta” (Jag heter Agneta). Boken är en rolig, vemodig och rebellisk “feelgood” roman om att ta kontrollen över sitt liv och våga vara den man är efter att i flera decennier ha funnits där för alla andra.

En inblick i översättaryrket (22 nov 2021)

Under denna föreläsning fokuserar vi på översättaryrket, och får träffa Tineke Jorissen-Wedzinga, som berättar om sin över 30 år långa karriär som översättare, samt om sin relation till Sverige. SWEA Skriver är en intressegrupp inom SWEA som riktar sig till Sweor intresserade av litteratur, skrift och det svenska språket.

Mat och vin med gastro-sommelier Hannah Bellemare

Var med på ett webbinarium där vi kommer att träffa gastro-sommelieren Hannah Bellemare som lär oss teorin runt hur man kombinerar mat och vin på bästa sätt. Hur påverkar de olika grundsmakerna varandra? Vad ska man tänka på när man väljer ett vin till en maträtt?

SWEA Art — Textil konst (28 okt 2021)

SWEA Art bjuder in till en interaktiv föreläsning om textilkonst. Vi gästas av Leslie Dahlqvist som kommer prata om och demonstrera vävning. Vill du vara med och prova under kvällen så förbered en bit kartong, garn/trasor och en sax.

På spaning efter den okända drottning Kristina den äldre

I detta webbinarium kommer vi få träffa Dr. Inger Schuberth som berättar om drottning Kristina den äldre, Gustav II Adolfs mamma, men dock en rätt så okänd drottning. Hur såg hennes livsöde ut? Hur var det Sverige hon kom till? Detta kommer vi att prata om i föredraget, och vi ställer frågan varför hon, som var så kraftfull, är så bortglömd?

Ditt personliga varumärke med Malin Hammar-Blomwall

Var med på ett webbinarium med Malin Hammar-Blomwall, som kommer att berätta om personliga varumärken och hur dessa blivit än mer viktiga nu när vi rör oss alltmer digitalt. Var med och lär dig mer om detta och hur det kan hjälpa dig både privat och professionellt.

Bokklubb EMA: ”Bränn alla mina brev” av Alex Schulman

Välkommen till Bokklubb EMAs andra program för hösten där vi kommer att diskutera Alex Schulman’s bok ”Bränn alla mina brev”. Med hjälp av autentiska brev och dagboksanteckningar, får vi ta del av en kärlekshistoria med tragiska konsekvenser där författaren väver samman tre perspektiv till en berättelse som överskrider både tid och rum.

Amitié med Ewa Kumlin (11 oktober 2021)

Under detta webbinarium får vi träffa Ewa Kumlin, chef för kulturhuset Institut Suédois i Paris, som i år firar 50 år med Amitié (vänskap) som tema. Kulturhuset, som är Sveriges enda i sitt slag utomlands, är en del av Svenska institutet. SWEA International har på initiativ av Agneta Nilsson startat ett donations projekt till förmån för Svenska institutet i Paris.

SWEA Art — Teckning (5 okt 2021)

Vill du teckna eller måla människor? SWEA Art vill hjälpa dig på vägen! Margareta Nilson visar grunderna i att teckna figur såsom proportioner, balans och rörelse. Det finns några regler som är bra att känna till men det är också viktigt att lita på sin förmåga att betrakta och att teckna det du ser.

SWEAs varumärke (4 oktober 2021)

Nu får du chansen att lära dig mer om SWEAs fina grafiska material. Bakgrunden till hur det arbetades fram, men även praktiska tips om hur det bäst används. Karin Högman, sammankallande i SWEAs Kommunikationskommitté, visar viktiga delar av Varumärkesmanualen, som beskriver och förklarar användningen av SWEAs grafiska formspråk.

SWEA Professional Paris: Women and leadership

Välkommen till en virtuell diskussion med två erfarna svenska affärskvinnor, Marianne Hamilton och Bodil Sonesson. Tillsammans kommer de att dela med sig av sina erfarenheter och åsikter om hur man lyfter kvinnor i företagsvärlden och gör det möjligt för kvinnor att nå toppositioner.

