Network Menu

Tidigare webbinarier

SWEA Internationals tidigare inspelade webbinarier går att titta på i efterskott.

Alla inspelningar ligger på en lösenordskyddad Vimeo kanal. Man kan få lösenordet från sin AO eller från administrationen, på office(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Klicka på respektive webbinarium för mer detaljer.

Till kommande webbinarer >>
SWEAs tidigare webbinarier — alfabetisk lista  >>
SWEAs tidigare webbinarier — kronologisk lista

EU + drömjobbet (23 november 2020)

Är du nyfiken på vilka institutioner som finns inom EU och var dessa är lokaliserade, vem som gör vad, vem det egentligen är som arbetar för EU och hur man fixar ett EU-jobb? Då har du kommit rätt. Föreläsningen leds av Charlotta Törneling, revisor inom den Europeiska Revisionsrätten (ung. som riksrevisionen i Sverige). Charlotta har också sedan 2012 arbetat som konsult för UHR (Universitets och Högskolerådet i Sverige) och genomfört kurser och coachat svenska kandidater att klara EUs uttagningsprov.

Mitt liv i svensk politik (18 november 2020)

SWEA Göteborg bjuder in till ett webbinarium med den kända liberalen och riksdagsledamoten Barbro Westerholm. Vi får ta del av Barbros erfarenheter och bakgrund som läkare, forskare, läkemedelskontrollant, socialstyrelsechef, medicinsk chef på Apoteksbolaget, ordförande för Friluftsfrämjandet och SPF men naturligtvis också om hennes långa karriär som svensk riksdagsledamot för Liberalerna.

Immunitet och hälsa (16 november 2020)

Känner du dig stressad? Har du ingen ork och energi? Vill du lära dig mer om immunitet och hälsa? Ett webbinarium av Anna-Karin Aksberg, en engelsk registrerad Nutritional Therapist (näringsfysiolog) och hälsocoach och bor sedan 25 år i London där hon även är medlem i SWEA London.

Lär dig lyssna på podcast! (10 november)

I detta webbinarium går vi igenom vad en podcast är och hur man kommer igång med att lyssna på poddar. Du får tips på intressanta poddar att lyssna på, samt var du hittar fler som just du kommer att gilla. Våra guider är Anna Bril, ansvarig för SWEA Internationals sociala medier och Swea i Stockholm, och Maria Jacky, ena halvan av SWEA-podden och tillika medlem av SWEA Rom.

When Life Hands You Cactuses (5 november 2020)

Med SWEA North Carolina sin värd får vi träffa Adiba, som läser ur sin nya bok: ”When Life Hands You Cactuses, Make Margaritas”. Adiba berättar om sin gripande livsresa från kriget i Beirut, Libanon som barn och den farliga flykten till Sverige till hur det var att växa upp som invandrare i Sverige. Vidare får vi höra om hur hon balanserade livet mellan två kulturer.

Ayurveda (2 november 2020)

Häng med på ett spännande föredrag om Ayurveda – den Indiska läkekonsten och kunskapen om livet. Marie Forsman är utbildad till Ayurvedisk rådgivare. Ayurveda ger henne ett redskap att förstå och kunna hjälpa i sitt arbete som livscoach och föreläsare.

”Zero Waste” familj (21 oktober 2020)

Ett webbinarium av SWEA San Francisco med Fredrika Syrén, som lever ”Zero Waste” och medvetet minimalistiskt sedan 2016 tillsammans med sin man James och deras tre barn mitt i San Diego. Hon hoppas att detta är en folkrörelse som kommer att växa och att de kan inspirera till små förändringar i sitt lokala samhälle.

Historien om barnmörderskan (20 oktober 2020)

Författaren Maria Bouroncle har skrivit Det kom för mig i en hast — historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson. Det tragiska familjeödet från 1929 återberättas av Maria, som är Ingeborg Anderssons systers barnbarn. Hon kommer att berätta om sitt författande, om boken och om sina erfarenheter av skrivarprocessen.

Bröstcancer (12 oktober 2020)

I detta webbinarium berättar den svenske läkaren och forskaren Mikael Hartman om bröstcancer och den senaste forskningen i ämnet. Mikael, som är läkare, kirurg och forskare utbildad vid Karolinska Institutet, arbetar för National University Hospital (NUH) i Singapore.

Höst-collage (5 oktober 2020)

Tekniken collage är kreativ och rolig och man kan göra collage av nästan allting. SWEA Art bjuder in till ett webbinarium om collage, inklusive grundläggande tekniker och några Art-Sweors olika collage. De startar också ett upprop för collage på tema HÖST för en ny virtuell utställning på SWEA Arts webbplats.

Tala så att du hörs (21 september 2020)

Detta webbinarium med Kim A. Page bjuder på exempel och praktiska tips som du kan använda med en gång. Lär dig att bli en bättre talare även när du talar vid virtuella möten.

