Network Menu

Tidigare webbinarier

SWEA Internationals tidigare inspelade webbinarier går att titta på i efterskott.

Alla inspelningar ligger på en lösenordskyddad Vimeo kanal. Man kan få lösenordet från sin AO eller från administrationen, på office(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Klicka på respektive webbinarium för mer detaljer.

Till innehållsförteckning för alla tidigare webbinarier >>>


Webbinarium: Historien om barnmörderskan (20 oktober 2020)

Författaren Maria Bouroncle har skrivit Det kom för mig i en hast — historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson. Det tragiska familjeödet från 1929 återberättas av Maria, som är Ingeborg Anderssons systers barnbarn. Hon kommer att berätta om sitt författande, om boken och om sina erfarenheter av skrivarprocessen.

Webbinarium: Bröstcancer (12 oktober 2020)

I detta webbinarium berättar den svenske läkaren och forskaren Mikael Hartman om bröstcancer och den senaste forskningen i ämnet. Mikael, som är läkare, kirurg och forskare utbildad vid Karolinska Institutet, arbetar för National University Hospital (NUH) i Singapore.

Webbinarium: Höst-collage (5 oktober 2020)

Tekniken collage är kreativ och rolig och man kan göra collage av nästan allting. SWEA Art bjuder in till ett webbinarium om collage, inklusive grundläggande tekniker och några Art-Sweors olika collage. De startar också ett upprop för collage på tema HÖST för en ny virtuell utställning på SWEA Arts webbplats.

Webbinarium: LinkedIn (7 september 2020)

Under det här webbinariet går Helen Rennie-Smith igenom grunderna och lite överkurs om hur man använder LinkedIn för att bygga nätverk digitalt. LinkedIn är världens största professionella nätverk på internet med över 500 miljoner användare.

Webbinarium: Pia Sundhage, ÅSK 2020 (31 augusti 2020)

Ett webbinarium med SWEA Internationals Årets Svenska Kvinna, fotbollsspelaren, fotbollstränaren och förbundskaptenen Pia Sundhage. Pia Sundhage får utmärkelsen Årets Svenska Kvinna för att ha tagit med sig sin svenskhet ut i världen. Hon har genom sin karriär satt Sverige på världskartan. Hon har givit damfotbollen ett ansikte och starkt bidragit till det ökade intresset för denna sport.

Webbinarium: Marie Lindskov Hansen (24 augusti 2020)

Ett webbinarium med SWEA Internationals Litteraturstipendiat 2020, litteraturforskaren Marie Lindskov Hansen. Marie har utsetts till SWEA Internationals Litteraturstipendiat 2020. Hon tilldelas 10 000 USD för sin nyskapande forskning inom autofiktion i skandinavisk litteratur. Ämnet har blivit mycket populärt de senaste 30 åren och avser de flytande gränserna mellan fiktion och verklighet i självbiografiska texter.

Webbinarium: Jessica Elevant (18 augusti 2020)

Ett webbinarium med konsert med SWEA Internationals Sigrid Paskell-stipendiat 2020, sopranen Jessica Elevant. Jessica är en ung och mycket lovande sångerska. Genom en naturlig röst visar Elevant prov på en bra behandlad röst med uttryck och teknik. Jessicas stora potential gör att hon har en framgångsrik karriär inom opera och konsertsång att se fram emot.

Webbinarium: Kristoffer Lieng (10 augusti 2020)

Ett webbinarium med SWEA Internationals Interkulturella stipendiat 2020, forskaren, författaren, journalisten och universitetsläraren Kristoffer Lieng. Kristoffer är mottagare av 2020 års Interkulturella Stipendium. Han tilldelas 10 000 USD för sin forskning i tvåspråkighet. Bland de personer han intervjuar finns svenskar som lever i Frankrike och fransmän som lever i Sverige.

Virtuell stipendieutdelning (6 augusti 2020)

För första gången någonsin ägde SWEAs traditionella stipendieutdelning rum virtuellt. Alla Sweor hälsades varmt välkomna till detta unika tillfälle att vara med och träffa Pia Sundhage, Årets Svenska Kvinna 2020, och våra tre stipendiater.

Webbinarium: COVID-19 (9 juli 2020)

Läkaren och forskaren Mikael Hartman berättar här om viruset Covid-19 från ett vetenskapligt perspektiv samt hur man bäst skyddar sig. Ett arrangemang av SWEA Singapore inspelat 9 juli 2020.

Webbinarium: SWEA Art (4 juni 2020)

Ett webbinarium från SWEA Art, den stora och populära intressegruppen inom SWEA för kreativa och konstnärliga Sweor. Margareta Nilson och Christina Måneskiöld som båda är utövande konstnärer ger en guidning inför sommaren i hur man kommer igång med att teckna och måla akvarell/vattenfärger.

Webbinarium: Sticka! (1 juni 2020)

Visste du att det är väldigt populärt att sticka? Här kommer chansen att lära sig stickningens hemligheter från början tillsammans med en av SWEAs regionordförande, Camilla Mörch. Du behöver inte ha några som helst förkunskaper — alla kan sticka!