Träffa Lexingtons grundare, Kristina Lindhe

Välkommen på en föreläsning med Kristina Lindhe, VD och kreativ chef för Lexington, där hon berättar om hur det hela startade, och hur man driver upp ett företag från grunden. Företaget har numer över 50 butiker i 21 länder och en årsomsättning på hela 263 miljoner kronor. 75% av styrelsemedlemmarna i företaget är kvinnor.

Alexandra Charles berättar om 1,6 miljonerklubben

Var med på ett webbinarium där du får höra Alexandra Charles berätta om sin passion för kvinnohälsa, och om den ideella organisationen hon startade inom detta område för snart 25 år sedan. Det hela började med en dammiddag och har sedan formats till en av Sveriges största icke-politiska kvinnoföreningar.

Michaela Forni, Influencer

Välkommen på ett webbinarium med Michaela Forni. Michaela är en framgångsrik svensk influencer, entreprenör och författare med nära 100 000 följare på Instagram. Men hur blir man influencer egentligen? Michaela kommer att dela sina bästa tips och tricks med oss under en timme.

Bokklubb EMA: ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö” av Håkan Nesser

Bokklubb EMA inleder sin höstsäsong med en bok av Håkan Nesser, ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö”. Boken är en skönlitterär roman som utspelas i Närke på 60-talet, där ett gäng ungdomar lever, ett till synes, lojt sommarlov med den vackra vikarierande lärarinnan Ewa, tills något fruktansvärt inträffar.

Emanuel Ippolito, Sigrid Paskell-stipendiat 2021

Välkommen att träffa dansaren Emanuel Ippolito som vid SWEA Internationals årsmöte 2021 utsågs till årets Sigrid Paskell-stipendiat, en utmärkelse som tilldelas unga, lovande svenska män och kvinnor i början av sin karriär inom scenkonsterna. Emanuel har länge haft siktet inställt på dans och blev redan som nioåring antagen till svenska balettskolan i Göteborg.

Luca Gendolavigna, Litteraturstipendiaten 2021

I detta webbinarium träffar du SWEA Internationals Litteraturstipendiat 2021, Luca Gendolavigna. Luca Gendolavigna är doktorand i nordiska språk och litteratur vid universitetet i Neapel, Italien. Sedan han var liten har han haft stor fascination för svensk musik och nordisk litteratur.

Evelina Nolin, Interkulturella stipendiaten 2021

I detta webbinarium får du träffa bildkonstnären Evelina Nolin, mottagare av SWEA Internationals Agneta och Gunnar Nilssons stipendium för studier av interkulturella relationer. Genom sina skulpturer återger Evelina Nolin fenomen i omgivningen mot en historisk bakgrund från hennes egen släkt och dess relationer till USA.

Stipendieutdelning 2021, SWEA International

Alla Sweor hälsas varmt välkomna till SWEA Internationals stipendieutdelning 2021. Vi får träffa SWEAs tre stipendiater för 2021, Emanuel Ippolito, Luca Gendolavigna och Evelina Nolin.

SWEA Art — Börja måla akryl (10 juni 2021)

Välkommen på ett nytt webbinarium med Christina Måneskiöld och Margareta Nilson från SWEA Art. Den här gången handlar det om att måla med akrylfärger. SWEA Arts webbinarium visar dig vilket material du behöver för att börja och du lär dig grunderna för akrylmåleri.

Arkivera SWEA hos Swenson Center (3 juni 2021)

Detta webbinarium är en föreläsning med Dag Blanck och kollegor från Augustana College, där de berättar om SWEAs arkiv. Hur kom det sig att de började jobba med SWEA,och vad har sparats i arkiven genom åren? Du kommer även att få höra om vilka riktlinjer som gäller för SWEAs material och vad som kan skickas in till dem för arkivering.