LinkedIn (7 september 2020)

Under det här webbinariet går Helen Rennie-Smith igenom grunderna och lite överkurs om hur man använder LinkedIn för att bygga nätverk digitalt. LinkedIn är världens största professionella nätverk på internet med över 500 miljoner användare.

Pia Sundhage, ÅSK 2020 (31 augusti 2020)

Ett webbinarium med SWEA Internationals Årets Svenska Kvinna, fotbollsspelaren, fotbollstränaren och förbundskaptenen Pia Sundhage. Pia Sundhage får utmärkelsen Årets Svenska Kvinna för att ha tagit med sig sin svenskhet ut i världen. Hon har genom sin karriär satt Sverige på världskartan. Hon har givit damfotbollen ett ansikte och starkt bidragit till det ökade intresset för denna sport.

Marie Lindskov Hansen (24 augusti 2020)

Ett webbinarium med SWEA Internationals Litteraturstipendiat 2020, litteraturforskaren Marie Lindskov Hansen. Marie har utsetts till SWEA Internationals Litteraturstipendiat 2020. Hon tilldelas 10 000 USD för sin nyskapande forskning inom autofiktion i skandinavisk litteratur. Ämnet har blivit mycket populärt de senaste 30 åren och avser de flytande gränserna mellan fiktion och verklighet i självbiografiska texter.

Jessica Elevant (18 augusti 2020)

Ett webbinarium med konsert med SWEA Internationals Sigrid Paskell-stipendiat 2020, sopranen Jessica Elevant. Jessica är en ung och mycket lovande sångerska. Genom en naturlig röst visar Elevant prov på en bra behandlad röst med uttryck och teknik. Jessicas stora potential gör att hon har en framgångsrik karriär inom opera och konsertsång att se fram emot.

Kristoffer Lieng (10 augusti 2020)

Ett webbinarium med SWEA Internationals Interkulturella stipendiat 2020, forskaren, författaren, journalisten och universitetsläraren Kristoffer Lieng. Kristoffer är mottagare av 2020 års Interkulturella Stipendium. Han tilldelas 10 000 USD för sin forskning i tvåspråkighet. Bland de personer han intervjuar finns svenskar som lever i Frankrike och fransmän som lever i Sverige.

Virtuell stipendieutdelning (6 augusti 2020)

För första gången någonsin ägde SWEAs traditionella stipendieutdelning rum virtuellt. Alla Sweor hälsades varmt välkomna till detta unika tillfälle att vara med och träffa Pia Sundhage, Årets Svenska Kvinna 2020, och våra tre stipendiater.

COVID-19 (9 juli 2020)

Läkaren och forskaren Mikael Hartman berättar här om viruset Covid-19 från ett vetenskapligt perspektiv samt hur man bäst skyddar sig. Ett arrangemang av SWEA Singapore inspelat 9 juli 2020.

SWEA Art (4 juni 2020)

Ett webbinarium från SWEA Art, den stora och populära intressegruppen inom SWEA för kreativa och konstnärliga Sweor. Margareta Nilson och Christina Måneskiöld som båda är utövande konstnärer ger en guidning inför sommaren i hur man kommer igång med att teckna och måla akvarell/vattenfärger.

Sticka! (1 juni 2020)

Visste du att det är väldigt populärt att sticka? Här kommer chansen att lära sig stickningens hemligheter från början tillsammans med en av SWEAs regionordförande, Camilla Mörch. Du behöver inte ha några som helst förkunskaper — alla kan sticka!

Aerobic dans (27 maj 2020)

I detta webbinarium kommer Rebecka Malm att leda ett pass i Aerobic Dance, som ska få oss att må bra och röra på kroppen. Musiken är blandad, allt från gamla 80-tals godingar, 90-tals och senaste hitsen.

Svenska språket (25 maj 2020)

I detta webbinarium hjälper Anna Brännström oss att fräscha upp våra svenskakunskaper. Välkommen till ett webbinarium i det svenska språkets förtrollande värld!

Integrative Yoga (20 maj 2020)

Passa på och testa ett yogapass med Åsa Wallmark, Swea i Kuala Lumpur. Yoga är en uråldrig tradition som härstammar från Indien och består av olika system som tränar både sinne och kropp.

Trello, projektplanering (18 maj 2020)

Känner du till appen Trello? ”Organize anything, with anyone, anywhere” säger deras slogan. Trello är ett verktyg för att samarbeta online. Verktyget kan vara ett bra sätt att arbeta med projekt inom en SWEA-avdelning.

Kreativt skrivande (14 maj 2020)

I detta webbinarium ger Helena Thorfinn en timmes inspirations-föreläsning och går igenom lite tips och handgrepp kring skönlitterärt skrivande, samt visar vad en berättelses beståndsdelar behöver vara få andra att vilja läsa.

Förbättra relationen (12 maj 2020)

I detta webbinarium med Mia Logie (PhD, RTC) diskuterar hon bl a demon-dialoger och hur man bryter dem, hur den icke-verbala kommunikationen är central i relationer och varför sårbarhet är en nödvändighet i nära förtroende-baserade relationer.