Webbinarium: Aerobic dans (27 maj 2020)

I detta webbinarium kommer Rebecka Malm att leda ett pass i Aerobic Dance, som ska få oss att må bra och röra på kroppen. Musiken är blandad, allt från gamla 80-tals godingar, 90-tals och senaste hitsen.

Webbinarium: Svenska språket (25 maj 2020)

I detta webbinarium hjälper Anna Brännström oss att fräscha upp våra svenskakunskaper. Välkommen till ett webbinarium i det svenska språkets förtrollande värld!

Webbinarium: Integrative Yoga (20 maj 2020)

Passa på och testa ett yogapass med Åsa Wallmark, Swea i Kuala Lumpur. Yoga är en uråldrig tradition som härstammar från Indien och består av olika system som tränar både sinne och kropp.

Webbinarium: Trello, projektplanering (18 maj 2020)

Känner du till appen Trello? ”Organize anything, with anyone, anywhere” säger deras slogan. Trello är ett verktyg för att samarbeta online. Verktyget kan vara ett bra sätt att arbeta med projekt inom en SWEA-avdelning.

Webbinarium: Kreativt skrivande (14 maj 2020)

I detta webbinarium ger Helena Thorfinn en timmes inspirations-föreläsning och går igenom lite tips och handgrepp kring skönlitterärt skrivande, samt visar vad en berättelses beståndsdelar behöver vara få andra att vilja läsa.

Webbinarium: Förbättra relationen (12 maj 2020)

I detta webbinarium med Mia Logie (PhD, RTC) diskuterar hon bl a demon-dialoger och hur man bryter dem, hur den icke-verbala kommunikationen är central i relationer och varför sårbarhet är en nödvändighet i nära förtroende-baserade relationer.

Webbinarium: Annonsera på Facebook (6 maj 2020)

I detta webbinarium ledar Katarina Rönnlund Wright en workshop för dem som vill lära sig mer om Facebooks möjligheter att själv lägga upp annons-kampanjer. Hon går genom grunderna hur man skapar en annons som kan visas både i Facebook flödet och på Instagram.

Webbinarium: Tolken (3 maj 2020)

Under detta webbinarium diskuterar Jenny Runesson sin debutroman, ”Tolken”, en spänningsroman som handlar också om livet som utlandssvensk. Hon berättar även om sitt skrivande och livet i Luxemburg.

Webbinarium: Digital fika (29 april 2020)

Detta webbinarium är en ny digital FIKA, denna gång med Anna Bril och Maria Jacky om mötesverktyget Zoom. De visar hur du startar ett gratis-konto på Zoom, hur du kommer med på ett möte, funktionerna inne i själva programmet, Zoom-appen för mobiltelefonen, spela in Zoom-möten med mera.

Webbinarium: Ledarskap (28 april 2020)

I detta webbinarium kommer Anna Frummerin att belysa frågor som Hur kan du som ledare inspirera ditt team, kanske din SWEA-avdelning och dina medarbetare? Hur kan du vägleda dina medarbetare så de når sin fulla potential, förbättrar sina resultat och ökar sin effektivitet? Hur kan du påverka andra genom ditt sätt att fråga, vara och lyssna?

Webbinarium: Transatlantiska drömmar (15 april 2020)

Under detta webbinariet diskuterar Dag Blanck, Professor i Nordamerika-studIer, att diskutera bl a hur Sverige och USA har förhållit sig till varandra sedan 1850 kulturellt, socialt och politiskt, om Sverige är amerikaniserat, hur den svenska amerikabilden sett ut och hur Sverige hardiskuterats i USA.

Webbinarium: Digital fika (8 april 2020)

I detta webbinarium, ett digital fika med Sofia Solfors och Anna Bril, fick Sweor möjlighet att gå igenom grunderna med de sociala medierna Facebook, Instagram samt det digitala mötesverktyget Zoom.

Webbinarium: Träna (7 april 2020)

Under det här webbinariet visar Caroline Enberg, SWEA Denver, hur man kan träna hela kroppen samt går igenom en härlig stretch som du kan göra hemma varje dag.

Webbinarium: Stresstolerans (5 april 2020)

Under detta webbinarium, ”Öka din Stresstolerans” med Lena Axelsson, doktor i klinisk psykologi och psykoterapeut, får du chansen att förstå hus stress och oro påverkar oss människor och vad vi kan göra åt det.

Webbinarium: Hantera stress (31 mars 2020)

Ett webbinarium med Karin Hagelin, SWEA Zürich, om hur du kan hantera stress genom att använda tekniken EFT tapping, eller ”knackning” som det kallas på svenska.

Webbinarium: Google drive (19 mars 2020)

Ett webbinarium för SWEA-medlemmar med Anna Seefeldt, SWEA Singapore, om Google Drive molntjänst för dokumentlagring, ordbehandling, kalkylark med mera.

Webbinarium: SWEA BUS (3 december 2019)

Ett webbinarium med Margot Björck, SWEA Rom och smk. i BUS-kommittén, som delar med sig tips och idéer hur man kan arbeta med svenska språket med barn som växer upp utomlands.