Min Sanning med Mona Tumba (2 juni 2021)

Mona Tumba berättar om som sin nya bok, Min Sanning, författad tillsammans med journalisten Anna von Koch. Boken handlar om Monas fascinerande och dramatiska liv, men är även en skildring av alla de kvinnor som kärleksfullt stått vid sin mans sida även när det stormat.

Bokklubb EMA: Tullias värld av Kerstin Ekman

Kerstin Ekmans senaste bok, ”Tullias värld”, är en bildningsresa i antikens Rom och en skildring av ett kvinnoöde. Kerstin Ekman är kanske mest känd för sina vackra naturskildringar men debuterade faktiskt som deckarförfattare 1959. Hon var även under många år ledamot av Svenska Akademin där hon satt på stol nummer 15.

Almedalsveckan (18 maj 2021)

Under denna inspelning träffar vi Mia Stuhre som berättar om Almedalsveckan, världens största event för alla som vill diskutera samhällsfrågor. Almedalsveckans ursprung var ett tal som Olof Palme höll i Almedalen 1968. Femtio år senare räknas detta som starten för en av världens viktigaste demokratiska mötesplatser.

Oväntade händelser och hemligheter (11 maj 2021)

I samarbete med SWEA Stockholm träffar vi spännande Maina Novara, konstnär och boende i Torredembarra (Spanien). Vi får ta del av kärlekssagan om hur hon, i mogen ålder, återförenades med sin spanska ungdomskärlek, Francesc. Hon berättar även om sin konst och konstkurser hon har organiserat i Torredembarra i många år i samarbete med SWEA Art.

World Childhood Foundation (10 maj 2021)

I denna föreläsning möter vi Joel Borgström, samhällsvetare med lång internationell erfarenhet, där han berättar om World Childhood Foundation och deras arbete att förebygga sexuella övergrepp mot barn runt om i världen. World Childhood Foundation grundades 1999 av drottning Silvia.

Anna Wikland och Google

Delta i efterhand: Titta på inspelningen (lösenord krävs): vimeo.com/sweainternational/webbinarium-20210427-wikland Anna på Instagram: instagram.com/annawikland/ Anna på LinkedIn: linkedin.com/in/annawikland/

Låt pigmenten måla ditt landskap (22 april 2021)

Under det här webbinariet blir vi inspirerade av Christina Måneskiöld och Margareta Nilson, SWEA Art, att måla akvarell. Deltagarna lär sig om några av de pigment som finns i akvarellfärger. De flesta har använts i tusentals år och dess egenskaper kan användas till att måla t.ex öppna landskap.

Svenskar i Världen (SVIV) (19 april 2021)

Under detta webbinarium träffar vi Cecilia Borglin, generalsekreterare för SVIV (Svenskar i Världen) då hon berättar om SVIVs medverkan under början av pandemin och varför utrikesministern kontaktade SVIV under den tiden. Vi får även höra mer om SVIVs många viktiga funktioner för utlandssvenskar runt om i världen.

Självvårdsmassage (14 april 2021)

Under detta webbinarium träffar vi Nunu Roney, massage- och wellness-expert med 25 års erfarenhet inom området. Deltagarna får vara med och lära sig självmassage. Fördelar med självmassage inkluderar: mindre stress, bättre andning, bättre hållning, ny energi och ökad koncentration.

Bokklubb EMA: Utan personligt ansvar av Lena Andersson

Lena Anderssons senaste bok, “Utan personligt ansvar”, handlar om Ester Nilsson, som var även huvudprotagonisten i ”Egenmäktigt förfarande”. Lena Andersson är författare, journalist, litteraturkritiker och krönikör som debuterade 1999 på Natur & Kultur med romanen ”Var det bra så?”.

Svensk polis i fredens tjänst (8 april 2021)

Under detta webbinarium träffar vi Mona Nordberg som arbetat som svensk polis i nästan 40 år. Flera av åren har tillbringats utomlands där hon jobbat internationellt och representerat organisationer som FN och EU. Deltagare får följa med på en resa som sträcker sig över tre kontinenter och ett tjugotal länder.