Innan floden tar oss (11 maj 2020)

I detta webbinarium guidade författaren Helena Thorfinn oss i romanen ”Innan floden tar oss” med dess viktiga frågeställningar och äventyr.

Vegetarisk trerätters (8 maj 2020)

Här får du vara med och laga tre rätter vegetarisk mat tillsammans med Pernilla Von Mettenheim, Swea i Washington DC (Arlington, VA).

Annonsera på Facebook (6 maj 2020)

I detta webbinarium ledar Katarina Rönnlund Wright en workshop för dem som vill lära sig mer om Facebooks möjligheter att själv lägga upp annons-kampanjer. Hon går genom grunderna hur man skapar en annons som kan visas både i Facebook flödet och på Instagram.

Mindfulness (4 maj 2020)

Under den här föreläsningen får du lära dig mer om mindfulness tillsammans med Stockholms-Swean Marie Forsman.

Tolken (3 maj 2020)

Under detta webbinarium diskuterar Jenny Runesson sin debutroman, ”Tolken”, en spänningsroman som handlar också om livet som utlandssvensk. Hon berättar även om sitt skrivande och livet i Luxemburg.

Digital fika (29 april 2020)

Detta webbinarium är en ny digital FIKA, denna gång med Anna Bril och Maria Jacky om mötesverktyget Zoom. De visar hur du startar ett gratis-konto på Zoom, hur du kommer med på ett möte, funktionerna inne i själva programmet, Zoom-appen för mobiltelefonen, spela in Zoom-möten med mera.

Ledarskap (28 april 2020)

I detta webbinarium kommer Anna Frummerin att belysa frågor som Hur kan du som ledare inspirera ditt team, kanske din SWEA-avdelning och dina medarbetare? Hur kan du vägleda dina medarbetare så de når sin fulla potential, förbättrar sina resultat och ökar sin effektivitet? Hur kan du påverka andra genom ditt sätt att fråga, vara och lyssna?

Hantera stress, oro, ångest (23 april 2020)

Ett webbinarium med Elvira Ciganda, psykiater och psykoterapeut, som diskuterar, bland annat, varför vi reagerar som vi gör vid stress och svåra situationer liknande den vi är i nu med Corona.

Transatlantiska drömmar (15 april 2020)

Under detta webbinariet diskuterar Dag Blanck, Professor i Nordamerika-studIer, att diskutera bl a hur Sverige och USA har förhållit sig till varandra sedan 1850 kulturellt, socialt och politiskt, om Sverige är amerikaniserat, hur den svenska amerikabilden sett ut och hur Sverige hardiskuterats i USA.

Digital fika (8 april 2020)

I detta webbinarium, ett digital fika med Sofia Solfors och Anna Bril, fick Sweor möjlighet att gå igenom grunderna med de sociala medierna Facebook, Instagram samt det digitala mötesverktyget Zoom.

Träna (7 april 2020)

Under det här webbinariet visar Caroline Enberg, SWEA Denver, hur man kan träna hela kroppen samt går igenom en härlig stretch som du kan göra hemma varje dag.

Stresstolerans (5 april 2020)

Under detta webbinarium, ”Öka din Stresstolerans” med Lena Axelsson, doktor i klinisk psykologi och psykoterapeut, får du chansen att förstå hus stress och oro påverkar oss människor och vad vi kan göra åt det.

Hantera stress (31 mars 2020)

Ett webbinarium med Karin Hagelin, SWEA Zürich, om hur du kan hantera stress genom att använda tekniken EFT tapping, eller ”knackning” som det kallas på svenska.

Google drive (19 mars 2020)

Ett webbinarium för SWEA-medlemmar med Anna Seefeldt, SWEA Singapore, om Google Drive molntjänst för dokumentlagring, ordbehandling, kalkylark med mera.

Fixa festen (10 februari 2020)

Ett webbinarium om att fixa festen med Christina Von Celsing, SWEA Mellanöstern, med tips för hur man planerar pch genomför en stor fest.

Skapa det liv du vill ha (28 januari 2021)

På den här föreläsningen med Hanna Bankier får du upptäcka vad det är som driver just dig, vilka värderingar du har och vad det är som står i vägen för att du ska kunna leva det liv du vill ha. Vi kommer att titta på vem du vill vara, dina styrkor och vilka identiteter som driver dig. Hur du kan göra saker annorlunda för att hitta större tillfredsställelse i ditt liv.

SWEA BUS (3 december 2019)

Ett webbinarium med Margot Björck, SWEA Rom och smk. i BUS-kommittén, som delar med sig tips och idéer hur man kan arbeta med svenska språket med barn som växer upp utomlands.

Mailchimp (3 oktober 2019)

Ett webbinarium för SWEA-medlemmar med Katarina Rönnlund Wright, SWEA Denver, om mail-utskicksprogrammet Mailchip.