Medlemsvård i SWEA (23 mars 2021)

Hur får man medlemmar i SWEA att trivas? Hur kan lokala styrelse-grupper öka medlemsantalet, och få medlemmar att ställa upp på förtroendeposter? Lisa Quondamatteo, ordförande i SWEA Toronto, berättar hur hon vände en 60-procentig nedgång i medlemsantalet till en uppgång — på bara några år.

Sveriges Ambassadör i USA (22 mars 2020)

Under denna föreläsning träffar vi Karin Olofsdotter, Sveriges första kvinnliga ambassadör i USA, en position hon blev utsedd till 2017. Karin har en lång diplomatisk karriär inom Utrikesdepartementet och kommer under detta webbinarium berätta om hur hon hamnat där hon är idag, och om hur det är att vara kvinna i Washington.

Som någon annan bäddar av Hanna Lans (15 mars 2021)

Vad händer när barn blir bortförda eller kvarhållna i ett land mot den ena förälderns vilja? Ett ämne som alltför ofta är aktuellt i dagspressen. Hanna Lans (Jurist/författare) berättar om sin egen resa inom detta område och ger här en inblick om vad som kan hända, och vad man behöver veta om man hamnar i en sådan situation.

Omgiven av idioter (8 mars 2021)

Lyssna på Thomas Erikson (författare/inspiratör/föreläsare) som skrivit den populära men även omdiskuterade boken ”Omgiven av idioter” där han berättar om boken och ger råd om hur man bäst kommunicerar för att bli förstådd, oberoende av vem man pratar med.

Bokklubb EMA: Silvervägen av Stina Jackson

”Silvervägen” är en stämningsfull psykologisk deckare som utspelar sig i Norrland. Boken valdes till årets bästa svenska kriminalroman (Den gyllene kofoten) 2018, Årets bästa bok 2019 samt Glasnyckeln 2019. ”Silvervägen” är Stina Jacksons debutroman.

Internationell terrorism och säkerhet (3 mars 2021)

Mollie Saltskog arbetar som underättelse-analytiker hos the Soufan Group på Manhattan i New York. Tillsammans med tidigare FBI-agenten Ali Soufan arbetar Mollie med att kartlägga terroristnätverk. Nu får vi chansen att lyssna till Mollie när hon berättar om sitt spännande arbete och hur läget är i världen när det gäller terroristnätverk.

Arkeologi med Eva Kars (25 februari 2021)

Eva Kars, verkställande direktör på EARTH Integrated Archaeology och vice ordförande i SWEA International sedan 2020, tar oss med in i arkeologins intressanta och spännande värld. Hon berättar även hur hon hamnade inom arkeologin och om sin specialitet: sten och keramiskt byggmaterial från romartiden.

Hantera sömn, stress och oro (22 februari 2021)

Känner du dig stressad? Har du ingen ork och energi? Vill du lära dig mer om hur sömn, stress och oro påverkar din hälsa och även ditt immunförsvar? Anna-Karin Aksberg är en engelsk-registrerad Nutritional Therapist (näringsfysiolog) och hälsocoach och bor sedan 25 år i London där hon även är medlem i SWEA London.

Min resa med Indiska (18 februari 2021)

Nya SWEA Professional Sverige bjuder in till ett möte med klädkedjan Indiskas nya ägare och VD, Karin Lindahl. Karin mångårig erfarenhet som managementkonsult på McKinsey och därefter flera år på indiska innan hon 2017 köpte hela bolaget som då tyngdes av stora skulder och många förlustår.

Med världen som arbetsplats (8 februari 2021)

Alice Petrén (författare/journalist/programledare) har under sin långa karriär arbetat i mer än hälften av världens alla länder, och inom ett brett spektrum av platser: från flyktingläger till presidentpalats. Under den här stunden ger hon glimtar från sitt spännande liv, men även en inblick inom sitt specialområde: flykting-situationen i världen.

Skapa det liv du vill ha (28 januari 2021)

På den här föreläsningen med Hanna Bankier får du upptäcka vad det är som driver just dig, vilka värderingar du har och vad det är som står i vägen för att du ska kunna leva det liv du vill ha. Vi kommer att titta på vem du vill vara, dina styrkor och vilka identiteter som driver dig. Hur du kan göra saker annorlunda för att hitta större tillfredsställelse i ditt liv.

Bokklubb EMA: Ännu ett Liv av Theodor Kallifatides

”Ännu ett liv” är en tunn bok med djupa insikter, en filosofisk bok om samtiden och livet. Den handlar om både en livskris och en skaparkris och om hur författaren till slut hittar sitt språk. Theodor Kallifatides är en av Sveriges främsta romanförfattare och skriver inlevelsefullt om filosofi, språk, passion och utanförskap.

SWEA Art — Poesi i bild och ord (21 januari 2021)

I detta webbinarium, Poesi i bild och ord med SWEA Art, lekar deltagarna med bildens former och diktens rytm. Författaren och Swean Birgitta Lindqvist inspirerar med sina dikter som alla skulle omsätta i bild under eller efter webbinariet.

Livet utan socker (18 januari 2021)

Veronika Ambertson är en individuell coach, föreläsare och kursledare som hjälper människor med livsstilsförändringar och hur man får den fysiska och mentala närvaron, styrkan och friheten att skapa en annan livsupplevelse genom att ändra sin kosthållning. Den här föreläsningen ger svar på hur vi kan göra för att skapa hållbar förändring.

Bygg ditt varumärke på LinkedIn (12 januari 2021)

Ulrika Mårtén, en av Sveriges främsta LinkedIn-experter, föreläser om hur du bygger upp ditt varumärke på LinkedIn. Teori varvas med praktisk genomgång på LinkedIn, världens största digitala affärsnätverk. Oavsett vad du vill nå ut med är LinkedIn ett fantastiskt verktyg för att kostnadseffektivt nå ut med ditt budskap mot din målgrupp.

Julbaka med Simona! (8 december 2020)

Simona Muntean är Sveriges nya bak-kändis, som framträtt många gånger i TV4 och nyligen presenterad i tidningen Allt Om Mat med sina vackra bakverk. Nu får vi Sweor chansen att baka tillsammans med Simona inför julen. Det ska bli spännande, eller hur?  Exakt vad vi kommer att baka får vi reda på senare.

EU + drömjobbet (23 november 2020)

Är du nyfiken på vilka institutioner som finns inom EU och var dessa är lokaliserade, vem som gör vad, vem det egentligen är som arbetar för EU och hur man fixar ett EU-jobb? Då har du kommit rätt. Föreläsningen leds av Charlotta Törneling, revisor inom den Europeiska Revisionsrätten (ung. som riksrevisionen i Sverige). Charlotta har också sedan 2012 arbetat som konsult för UHR (Universitets och Högskolerådet i Sverige) och genomfört kurser och coachat svenska kandidater att klara EUs uttagningsprov.

Mitt liv i svensk politik (18 november 2020)

SWEA Göteborg bjuder in till ett webbinarium med den kända liberalen och riksdagsledamoten Barbro Westerholm. Vi får ta del av Barbros erfarenheter och bakgrund som läkare, forskare, läkemedelskontrollant, socialstyrelsechef, medicinsk chef på Apoteksbolaget, ordförande för Friluftsfrämjandet och SPF men naturligtvis också om hennes långa karriär som svensk riksdagsledamot för Liberalerna.

Immunförsvar och hälsa (16 november 2020)

Känner du dig stressad? Har du ingen ork och energi? Vill du lära dig mer om immunförsvar och hälsa? Ett webbinarium av Anna-Karin Aksberg, en engelsk-registrerad Nutritional Therapist (näringsfysiolog) och hälsocoach och bor sedan 25 år i London där hon även är medlem i SWEA London.

Lär dig lyssna på podcast! (10 november)

I detta webbinarium går vi igenom vad en podcast är och hur man kommer igång med att lyssna på poddar. Du får tips på intressanta poddar att lyssna på, samt var du hittar fler som just du kommer att gilla. Våra guider är Anna Bril, ansvarig för SWEA Internationals sociala medier och Swea i Stockholm, och Maria Jacky, ena halvan av SWEA-podden och tillika medlem av SWEA Rom.

When Life Hands You Cactuses (5 november 2020)

Med SWEA North Carolina sin värd får vi träffa Adiba, som läser ur sin nya bok: ”When Life Hands You Cactuses, Make Margaritas”. Adiba berättar om sin gripande livsresa från kriget i Beirut, Libanon som barn och den farliga flykten till Sverige till hur det var att växa upp som invandrare i Sverige. Vidare får vi höra om hur hon balanserade livet mellan två kulturer.

Ayurveda (2 november 2020)

Häng med på ett spännande föredrag om Ayurveda – den Indiska läkekonsten och kunskapen om livet. Marie Forsman är utbildad till Ayurvedisk rådgivare. Ayurveda ger henne ett redskap att förstå och kunna hjälpa i sitt arbete som livscoach och föreläsare.

Zero-waste familj (21 oktober 2020)

Ett webbinarium av SWEA San Francisco med Fredrika Syrén, som lever ”Zero Waste” och medvetet minimalistiskt sedan 2016 tillsammans med sin man James och deras tre barn mitt i San Diego. Hon hoppas att detta är en folkrörelse som kommer att växa och att de kan inspirera till små förändringar i sitt lokala samhälle.

Bouroncle: Historien om barnamörderskan (20 oktober 2020)

Författaren Maria Bouroncle har skrivit Det kom för mig i en hast — historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson. Det tragiska familjeödet från 1929 återberättas av Maria, som är Ingeborg Anderssons systers barnbarn. Hon kommer att berätta om sitt författande, om boken och om sina erfarenheter av skrivarprocessen.

Bröstcancer med läkaren Mikael Hartman (12 oktober 2020)

I detta webbinarium berättar den svenske läkaren och forskaren Mikael Hartman om bröstcancer och den senaste forskningen i ämnet. Mikael, som är läkare, kirurg och forskare utbildad vid Karolinska Institutet, arbetar för National University Hospital (NUH) i Singapore.

SWEA Art — Höst-collage (5 oktober 2020)

Tekniken collage är kreativ och rolig och man kan göra collage av nästan allting. SWEA Art bjuder in till ett webbinarium om collage, inklusive grundläggande tekniker och några Art-Sweors olika collage. De startar också ett upprop för collage på tema HÖST för en ny virtuell utställning på SWEA Arts webbplats.

Tala så att du hörs (21 september 2020)

Detta webbinarium med Kim A. Page bjuder på exempel och praktiska tips som du kan använda med en gång. Lär dig att bli en bättre talare även när du talar vid virtuella möten.

LinkedIn (7 september 2020)

Under det här webbinariet går Helen Rennie-Smith igenom grunderna och lite överkurs om hur man använder LinkedIn för att bygga nätverk digitalt. LinkedIn är världens största professionella nätverk på internet med över 500 miljoner användare.

Spela på bästa fot med Pia Sundhage (ÅSK 2020)

Ett webbinarium med SWEA Internationals Årets Svenska Kvinna, fotbollsspelaren, fotbollstränaren och förbundskaptenen Pia Sundhage. Pia Sundhage får utmärkelsen Årets Svenska Kvinna för att ha tagit med sig sin svenskhet ut i världen. Hon har genom sin karriär satt Sverige på världskartan. Hon har givit damfotbollen ett ansikte och starkt bidragit till det ökade intresset för denna sport.

Marie Lindskov Hansen (24 augusti 2020)

Ett webbinarium med SWEA Internationals Litteraturstipendiat 2020, litteraturforskaren Marie Lindskov Hansen. Marie har utsetts till SWEA Internationals Litteraturstipendiat 2020. Hon tilldelas 10 000 USD för sin nyskapande forskning inom autofiktion i skandinavisk litteratur. Ämnet har blivit mycket populärt de senaste 30 åren och avser de flytande gränserna mellan fiktion och verklighet i självbiografiska texter.

Konsert med sopranen Jessica Elevant (Paskell-stipendiat 2020)

Ett webbinarium med konsert med SWEA Internationals Sigrid Paskell-stipendiat 2020, sopranen Jessica Elevant. Jessica är en ung och mycket lovande sångerska. Genom en naturlig röst visar Elevant prov på en bra behandlad röst med uttryck och teknik. Jessicas stora potential gör att hon har en framgångsrik karriär inom opera och konsertsång att se fram emot.

Tvåspråkighet (Interkulturella stipendiat 2020)

Ett webbinarium med SWEA Internationals Interkulturella stipendiat 2020, forskaren, författaren, journalisten och universitetsläraren Kristoffer Lieng. Kristoffer är mottagare av 2020 års Interkulturella Stipendium. Han tilldelas 10 000 USD för sin forskning i tvåspråkighet. Bland de personer han intervjuar finns svenskar som lever i Frankrike och fransmän som lever i Sverige.

Stipendieutdelning 2020, SWEA International

För första gången någonsin ägde SWEAs traditionella stipendieutdelning rum virtuellt. Alla Sweor hälsades varmt välkomna till detta unika tillfälle att vara med och träffa Pia Sundhage, Årets Svenska Kvinna 2020, och våra tre stipendiater.

COVID-19 med läkaren Mikael Hartman (9 juli 2020)

Läkaren och forskaren Mikael Hartman berättar här om viruset Covid-19 från ett vetenskapligt perspektiv samt hur man bäst skyddar sig. Ett arrangemang av SWEA Singapore inspelat 9 juli 2020.

SWEA Art — Teckna och måla akvarell (4 juni 2020)

Ett webbinarium från SWEA Art, den stora och populära intressegruppen inom SWEA för kreativa och konstnärliga Sweor. Margareta Nilson och Christina Måneskiöld som båda är utövande konstnärer ger en guidning inför sommaren i hur man kommer igång med att teckna och måla akvarell/vattenfärger.

Sticka! (1 juni 2020)

Visste du att det är väldigt populärt att sticka? Här kommer chansen att lära sig stickningens hemligheter från början tillsammans med en av SWEAs regionordförande, Camilla Mörch. Du behöver inte ha några som helst förkunskaper — alla kan sticka!

Aerobic dans (27 maj 2020)

I detta webbinarium kommer Rebecka Malm att leda ett pass i Aerobic Dance, som ska få oss att må bra och röra på kroppen. Musiken är blandad, allt från gamla 80-tals godingar, 90-tals och senaste hitsen.

Svenska språket (25 maj 2020)

I detta webbinarium hjälper Anna Brännström oss att fräscha upp våra svenskakunskaper. Välkommen till ett webbinarium i det svenska språkets förtrollande värld!

Integrative Yoga (20 maj 2020)

Passa på och testa ett yogapass med Åsa Wallmark, Swea i Kuala Lumpur. Yoga är en uråldrig tradition som härstammar från Indien och består av olika system som tränar både sinne och kropp.

Trello, projektplanering (18 maj 2020)

Känner du till appen Trello? ”Organize anything, with anyone, anywhere” säger deras slogan. Trello är ett verktyg för att samarbeta online. Verktyget kan vara ett bra sätt att arbeta med projekt inom en SWEA-avdelning.

Kreativt skrivande (14 maj 2020)

I detta webbinarium ger Helena Thorfinn en timmes inspirations-föreläsning och går igenom lite tips och handgrepp kring skönlitterärt skrivande, samt visar vad en berättelses beståndsdelar behöver vara få andra att vilja läsa.

Förbättra relationen med din partner (12 maj 2020)

I detta webbinarium med Mia Logie (PhD, RTC) diskuterar hon bl a demon-dialoger och hur man bryter dem, hur den icke-verbala kommunikationen är central i relationer och varför sårbarhet är en nödvändighet i nära förtroende-baserade relationer.